Dąbek 111 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Wędka typowo pod twarde przynęty, obrotówki 1-3 w zależności od uciągu wody, choć na stojącej obsługiwała i 4 comet.Wobki od lotniejszych kleniowo jaziowych ,większość pstrągowego arsenału po pociski boleniowe do 12g w pełnym komforcie (rzutowym). Więc te 18g c/w w przypadku wobków ,to pobożne życzenia.Opcjonalnie łowiłem gumami okonia i sandacze na lekko gumami 2-3" na główkach 5-12g .Jak dla mnie to świetny wiosenno/letni lekki uniwersal .Phenixowy SP962XUL go godnie zastąpił , w moim przypadku na plus .Z wobkami jak i gumami startował niżej, w górnym c/w podobnie ale był szybszy mimo że dłuższy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Chłopaki, blank albo seryjna wędeczka- cast, 1 skład, długość max 2m, ma robić robotę w przedziale 5-20+4”, węgiel SCIV w górę. Sandacz. Myślę o 4C68MXF (14 lb) lub MF (tyle że to 17 lb), czy lepiej MLF? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Wędka typowo pod twarde przynęty, obrotówki 1-3 w zależności od uciągu wody, choć na stojącej obsługiwała i 4 comet.Wobki od lotniejszych kleniowo jaziowych ,większość pstrągowego arsenału po pociski boleniowe do 12g w pełnym komforcie (rzutowym). Więc te 18g c/w w przypadku wobków ,to pobożne życzenia.Opcjonalnie łowiłem gumami okonia i sandacze na lekko gumami 2-3" na główkach 5-12g .Jak dla mnie to świetny wiosenno/letni lekki uniwersal .Phenixowy SP962XUL go godnie zastąpił , w moim przypadku na plus .Z wobkami jak i gumami startował niżej, w górnym c/w podobnie ale był szybszy mimo że dłuższy. BArdzo dziękuję,za rzeczową odpowiedz ,już wiem wszystko w tym temacie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 LTIS76MLF vs MHX DS821 Witam, jak w temacie mógłby ktos porównać obie wedki do lekkiego jigowania medium light za sandaczem na lekko na plecionke 0,08 (8lbs) cena nie gra roli , ale po co przeplacac nie mialem do czynienia z obiema wedkami ale czy w wedce st croix (fast) uchwyt bedzie wygodny ? i czy blank w IV weglu bedzie lepszy niż np. MHX (ex fast) uzbrojony w delfinie ew/ DNPS i systemie KR Pozdrawiam Polaczylem z watkiem STC, moze szybciej jakies info dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Wyczytałem na fb - StCroix poinformowało, że od 21 stycznia 2019r przestali realizować zamówienia na blanki. Będą oferowali tylko gotowe wędki. Trochę lipa bo tu w PL ceny z kosmosu gotowych wędek. A myślałem w przyszłości zrobić kijek pod sandiego na extremce :/ no trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Daj mi ten link abym , to mógł przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Daj mi ten link abym , to mógł przeczytać Tutaj cos tam pisza na ten temat, ale bez konkretnych informacji. https://www.bassresource.com/bass-fishing-forums/topic/212452-st-croix-to-announce/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) no własnie wszystko ..."chyba, tak słyszałem......" mam nadzieję , że to jakiś FAKE NEWS Edytowane 23 Stycznia 2019 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Raczej nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Na Rodshop wstawiony taki komentarz. Myślę że osoba która ma ten sklep jest rzetelna z informacjami. https://www.facebook.com/593569501003272/posts/800187920341428/ Edytowane 23 Stycznia 2019 przez bartosz311287 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Jestem po rozmowie w sprawie tego całego zamieszania z blankami.NA OBECNĄ CHWILĘ NIC SIĘ NIE ZMIENIA W PRODUKCJI I DYSTRYBUCJI BLANKÓW JEŚLI CHODZI O ZAKUP OD OFICJALNEGO PRZEDSTAWICIELA OFICJALNĄ DROGĄ.JEDYNE CO , TO ZMIENIA SIĘ DYSTRYBUCJA NA POZIOMIE PRODUCENT - OFICJALNY PRZEDSTAWICIEL FIRMY !!!CHODZI OTO , ŻE GOTOWE WYROBY (WĘDKI) BĘDĄ SZŁY INNA DROGĄ , A BLANKI INNĄ.FIRMA ROZDZIELIŁA DYSTRYBUCJĘ GOTOWYCH WYROBÓW OD PÓŁFABRYKATÓW CZYLI BLANKÓW.I W ZWIĄZKU Z TYM , MOŻE DOJŚĆ DO TEGO , ŻE NIE BĘDZIE INDYWIDUALNEGO DOSTĘPU DO BLANKÓW , A TYLKO PRZEZ OFICJALNEGO DYSTRYBUTORA.Tego się dowiedziałem u "źródełka "Poczekamy zobaczymy co "życie" pokaże i gdzie leży prawda Edytowane 23 Stycznia 2019 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 czyli kolejne 10 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 czyli kolejne 10 % Oj nie wiem czy nie duzo wiecej niz 10% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) raczej tak , ale wydaje mi się , że wynika to z dodatkowych kosztów.... PS:Nie broniąc nikogo , bo to też działa i na moją NIE-korzyść ... Edytowane 23 Stycznia 2019 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Oficjalny dystrybutor twierdzi , że nikt nie potrafi tak zmontować wędki jak fabryka St.Croix a rodbuilding to tylko ładny lakier także to z korzyścią dla wszystkich.Oczywiście żartowałem z tymi korzyściami ????Za mało się zarabia na blankach ... Edytowane 23 Stycznia 2019 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Smutny dzień, "nie lubię tego" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Jestem po rozmowie w sprawie tego całego zamieszania z blankami.NA OBECNĄ CHWILĘ NIC SIĘ NIE ZMIENIA W PRODUKCJI I DYSTRYBUCJI BLANKÓW JEŚLI CHODZI O ZAKUP OD OFICJALNEGO PRZEDSTAWICIELA OFICJALNĄ DROGĄ.JEDYNE CO , TO ZMIENIA SIĘ DYSTRYBUCJA NA POZIOMIE PRODUCENT - OFICJALNY PRZEDSTAWICIEL FIRMY !!!CHODZI OTO , ŻE GOTOWE WYROBY (WĘDKI) BĘDĄ SZŁY INNA DROGĄ , A BLANKI INNĄ.FIRMA ROZDZIELIŁA DYSTRYBUCJĘ GOTOWYCH WYROBÓW OD PÓŁFABRYKATÓW CZYLI BLANKÓW.I W ZWIĄZKU Z TYM , MOŻE DOJŚĆ DO TEGO , ŻE NIE BĘDZIE INDYWIDUALNEGO DOSTĘPU DO BLANKÓW , A TYLKO PRZEZ OFICJALNEGO DYSTRYBUTORA.Tego się dowiedziałem u "źródełka "Poczekamy zobaczymy co "życie" pokaże i gdzie leży prawda Też zasięgnąłem info u źródła i potwierdzam to co kolega powyżej napisał, a ceny w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Na forach w USA piszą że serie SCII, SCIII, SCIV - nie będą w postaci blanków dostępne w ogóle; natomiast seria SCV będzie dostępna [ zastanawiam sie jak długo ] wyłącznie poprzez firmę RodGeeks. Podobno RodGeeks ma wydać jakieś oświadczenie w tej sprawie. cyt: It is true! The SCV blanks will continued to be sold and as of now RODGEEKS are their exclusive distributor. The SC2 , SC3 and SC 4 St Croix blanks are no longer being made for purchase . More information from RODGeeks should be coming sometime this week. Karen Bingham Enterprises Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Jak narazie wiecej plotek niz konkretnych informacji. Pewnie za pare dni wszystkiego sie dowiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Wróble na japońskich dachach również ćwierkają inną melodię, ale także mało sympatyczną...Ceny mat węglowych na razie poza grafitem budowlanym poszły dość sporo w górę co przełoży się na ceny blanków, które powstają w oparciu o nie...Zapowiadana podwyżka powinna oscylować w granicach 15-20% a jak będzie w praktyce? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Wróble na japońskich dachach również ćwierkają inną melodię, ale także mało sympatyczną...Ceny mat węglowych na razie poza grafitem budowlanym poszły dość sporo w górę co przełoży się na ceny blanków, które powstają w oparciu o nie...Zapowiadana podwyżka powinna oscylować w granicach 15-20% a jak będzie w praktyce? O tym też słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Chłopaki głowa do góry, polska leszczyna nie drożeje, wina w biedrze mają korki z drzewa korkowego, na spławik jak znalazł.Drut dental do dostania...Leszczynę się sparzy, z dentalu ukręci przelotki, wino wypije a z korka spławik wystruga :) . Damy radę..............Precz z imperialistycznymi amerykańskimi i japońskimi blankami!!!! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 no pewnie, że takim czymś jak podwyżka o 100 czy 200 zł może sobie tylko zaprzątać głowę ktoś kto dotąd łowił leszczyną i owa leszczyna nagle mu się znudziła a to niewielki odsetek z nas... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Niedługo się wszyscy dowiemy jak to jest z tymi cenami mat węglowych , jeśli to prawda można niestety oczekiwać wzrostu cen nie tylko st . croix wiosna może być ciężka .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Naturalnie, że nie ma co wpadać w panikę. Ten proces potrwa chwilkę. Oczywiście, że moja uwaga nie dotyczy jedynie blanków St.C, jednak w ich przypadku podwyżka procentowa jest/będzie chyba najbardziej odczuwalna bo i ceny blanków St.C należą do najwyższych wśród popularnych w Polsce blanków spinningowych.Uczciwi sprzedawcy zapewne wysprzedają najpierw to co mają z tzw "starych" dostaw w "starej" cenie... Edytowane 24 Stycznia 2019 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi