koyot Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Dopiąłem swego !!!!!!!!! W związku z brakiem Legend Turnamenta spinna ok. 2m i wyrzutem do 50gr chciałem zamówić już blank cast i dozbroić w pracowni. ale przyszedł Mikołaj forumowy i zaoferował spina na blanku cast 4C68MHF zrobionego przez ARTROD w cenie blanku Kolejna niebieściutka w kolekcji Dzięki za pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 (edytowane) Panowie doradźcie, sprawa dotyczy firmowego kija st croix elite 70mf2. Nie za bardzo pasuje mi rękojeść i na dłuższą metę kombinuję z chwytem kija. Chciałem go przerobić a co za tym idzie odchudzić całego kija (rękojeść, przelotki). Robił ktoś z kolegów taką operację, ile mogę zyskać na takim odchudzeniu, chyba najlżej wyszedł by delfin ? Edytowane 13 Listopada 2019 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Zysk jest niewielki, a koszty spore. Do tego utrata gwarancji na fabryczny kij.Jeśli delfin chodzi ci po głowie to lepiej kup blank i uzbrój od początku. Taniej wyjdzie. Jeśli masz LES'a to można zamienić przelotki na lżejsze(Torzite) w tych samych miejscach. Pamiętaj że Elitki są malowane i nie da się usunąć omotek bez uszkodzenia powłoki lakieru. Dodatkowo przy delfinie zmieni się rozstaw przelotek, a stare miejsca nie będą pasowały do nowych.M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 (edytowane) Z tą zmianą miejsca przelotek przy delfinie słuszna uwaga, o malowaniu blanku nie zdawałem sobie sprawy.Dorwać teraz taki blank chyba graniczy z cudem... Edytowane 13 Listopada 2019 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Dorwać teraz taki blank chyba graniczy z cudem... W Polsce tak, ale jak masz kogoś w US, to nie ma problemu: https://rodgeeks.com/collections/st-croix-scv-blanks/products/scv70mf2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Zysk jest niewielki, a koszty spore. Do tego utrata gwarancji na fabryczny kij.Jeśli delfin chodzi ci po głowie to lepiej kup blank i uzbrój od początku. Taniej wyjdzie. Jeśli masz LES'a to można zamienić przelotki na lżejsze(Torzite) w tych samych miejscach. Pamiętaj że Elitki są malowane i nie da się usunąć omotek bez uszkodzenia powłoki lakieru. Dodatkowo przy delfinie zmieni się rozstaw przelotek, a stare miejsca nie będą pasowały do nowych.M. Jaki może być koszt takiej wymiany przelotek i na ile akcja LES zbliży się do ES? Czy bez wymiany uchwytu w LES zmieni się również czułość takiego kija? Ktoś z Kolegów przezbrajał LES -> ES, ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Rodzaj uchwytu i metoda jego osadzenia na blanku bardziej wpływa na czulosc wędki niż jakieś przelotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander79 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 W Polsce tak, ale jak masz kogoś w US, to nie ma problemu: https://rodgeeks.com/collections/st-croix-scv-blanks/products/scv70mf2Sklep BRC ogarnia już rodgeeks pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Sklep BRC ogarnia już rodgeeks pełną parą Z zainteresowaniem zobaczyłem blanki malowane w trzech kolorach Czy wtedy rodbuilder daje omotki w trzech kolorach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Nawet w 4 jak sobie klient zyczy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Sklep BRC ogarnia już rodgeeks pełną parą Na stronie BRC zero informacji o tej 'pełnej parze' - to jakaś super oferta dla wtajemniczonych? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Jaki może być koszt takiej wymiany przelotek i na ile akcja LES zbliży się do ES? Czy bez wymiany uchwytu w LES zmieni się również czułość takiego kija? Ktoś z Kolegów przezbrajał LES -> ES, ma to sens?Przy założeniu że wymieniasz set 9 przelotek(LES70MF2) Sic na Torzite, koszt zakupu tych ostatnich to 360-420pln(morze być pomniejszony o sprzedaż tych pierwszych -jeśli są w b.dobrym stanie- o 100-150pn). Do tego należy doliczyć koszt montażu i demontażu przelotek. Koszt ten to sprawa indywidualna i może kształtować się w granicach 100-400pln. Jeśli miałaby być zamieniana rękojeść i uchwyt to koszty wzrosną o demontaż i montaż rękojeści i uchwytu. Moim zdaniem nie ma to sensu. Jeśli już to lepiej skorzystać z planu STC Gold star + upgrade i połamać kij na kolanie jak zalecają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Rodzaj uchwytu i metoda jego osadzenia na blanku bardziej wpływa na czulosc wędki niż jakieś przelotkiTak podejrzewam, chociaż znalazłem też taką opinię http://jerkbait.pl/topic/78795-w%C4%99dki-st-croix/page-125#entry2444697 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Chyba powoli przechodzi mi przezbrajanie mojej elitki, za duży koszt w porównaniu do nowych wartości użytkowych Edytowane 14 Listopada 2019 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 A ja mam nić wielobarwną i żadne malowanie mi nie podskoczy ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Ja mam elitkę przerobioną na bogato z casta. Tanio mnie wyszedł sam kij więc płaczu nie ma. Pewnie i tak dożywocie czeka go u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander79 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Na stronie BRC zero informacji o tej 'pełnej parze' - to jakaś super oferta dla wtajemniczonych?Takie info dostałem od BB Custom Rods. Zapytałem w BRC i ... blank zamówiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Na stronie BRC zero informacji o tej 'pełnej parze' - to jakaś super oferta dla wtajemniczonych?https://www.facebook.com/BestRodsCenter/photos/a.357639257759581/1062397050617128/?type=3&theater 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Koledzy zakupiłem kij CUSTOM STC turnament pięknie opisany itd. itp. ale brakuje mi pięknej naklejki pod lakierem "LEGEND TURNAMENT" temat jest do zdobycia ? Edytowane 14 Listopada 2019 przez koyot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Na stronie BRC zero informacji o tej 'pełnej parze' - to jakaś super oferta dla wtajemniczonych?https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-St.Croix-SCV-eXTREME-RodGeeks-%2C-rozne-modele-i-kolory/1395 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-St.Croix-SCV-eXTREME-RodGeeks-%2C-rozne-modele-i-kolory/1395Dziękuję.Zwracam honor - szukałem, ale nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-St.Croix-SCV-eXTREME-RodGeeks-%2C-rozne-modele-i-kolory/1395Srogo To nie są produkty dla mnie.999 PLN za blank 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) ... tu jest bardzo podobna cena https://art-rod.com/blanki/st-croix i w innych miejscach też już sprawa wygląda podobnie ... ... a tak ogólnie , to trzeba się powoli przyzwyczajać do coraz wyższych cen blanków w PL i na świecie ..... nie tylko ST.CROIX , ale większości firm ... Edytowane 14 Listopada 2019 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 ... tu jest bardzo podobna cena https://art-rod.com/blanki/st-croix i w innych miejscach też już sprawa wygląda podobnie ... ... a tak ogólnie , to trzeba się powoli przyzwyczajać do coraz wyższych cen blanków w PL i na świecie ..... nie tylko ST.CROIX , ale większości firm ... Temat jest coraz bardziej niszowy.Także tylko drożej i drożej będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi