Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma takiej tzn UL . L to już kawał sprzętu . Chyba nowa seria panfish coś oferuje , tylko czy blanki będą ? Tomek z UL zainteresuj się avidem . Coś tam jest do wyboru i może nowsze blanki są szybsze ?

Jak nie ma jak jest

5s70ulf2-g to nie extremka?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Wiem że temat był wałkowany nie raz ale czy ktoś miał w rękach do porównanie blanki-wedki na  Extreme 5s610mxf-b 12lb do 5s70Mlf-b 10lb ?

Miałem, jakis czas temu, xf troszkę bardziej szczytowy chociaż ten mlf to tez taki xf bardziej. Dolnik bez pracy a komfort w mlf do 15g + skaker 3.25'

• 4 tygodnie później...

Panowie tak z ciekawości ,czy ktoś łowił ?łowi na st.c elit legend tego 2,9 do 18 gram ? Ew troszkę krótszą ....generalnie interesują mnie opinie użytkowników tych kijków . Domyślam się ,że te 18gram jest lekko zaniżone  ? Do czego generalnie kije o tym c/w się nadają  ....kleń boleń  ?

Edytowane przez "Paweł"

LTIS76MLF vs MHX DS821

Witam, jak w temacie mógłby ktos porównać obie wedki do lekkiego jigowania medium light za sandaczem na lekko na plecionke 0,08 (8lbs)

cena nie gra roli , ale po co przeplacac :)

nie mialem do czynienia z obiema wedkami ale czy w wedce st croix (fast) uchwyt bedzie wygodny ? i czy blank w IV weglu bedzie lepszy niż np. MHX (ex fast) uzbrojony w delfinie ew/ DNPS i systemie KR

Pozdrawiam

Tego konkretnie MHX-a nie znam , ale oglądałem Tournamenta i wywarł na mnie ogromne wrażenie . Uchwyt zależy kto co lubi - mi odpowiada , sama wędka jest dobrze wyważona . Ugięcie fenomenalne , moc w dolniku jest ... szczytówka będzie się świetnie ładowała .Na serio super seryjny St.Croix , choć nie mogę pochwalić się użytkowaniem nad wodą . Same systemy zbrojenia znacząco się różniące delfin vs fabryczny St.Croix , ale jakbym miał nieograniczone finansowe zasoby to z MHX-a ( po wcześniejszych doświadczeniach z tą marką ) to bym raczej zrobił podpórkę pod takiego Tournamenta ... blanki St.Croix to inna liga.

• Like 1