neor Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Jestem fanem extremek , na chwile obecną nie ma dla mnie lepszych . Ja mam swoją kosę spinningową zrobioną na blanku castingowym 5C71MHXF-B i jak by były dostępne to bym brał na zapas . Extremki są zajefajnie czułe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Do tej pory łowiłem mojo bass, avidami, avidami inshore i legend tournament. Przyszedł czas na extreme ???? miałem kupić nowego tournamenta ale jak przeliczyłem to podobnie wyjdzie uzbrojenie blanku eXtreme. Tym bardziej że na black friday kupiłem graty 15% taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Jakiego kija używałeś do ciężkiego łowienia 50 + . W swoim czasie był nawet wątek o tym . Jestem ciekaw co by z St.Croix spokojnie ogarnęło 20 cm Pig shada 50 gr + 30 gr główka tak pod kątem sandacza . Z tego co kojarzę to masz VIS70MHF inshorka . Pociągnie on 70 gr czy będzie jęczał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Tak mam VIS70MHF, 50g plus Kajtek 5 cali nie robi na nim wrażenia, dodatkowo dorzuciłem 20 g oliwkę bo nie mam większych główek i też dawał radę. Mocny, kij. Myślę, że i z sumkami nie będzie miał problemów,ale o dziwo jeszcze żadnego na nim nie miałem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Faktycznie mocarz 20lb do 35 gr i ogarnia drugie tyle . Szkoda że StC ograniczyło dostępność blanków . Szukałem blanku do ciężkiego orania i pod duże gumy niestety padło na NFC. Ale to w innym temacie . A pro po sumków ja miałem kilka na swojej extremce 160 największy dała radę ale było mi jej szkoda . Uchwyt wklejony na Epidian trzeszczał jak stare drzwi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbogusz25 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Kupowałem swój w/w blank legend elite w art-rod, Panowie powiedzieli mi, ze gwarancja jest u nich na podstawie paragonu bez limitu czasowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario69 Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 (edytowane) Pytanie do znawców marki.Wpasły mi w ręce takie oto "patyki". Chciałbym je jakoś +- umiejscowić w czasie produkcji. Żaden zbrojmistrz nie zostawił na nich swoich śladów, więc pytanie- czy to możliwe żeby to było oryginalne zbrojenie?Jako że stan ich uzbrojenia jest mocno nadszarpnięty czasem, zamierzam je rozebrać i uzbroić na nowo. Edytowane 31 Marca 2022 przez dario69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 31 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Po startym napisie widać, że zbrojenie nie jest firmowe.. za mało lakieru Po malowaniu i kolorze blanków, stawiam na starą wersję blanków - jeszcze sprzed IPC. Przelotek American Tackle w Park Falls nie używano.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario69 Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Teraz zauważyłem że lakieru nie ma, sama naklejka. Pewnie jakiś stary prywatny import i zbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Czy ktoś ma jakąś wiedzę na temat blanku G-70ML3 (3-skład, 7’0”, 10lb)? Co to za konstrukcja? Seria Premier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Takie oznaczenie miała stara wersja Wild River, sprzed 2000 roku - ale to były szare dwuskłady..Prawdopodobnie jest to jeszcze starszy Premier travel. czarny półmat. Żbik ma takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 jest na OLX Sławku i wydaje mi sie ze masz rację, stary premier travel, przedpotopowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSW Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Mam Premiera w grafitowym kolorze z ubiegłego wieku. Z bordowymi omotkami wygląda identycznie jak wędki Jima Granta z tamtego okresu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSW Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 (edytowane) Czarne to były Legendy, bardziej chyba błyszczące niż te ze zdjęć.PS. Nie mogłem już edytować poprzedniego posta. Edytowane 6 Kwietnia 2022 przez WSW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 (edytowane) Mam fabryczną wędkę St. Croix legend xtreme (cast 7,6") i zamierzam ją oddać do jakiegoś zbrojmistrza w celu wymiany uchwytu i zrobienia nowego dolnika, bo do oryginału nie mogę się przyzwyczaić. Połowiłem trochę tournamentem inshorem LTIC76MHF, którego dolnik i uchwyt jest dla moich upodobań niedoścignionym ergonomicznie wzorem. Taki sam chcę zrobić w mojej xterm-ce i tu mam pytanie do Kolegów. Czy możliwe jest zdobycie oryginalnej kalkomanii do fabrycznego xtrema, bo nowy dolnik będzie dłuższy i zakryje znaczną część kalkomanii z opisem wędki. Myślę o usunięciu oryginalnej kalkomanii i naklejeniu nowej kilkanaście cm wyżej.Czy można gdzieś zdobyć oryginał kalkomanii? Edytowane 11 Maja 2022 przez witoldn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Nie wiem czy posiadam, ale mam firmowo zbrojony TBC66MHF. Jest to najlepszy kij do jigów i kogutów jaki trafił w moje ręce. Sugeruję jednak trzymać się wagowych zaleceń StC, co byc może może wydawać się mało kozackie, ale bardzo dobrze świadczy o rozsądku użytkownika.. Sławek odkopie temat . Masz jeszcze tego croixa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 31 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 Od nowego roku wracają długie s&s StC.. ale też jako gotowe, firmowe kije. Blanków już nie będzie, czyli wątek odchodzi do historii.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Blanki St. Croix są do dostania przez Rod Geeks (można zamówić w Polsce poprzez poznańską pracownię Art Rod) , oferta stopniowo się poszerza więć może za jakiś czas doczekamy się w niej również blanków z serii salmon & steelhead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Przejściówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Panowie witam wszyskich pacjent avid 80mlm2 kijek który po przez swoje ŚRODKOWE ugięcie jest dla mnie No 1 na pstrągi z małej rzeczki właśnie z małej rzeczki i tu problem długość kija przeszkadza trochę i mógł by być odrobine szybszy pisze o tym bo mam pytanie techniczne. Mam zamiar skrócić go do przed ostaniej przelotki tj 10cm i dokładnie tyle samo w dolniku pewne jest to ze urwę z kija jakieś 20cm a wiec już jest dobrze jak myślicie jak kijek zachowywać się będzie po takim zabiegu ? Nie wiem czy ktoś już tego próbował ale jako fachowcy możecie przypuszczać i to dla mnie ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Zdjęcie dla poprawy przypuszczeni ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 (edytowane) Brawurowy ruch.Moim skromnym zdaniem blanki st.croix są produktem skończonym i kompletnym.Skrócenie z obu stron po 10cm zrobi z wędki protezę wędki pstrągowej.Kup lepiej scv76mf2(będzie dużo szybszy) ,a swój kijek sprzedaj. Edytowane 5 Listopada 2023 przez skius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Kurczę w tym rzecz ,że ten jest akurat dużo dużo szybszy i ugięcie już nie te .. 80 mlm ugięciem przypomina muchówek .. czemu tak sądzisz ze protezę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Wedka to tylko „narzędzie” do polowania na rybę co nie? Słyszałem ze podobnym kijkiem był stary wild river 76mlf2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Nieszedł bym w to jak wyzej lepiej poszukac niz psuc wedke o ile dolnik tego wiele nieodczuje szczyt zrobi sie kołkowaty .Według mnie to nie tedy droga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi