zetika16 Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Witam szanowne grono. Po miesiącach czytania o rod buildingu postanowiłem zrobić swój pierwszy kij na moim amatorskim sprzęcie. Po doradzeniu mi przez znajomego wybór padł na avida 3s66lf2. I tak zostałem posiadaczem tegoż blanku. Czy ktoś z Was pracował już na nim? Może macie jakieś fajne fotki swoich avidow? Robota dopiero przede mna, mam już jakiś bliższy koncept ale zawsze może znaleźć się coś co się bardziej spodoba. Zastanawiam się też czy opłaca się wsadzać do avida Fuji sic czy może lepiej zainwestować w tytanowe torzity? Dzięki. I miłego dzionka Wam życzę. Siemanko kolego... Cieszę się że się wkrecasz w wedki... Co do avida to nawet alconite KR wystarcza... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Likossss Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Siemasz Sporky o popatrz jaki świat mały hehe;) no zaczynam dopiero zobaczymy czy mi starczy cierpliwości hehe. Ty to już widzę stary wyjadacz jesteś muszę poszukać Twoich dzieł na forum może coś odwzoruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Dzień dobry. Mam do kolegow bardzo wielką prosbe. Czy ktos może lowi , uzywa kija na blanku 5sc90mlf to jest 2,75 metra do 18 gram 10lb mocy? Jak ten blank pokrywa sie z opisem producenta? Jakie przynety najlepiej obsluguje? Jakie jest realne dolne i gorne cw? Sprawdzi sie jako lekki uniwersalny kij na rzekę zeby polowic okonia z opadu( 5 - 12 gram ) jak i klenia i jazia na woblery? (Smuzaki - i inne do 5 cm ) ? Robimy zrzutke dla kumpla na urodziny i Żeby kasy nie wtopic chcialbym dopytac czy sie w takie zastosowanie wpisuje ten blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Dzień dobry. Mam do kolegow bardzo wielką prosbe. Czy ktos może lowi , uzywa kija na blanku 5sc90mlf to jest 2,75 metra do 18 gram 10lb mocy? Jak ten blank pokrywa sie z opisem producenta? Jakie przynety najlepiej obsluguje? Jakie jest realne dolne i gorne cw? Sprawdzi sie jako lekki uniwersalny kij na rzekę zeby polowic okonia z opadu( 5 - 12 gram ) jak i klenia i jazia na woblery? (Smuzaki - i inne do 5 cm ) ? Robimy zrzutke dla kumpla na urodziny i Żeby kasy nie wtopic chcialbym dopytac czy sie w takie zastosowanie wpisuje ten blank?5SC to dosc szybki blank do małych wobkow moze byc za szybki i nie bedą latać, ja mam i polecam 3sc90mlf2, speawdzi się jako lekka boleniowka i małe wobki tez fajnie latają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 W mudhole jest promo na StC https://www.mudhole.com/Mud-Hole-Specials-Page/Rod-Building-Products-Sale/Rod-Building-Blanks-Clearance?show=48 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Będzie moze ktos cos zamawiać zeby sie podłączyć pod zamówienie? Bo promocja fajna ale nie ogarniam jak to zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 W mudhole jest promo na StC https://www.mudhole.com/Mud-Hole-Specials-Page/Rod-Building-Products-Sale/Rod-Building-Blanks-Clearance?show=48 Szczescie / nieszczescie, ze nie ma tego jedynego, ktorego bym kupil. Najlzejszego SC V bialego inshore... Takze temat mam z glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi.72 Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 CześćMam możliwości kupienia 5С70MF2.Czy ten blank można uzbroić pod spinning? Jakie będą różnice pomiędzy 5C, a 5S? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Szczescie / nieszczescie, ze nie ma tego jedynego, ktorego bym kupil. Najlzejszego SC V bialego inshore... Takze temat mam z glowy Nie żałuj, SCIV lepszy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 https://www.mudhole.com/Mud-Hole-Specials-Page/Rod-Building-Products-Sale/Rod-Building-Blanks-Clearance?show=48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 https://www.mudhole.com/Mud-Hole-Specials-Page/Rod-Building-Products-Sale/Rod-Building-Blanks-Clearance?show=48Orientuje się ktoś jakie są orientacyjne dodatkowe koszty(wysyłka, cło itd) do Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 (edytowane) Wysyłka zwykle 30$, aczkolwiek w przypadku blanków jednoczęściowych będzie więcej. Cło + VAT + inne opłaty ok. 30%. Zmieniło im się, odkąd coś u nich kupowałem: Koszt przesyłek zagranicznych Całkowita kwota zamówienia Koszt przesyłki $0.00 - $299.99 20% całkowitej kwoty zamówienia ale nie mniej, niż $9.95 $300.00 + Rzeczywisty koszt przesyłki (Obciążenie w chwili wysyłki) Edytowane 30 Października 2019 przez Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Koszty wysyłki z US poszły w górę i wg mnie przy promo 50% opłaci się ściągać blanki dwu i wielo-składowe , szczególnie blanki już niedostępne w oficjalnej sprzedaży . Jedno-składy lepiej sobie odpuścić , bo po doliczeniu cła i vat wyjdzie drożej niż zamówić w PL lub w EU .Sprawdziłem z ciekawości ile będzie wysyłka do UK na wartość ok 150 baksów i wyliczyło mi 28.5 . Blanki dwu-składowe . Także jeżeli bym potrzebował to calkiem rozsądnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 (edytowane) Są są , może nawet lepsze i bardziej zaawansowane technologicznie tylko tkwiąc w swoich przyzwyczajeniach i przywiązaniu do marki do tej pory po prostu je omijaliśmy..... Eternity Batsona czy X-Ray NorthFork Composites są co najmniej na poziomie SC5 Akurat cenowo NFC chyba spejalnie cenowo nie odbiega od scV? Edytowane 1 Listopada 2019 przez bassy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 WItam Gdzie w PL mogę poszukać pozostałości po blankach st.croix ? szukam blanku najlepiej takiego jak w TBC/LBC70HF Podobno od tego roku już nie można zamówić nowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 http://jerkbait.pl/topic/69492-blanki-st-croix/ - czy to takie skomplikowane by poszukać ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Panie tam tylko piszą o sprowadzaniu mi trzeba zleżały towar z PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 To w dziale giełda i wątku kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) Koledzy Nie znam się proszę się nie nabijać, ani karcić za brak wiedzy Miałem przyjemność poszarpać lekkiego jerka 30gr wędką st.croix TBS68MXF 5-17gr którą mam pod sandacza.Wychodziło mi to tak fajnie, że wyszło sporo zębatych i troszkę się zaraziłem jerkiem Chciałbym kupić wędkę STC lub blank aby szarpnąć slidera 12 i bustera 50gr 1. Uwielbiam St. Croix Legend Tournament ale w basse i wolleye mamy max 21gr - chyba nieładnie tak przeginać ?2. Pomyślałem o blankach cast Turnament : wędka to LWC70MHM lub LBC70HF ale czy znajdę takie blanki w PL ? i zbudować na nich spinning. Proszę o pomoc Edytowane 9 Listopada 2019 przez koyot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Z blankami stc coraz trudniej.Po prostu coraz trudniej są dostępne.Więc może po prostu szukaj gotowej wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Panie tam tylko piszą o sprowadzaniu mi trzeba zleżały towar z PL... a na pewno przeczytałeś wszystkie watki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Mariuszu nie gań mnie, pomóż, daj namiar browca postawię za namiar na blank LBC70HF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Ja wcale nie ganię, wyśmiewam - tylko próbuję naprowadzić ..... naprawdę nie mam złych zamiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 (edytowane) https://www.corona-fishing.pl/Katalog,produktow/St._Croix/Legend_Tournament_Walleye___Musky/Legend_Tournament_Walleye/4,31,666https://www.corona-fishing.pl/Katalog,produktow/St._Croix/Legend_Tournament_Bass/Legend_Tournament_Bass_Casting/4,30,665 ewentualnie dzwoń do ŻBIKA Edytowane 10 Listopada 2019 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Jak szukasz blanku to jeszcze mozesz sie z Art Rodem skontaktowac. Moze cos tam sie ostalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi