Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Naturalnie, że nie ma co wpadać w panikę. Ten proces potrwa chwilkę. Oczywiście, że moja uwaga nie dotyczy jedynie blanków St.C, jednak w ich przypadku podwyżka procentowa jest/będzie chyba najbardziej odczuwalna bo i ceny blanków St.C należą do najwyższych wśród popularnych w Polsce blanków spinningowych.

Uczciwi sprzedawcy zapewne wysprzedają najpierw to co mają z tzw "starych" dostaw w "starej" cenie...

No Areczku to dobry kawał :) .

Wierzysz jeszcze w uczciwych sprzedawców? To raczej gatunek na wymarciu :D  :D .

Na StC świat się nie kończy., nadal jest w czym wybierać i przebierać.. Nie będzie pustki, nawet jestem przekonany, że szybko otworzą się nowe horyzonty, co jest bardziej ekscytujące od mechanicznego wzmacniania rynkowego monopolu.. Umarł król, niech żyje król :) NFC, FA, Lamiglas, Talon - nawet Loomisa można wycyganić, jak się ładnie poprosi  - nie są gorsze..

• Like 4

Na forach w USA piszą że serie SCII, SCIII, SCIV  - nie będą w postaci blanków dostępne w ogóle; natomiast seria SCV będzie dostępna [ zastanawiam sie jak długo ] wyłącznie poprzez firmę RodGeeks. Podobno RodGeeks ma wydać jakieś oświadczenie w tej sprawie.

cyt:

It is true! The SCV blanks will continued to be sold and as of now RODGEEKS are their exclusive distributor. The SC2 , SC3 and SC 4 St Croix blanks are no longer being made for purchase . 

More information from RODGeeks should be coming sometime this week. 

Karen 

Bingham Enterprises

.. aktualna oferta SC V na stronie Rod Geeks jest szczątkowa i droga:

https://rodgeeks.com/collections/st-croix-scv-blanks

Jeśli tak to ma wyglądać to faktycznie tak jak pisze Sławek trzeba się będzie rozejrzeć za czymś innym. Może doczekamy się blanków z grafenem :rolleyes:

Na StC świat się nie kończy., nadal jest w czym wybierać i przebierać.. Nie będzie pustki, nawet jestem przekonany, że szybko otworzą się nowe horyzonty, co jest bardziej ekscytujące od mechanicznego wzmacniania rynkowego monopolu.. Umarł król, niech żyje król :) NFC, FA, Lamiglas, Talon - nawet Loomisa można wycyganić, jak się ładnie poprosi  - nie są gorsze..

... i jest jeszcze cała gama Japończyków ...oraz zasoby "za lodówkowe, szafowe ", zalegacze...  ;)  :)

Nigdy St.Croix nie lubiłem ... :rolleyes:

Masz rację Michał , to taki wychwalany badziew :) .

Ja też nie lubiłem, przewinęły się słownie dwie u mnie i absolutnie za nimi nie tęsknię.

Za to bardzo miło wspominam talona itm-a.

Edytowane przez Jozi
  • Like 2

Naturalny proces ewolucji w przypadku firmy, która NIE jest organizacją NoN profit

Jaka marże może wygenerować sprzedaż blanku ?

A jaka marże można uzyskać na gotowej wędce na tymże blanku ?

Rynek wędek tej klasy to jednak ograniczone uniwersum. Nawet obsługując cała planetę ( co też ma swój koszt).

Do tego coraz szersza oferta blanków z dalekiego wschodu...

A pensje trzeba płacić co miesiąc. Utrzymywać dodatkowy kanał sprzedazy.

Postanowiono to zoptymalizować.

Osobiście dla mnie poziom cenowy blankow StC w granicach 150-200 USD plus wysyłka plus cło i do tego budowa wędki...to ostatnio zdecydowanie za duży wydatek i znalazłem sobie tańsze rozwiązania.

• Like 3

Lubił - nie lubił, ale to właśnie StC dało wielu z nas pierwszy obraz i poczucie, jak wygląda sprzętowy high end..

Pamiętam jak na Łódzkiej giełdzie, całe lata temu, stanął Banachowski z Ćwiklińskim oferując swoje konstrukcje i gotowe wędki z Park Falls. kosmos normalnie.. A wokół przelewał się tłum oszołomionych pseudo niemieckim scheissem. Postrzeganie mieniło się diametralnie.. choć " poziom" aliexpress ma nadal swoich gorliwych wyznawców.. :)

• Like 5

Jeżeli chodzi o niższe serie to nie darzyłem St.Croix nigdy przesadną estymą, natomiast SC V trudno byłoby mi zastąpić ofertami z innych firm  :rolleyes: zżyłem się z moimi Elitkami, przyzwyczaiłem, polubiłem - pytam się komu to przeszkadzało ?!

;)

Zapewne księgowym.

Lubił - nie lubił, ale to właśnie StC dało wielu z nas pierwszy obraz i poczucie, jak wygląda sprzętowy high end..

Pamiętam jak na Łódzkiej giełdzie, całe lata temu, stanął Banachowski z Ćwiklińskim oferując swoje konstrukcje i gotowe wędki z Park Falls. kosmos normalnie.. A wokół przelewał się tłum oszołomionych pseudo niemieckim scheissem. Postrzeganie mieniło się diametralnie.. choć " poziom" aliexpress ma nadal swoich gorliwych wyznawców.. :)

Sławku,

Moment, w którym własny fishing pozbawisz mesjanizmu, to moment, w którym wykonasz krok ku szczęściu :)

Własne wybory sprzętowe, z akcentem na własne, są bardzo swoje własne:)

Pozdrawiam