Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tak zapisałem przedział wyrzutowy orientyjnie to zależy od wielkości i kształtu gumy oraz prowadzenia. W każdym razie opisalem częściowy przekrój dostępnych modeli które nadają się do łowienia sandaczy i nie tylko. Teraz zostało jechać do pracowni lub pomacać gotowe i coś wybarać. Łapać ryby i mieć radoche ;)

• Like 1

Proszę o opinie użytkowników wedek na blankach Avida 3S56ULF2 i 3S60ULF2. Jak je mozna porównać do np Matagi Super Trout TR60?

Blank z przeznaczeniem na typowego pstrągowego króciaka pod głównie obrotówki 1 i 2, małe woblerki 4-5cm itp

Edytowane przez Żbiku

• 2 tygodnie później...

Szukam obecnie zadania dla Steeza SV TW. Jak sądzicie, czy jest sens wykonywania wędki pod casta na blanku 5S70MLF? Celem jest sandacz z brzegu na płytkim jeziorze, na którym 5-6 g i keitech 3’ to już ciężka przynęta.

Chciałbym zbroić w torzite. Jaka może być cena?

Mam ten kij na blanku elitki i opisany przez Ciebie ciężar wyrzutowy to komfortowy dół. Jeśli muszę zejść niżej biorę w łapę LF-ta...

Witam znawców st croix i cała reszte.Mam pytanie który kijek bedzie lepszy jako uniwersał rzeczny przy łowieniu boleni i sandaczy rzadziej szczupak.Głównie woblery od 8gram do 15 oraz gumy 3,4,5cali od 7do 20g.I tylko plecionka ,łowienie tylko z brzegu WRS90MHF2 czy WRS86MHF2.I czy kołowrotek o wadze 315g bedzie ok wywazał te kijki.

Witam znawców st croix i cała reszte.Mam pytanie który kijek bedzie lepszy jako uniwersał rzeczny przy łowieniu boleni i sandaczy rzadziej szczupak.Głównie woblery od 8gram do 15 oraz gumy 3,4,5cali od 7do 20g.I tylko plecionka ,łowienie tylko z brzegu WRS90MHF2 czy WRS86MHF2.I czy kołowrotek o wadze 315g bedzie ok wywazał te kijki.

Bylo wiele razy na forum - przy dobrze zrobionej wedce, wielkosc kolowrotka nie ma prawie zadnego znaczenia.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Moim zdaniem komfortu nie będzie. Stosowanie super cienkiej plecionki do tego kijka to też trochę nieporozumienie.

MLXF nie boi się 15g główek podbijanych z 8m a to już o czymś świadczy.

Każdy łowi po swojemu ale jak kolega pyta o okonie z małej rzeki to jest wiele innych bardziej dopasowanych propozycji niż st croix a już na pewno lepszych niż 5S76MLXF.

Pozdrawiam

• Like 3