Jozi Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Naturalnie, że nie ma co wpadać w panikę. Ten proces potrwa chwilkę. Oczywiście, że moja uwaga nie dotyczy jedynie blanków St.C, jednak w ich przypadku podwyżka procentowa jest/będzie chyba najbardziej odczuwalna bo i ceny blanków St.C należą do najwyższych wśród popularnych w Polsce blanków spinningowych.Uczciwi sprzedawcy zapewne wysprzedają najpierw to co mają z tzw "starych" dostaw w "starej" cenie...No Areczku to dobry kawał .Wierzysz jeszcze w uczciwych sprzedawców? To raczej gatunek na wymarciu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Za chwile sie okaże , że nagle wszystkie "stare" już się wyprzedały, no ale może rząd zrobi dopłaty jak w przypadku prądu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 ... to jest ten sam mechanizm co na stacjach benzynowych :- cysterna tylko opuściła bramę rafinerii , a na stacjach już zmieniają "cyferki" z okazji nowej dostawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Rozmawiałem wczoraj z jednym z dystrybutorów STC- potwierdził info o blankach, dodatkowo firma wykonała wielce nieprzyjazny gest rezygnując z długich modeli elitek S&S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Na StC świat się nie kończy., nadal jest w czym wybierać i przebierać.. Nie będzie pustki, nawet jestem przekonany, że szybko otworzą się nowe horyzonty, co jest bardziej ekscytujące od mechanicznego wzmacniania rynkowego monopolu.. Umarł król, niech żyje król NFC, FA, Lamiglas, Talon - nawet Loomisa można wycyganić, jak się ładnie poprosi - nie są gorsze.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Na forach w USA piszą że serie SCII, SCIII, SCIV - nie będą w postaci blanków dostępne w ogóle; natomiast seria SCV będzie dostępna [ zastanawiam sie jak długo ] wyłącznie poprzez firmę RodGeeks. Podobno RodGeeks ma wydać jakieś oświadczenie w tej sprawie. cyt: It is true! The SCV blanks will continued to be sold and as of now RODGEEKS are their exclusive distributor. The SC2 , SC3 and SC 4 St Croix blanks are no longer being made for purchase . More information from RODGeeks should be coming sometime this week. Karen Bingham Enterprises .. aktualna oferta SC V na stronie Rod Geeks jest szczątkowa i droga: https://rodgeeks.com/collections/st-croix-scv-blanks Jeśli tak to ma wyglądać to faktycznie tak jak pisze Sławek trzeba się będzie rozejrzeć za czymś innym. Może doczekamy się blanków z grafenem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Na StC świat się nie kończy., nadal jest w czym wybierać i przebierać.. Nie będzie pustki, nawet jestem przekonany, że szybko otworzą się nowe horyzonty, co jest bardziej ekscytujące od mechanicznego wzmacniania rynkowego monopolu.. Umarł król, niech żyje król NFC, FA, Lamiglas, Talon - nawet Loomisa można wycyganić, jak się ładnie poprosi - nie są gorsze..... i jest jeszcze cała gama Japończyków ...oraz zasoby "za lodówkowe, szafowe ", zalegacze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Rozmawiałem wczoraj z jednym z dystrybutorów STC- potwierdził info o blankach, dodatkowo firma wykonała wielce nieprzyjazny gest rezygnując z długich modeli elitek S&S.O tym już słyszałem w zeszłym roku w listopadzie, jest na czym kręcić, damy radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 .. aktualna oferta SC V na stronie Rod Geeks jest szczątkowa i droga: https://rodgeeks.com/collections/st-croix-scv-blanks Droga?To ceny takie jak dotychczas wg mnie (poza wszelkiej maści promocjami oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Koledzy bez paniki, prąd nam podnoszą a Wy nad blankami rozpaczacie . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Nie rozumiem. To znaczy że nie będzie już dostępnych Elitek S&S? Chodzi tylko o blanki, czy gotowe wędziska również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Nie rozumiem. To znaczy że nie będzie już dostępnych Elitek S&S? Chodzi tylko o blanki, czy gotowe wędziska również?Tak, chodzi o gotowe wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Droga?To ceny takie jak dotychczas wg mnie (poza wszelkiej maści promocjami oczywiście edit: a może i masz racje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Tak, chodzi o gotowe wędki. Przepraszam, nie myślę dzisiaj. Zarówno blanki jak i gotowe wędziska z serii Elite S&S nie będą już dostępne. Dobrze rozumiem? P.S - nie mój dzień dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 ...ale jest też plus. W Rod Geek mozna dostać blanki bez farby / fabrycznego malowania i to może trochę podkręcać parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Nigdy St.Croix nie lubiłem ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Nigdy St.Croix nie lubiłem ... Masz rację Michał , to taki wychwalany badziew .Ja też nie lubiłem, przewinęły się słownie dwie u mnie i absolutnie za nimi nie tęsknię.Za to bardzo miło wspominam talona itm-a. Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Jozi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Naturalny proces ewolucji w przypadku firmy, która NIE jest organizacją NoN profit Jaka marże może wygenerować sprzedaż blanku ?A jaka marże można uzyskać na gotowej wędce na tymże blanku ?Rynek wędek tej klasy to jednak ograniczone uniwersum. Nawet obsługując cała planetę ( co też ma swój koszt).Do tego coraz szersza oferta blanków z dalekiego wschodu...A pensje trzeba płacić co miesiąc. Utrzymywać dodatkowy kanał sprzedazy. Postanowiono to zoptymalizować. Osobiście dla mnie poziom cenowy blankow StC w granicach 150-200 USD plus wysyłka plus cło i do tego budowa wędki...to ostatnio zdecydowanie za duży wydatek i znalazłem sobie tańsze rozwiązania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Przepraszam, nie myślę dzisiaj. Zarówno blanki jak i gotowe wędziska z serii Elite S&S nie będą już dostępne. Dobrze rozumiem? P.S - nie mój dzień dzisiaj.Blanki będą dostępne, seryjne kije - nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Lubił - nie lubił, ale to właśnie StC dało wielu z nas pierwszy obraz i poczucie, jak wygląda sprzętowy high end..Pamiętam jak na Łódzkiej giełdzie, całe lata temu, stanął Banachowski z Ćwiklińskim oferując swoje konstrukcje i gotowe wędki z Park Falls. kosmos normalnie.. A wokół przelewał się tłum oszołomionych pseudo niemieckim scheissem. Postrzeganie mieniło się diametralnie.. choć " poziom" aliexpress ma nadal swoich gorliwych wyznawców.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Jeżeli chodzi o niższe serie to nie darzyłem St.Croix nigdy przesadną estymą, natomiast SC V trudno byłoby mi zastąpić ofertami z innych firm zżyłem się z moimi Elitkami, przyzwyczaiłem, polubiłem - pytam się komu to przeszkadzało ?! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Jeżeli chodzi o niższe serie to nie darzyłem St.Croix nigdy przesadną estymą, natomiast SC V trudno byłoby mi zastąpić ofertami z innych firm zżyłem się z moimi Elitkami, przyzwyczaiłem, polubiłem - pytam się komu to przeszkadzało ?! Zapewne księgowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Lubił - nie lubił, ale to właśnie StC dało wielu z nas pierwszy obraz i poczucie, jak wygląda sprzętowy high end..Pamiętam jak na Łódzkiej giełdzie, całe lata temu, stanął Banachowski z Ćwiklińskim oferując swoje konstrukcje i gotowe wędki z Park Falls. kosmos normalnie.. A wokół przelewał się tłum oszołomionych pseudo niemieckim scheissem. Postrzeganie mieniło się diametralnie.. choć " poziom" aliexpress ma nadal swoich gorliwych wyznawców.. Sławku, Moment, w którym własny fishing pozbawisz mesjanizmu, to moment, w którym wykonasz krok ku szczęściu Własne wybory sprzętowe, z akcentem na własne, są bardzo swoje własne:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 A właśnie, że nie - Danielu - jesteś w błędzie.. Wybór jest stadny, zgodny z modą i przekazem dnia. Naprawdę niewielu próbuje postawić na siebie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Blanki będą dostępne, seryjne kije - nie.Orientuje się ktoś w takim razie jak będą rozpatrywane gwarancję seryjnych Elitek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi