Trzeci79 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Miałem LES68XF i też spisywał się zacnie , musiałem jednak rozstać się z nim .Teraz padło na blank 5S70MF-B no i podobnie jak z LES będzie to monoblank .Chodził mi po głowie 5S68MXF-B . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 A co zadecydowało o wyborze blanku? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 To http://m.corona-fishing.pl/Grupy/ST.CROIX/Pyt._o_st_croix_Legend_Extreme/76,forum_posty,962,0i opinia Tomka -xeniowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Jesli kij ma byc pod koguty to z osobistych doswiadczen bardziej od 70MF polecam model oczko mocniejszy z serii elite - konkretnie 70MHF-2.Taki kijek bedzie mial jeszcze szerszy zakres rzutowy + plynne progresywne ugiecie z mocniejszym dolnikiem. Przy X-fast z racji delikatniejszej szczytowki trzeba po prostu mocniej zacinac. Do gum jest to moja podstawowa wedka na sandacze z zaporówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Mieszamy elitki z extrime a to ponoć różne kije. Z tego co się dowiedziałem to fast w extrime będzie podobny do xf w elitce. Niebawem sam się przekonam choć extrime nie będzie seryjny. Oby tylko mi podpasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander79 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 5S68MXF-B to moj typ sandaczowy, najlepiej pracuje w zakresie 5-20g + smukla guma 4", dosyc delikatna szczytowka i b.mocny dolnik.Zalicza rozne gatunki ryb, praktycznie bez spadow.5S70MF - mniej finezyjna szczytowka, zakres rzutowy 10-25g + gumis 4", troszke głebsze ugiecie jak w x-fast.Nie łowiłem Extremką, napiszę więc coś o Elitkach bo miałem 5S68MXF-G a obecnie mam 5S70MF-GPierwszym komfortowo łowiłem 10-25g + guma 3-4", drugim łowię 7-20g + guma 3-4". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Czy ktos ma , uzywa avida 3s66lf w jednym kawałku? Jak ten kij sie sprawdzi przy okoniach z glowkami 2-5 gram + 2 cale es? Czy te 8 lb to faktycznie 8 czy sztywna pala w.dole? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Juz chyba bylo w wątku o tym kijku. Jeśli chcesz coś więcej to pisz na priv???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Mam takie pytanie do kogoś kto dobrze zna modele elit . Chodzi o blanki dlugosci 2,60 m i 2,75 m . Ktory blank wybrac do glowek 10-25 gram + guma do tego woblery bolen , sandacz czy wystarczy model 12 lb do 21 gram czy 17 lb do 28 gram. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Kilka sezonów spędzonych z 5SC86MF2 (12 lb 260 cm ) utwierdziło mnie już dawno w przekonaniu , że 25 g + guma to już kiepsko - na 100 % zaraz się ktoś tutaj odezwie , że miota nią 50 g bo to St.Croix , ale wierz mi na słowo Szerman , jest za słaba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Czyli tylkoi wylacznie 17,lb? A ta do 28 gram od dołu 10 gram to juz komfortowo? Woblery tez ogarnie ta 8'6 do 28 gram? Jeżeli tak to od ilu do ilu komfortowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Jeśli chodzi o kije i ich długość w tych samych mocach i CW- zachowują się bardzo podobnie.Natomiast jeśli chodzi o gramaturę 21 i 28 gr , to widać wyraźną różnicę.Jeżeli dokładnie określiłeś swój CW , wybrał bym jak powyżej przy tej długości kija.Kijek 3/4 oz / 8,6" lub 9" będzie klękał pod większymi i cięższymi przynętami jakie wymieniłeś, pozostaje też kwestia zacięcia ryby na większej odległości lub twardym wabiku.Zdecydowanie wybrałbym 1 oz (28gr). Jeżeli wędka do wędkowania z brzegu wolałbym 9" , jeżeli uniwersał brzegowo/łódkowy 8,6"Od 10 gr spokojnie można zaczynać łowienie, nawet poniżej + większa gumka.Przynęty sandaczowe i boleniowe ogarnie wszystkie. Edytowane 30 Marca 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 10-25 g + guma - 17 lbWoblery - boleń/sandacz - 12 lbNie pomogłem ? Polecam się na przyszłość 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Powiem tak..Mam juz kije Cd sunrise cw 1,5 - 9 gramPhenix sp982 ul 4-16 gramPhenix sp922ml 6-20 gram I chce jeszcze kupic cos lodkowo brzegowedo pod kontem srednio - ciężkim pod gume i czasem wobler. Zadalem to pytanie 12 lb vs 17 lb bo nie znam st croix i nie wiem czy owe 12lb ma az tyle pary żeby igarniac te 25 gram w opadzie bo niektórzy twierdzą ze 12 lb da rade a zdania sa podzielone wiec pytam... czyli ten 17 lb jest w miare poprawnie opisane i ogarnie mi tez woblery lowiac z lodzi za boleniem i sandaczem? Nie spadaja z tego ryby przy plecionce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 8,6" 1 oz 17 lb - to dobry uniwersalny sprzęt do opisanych rybek i podanych przynęt. Ryby nie spadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 ... tylko nie "betonuj lub spawaj hamulca" i będzie - OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Kilka sezonów spędzonych z 5SC86MF2 (12 lb 260 cm ) utwierdziło mnie już dawno w przekonaniu , że 25 g + guma to już kiepsko - na 100 % zaraz się ktoś tutaj odezwie , że miota nią 50 g bo to St.Croix , ale wierz mi na słowo Szerman , jest za słaba ......ja sie odezwę bo posiadam obydwa. Dobrze ujete, do opisanych zastosowań tylko 17lb (ze wskazaniem na 8'6) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 86MHF2 to świetny kijek. Początkowo wydawał się za mocny do moich potrzeb jednak po przerobieniu dolnika i uzbrojeniu w torzaity przez W. Grocholę wędka dzielnie się spisywała. Dobrze pracuje od 10 g, pięknie zacina sandacze. Nie zanotowałem spadów i gnie się po sam dolnik. W tym roku na łódce zastąpi ją 5S70MF-B Xtreme również od Wojtka Grocholi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 86MHF2 to świetny kijek. Początkowo wydawał się za mocny do moich potrzeb jednak po przerobieniu dolnika i uzbrojeniu w torzaity przez W. Grocholę wędka dzielnie się spisywała. Dobrze pracuje od 10 g, pięknie zacina sandacze. Nie zanotowałem spadów i gnie się po sam dolnik. W tym roku na łódce zastąpi ją 5S70MF-B Xtreme również od Wojtka Grocholi. 8,6 MHF2 - gnie sie po sam dolnik - ciekawe??? Moglbys cos wiecej napisac , jakich wielkosci sandacze polawiasz bo z tego co napisales to musza byc wieeelkie... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Posiadam elitke 17lb i główki 25gr opad na rzece średnio się nadają do tego kilka...idealnie zachowuje się przy glowkach 20gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 A porownywal ktos z kolegow Elite 8'6 17 lb z phenixem Sp862 MH 17 lb? Jakie sa miedzy nimi różnice? Ktory glebiej / plynniej sie ugina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 http://jerkbait.pl/topic/35135-phenix-nanotubes-m1/page-7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Mam pytanie czy mógłby ktoś posiadający któryś z tych blankow opisać te modele najbardziej interesuje mnie komfort górnego cw dolny jest dla mnie mniej ważny chodzi mi o :5S76MF-B Xtreme i o 5S70MHF-B XtremeWszystkie sugestie ahy i ohy miłe widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Na przykładzie seryjnych:LXS76MF2 - max komfortu to 25g + ES4”LXS70MHF2 - 35g + ES4” Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 8,6 MHF2 - gnie sie po sam dolnik - ciekawe??? Moglbys cos wiecej napisac , jakich wielkosci sandacze polawiasz bo z tego co napisales to musza byc wieeelkie...Gnie się, pieknie amortyzuje. Ja też zbroiłem u Wojtka. Szkoda ze kolega mi zdjęc nie porobił przy holu bolka bo widać ze opinie chodzą że to sztywne pały te avidy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi