cyta73032 Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Nieszedł bym w to jak wyzej lepiej poszukac niz psuc wedke o ile dolnik tego wiele nieodczuje szczyt zrobi sie kołkowaty .Według mnie to nie tedy droga.No właśnie o taki efekt mi chodzi żeby zrobić akcje kijka bardziej szczytowa i o skrócenie całego kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Kupił bym na twoim Suzuki rxf 8lb. Na pewno nie będziesz zadowolony z przeróbki, szczyt będzie grubości papierosa po przycięciu… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Koledzy dobrze Ci radzą Patryku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Kurcze a już myślałem ze będzie dobrze ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Kurcze a już myślałem ze będzie dobrze [emoji6]Nie będzie dobrze , takie zabiegi można było robić 30 lat temu jak rynek rb był ograniczony , ale teraz ? Jest blanków do wyboru do koloru. Możesz zbudować interesujący cię kij, wymienić się za Twój lub sprzedać i kupić inny. Ale psuć takiego klasyka - nie godzi się . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 No dobra jak myślicie jaki kijek w/w firmy mógł by pasować do opisu? Do 230 maks plus cw~10/12g z ugięciem środkowym ? Ps76mlf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Skracanie tego modelu nic nie da. Mega popsujesz kij. Jeśli chcesz coś zbliżonego ale krótszego na pstrągi od StC to poszukaj (widziałem na OLX) Premiera PS76MLF2. Super opcją byłby też Wild River WS76MLF2 ale ciężko takiego dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Skracanie tego modelu nic nie da. Mega popsujesz kij. Jeśli chcesz coś zbliżonego ale krótszego na pstrągi od StC to poszukaj (widziałem na OLX) Premiera PS76MLF2. Super opcją byłby też Wild River WS76MLF2 ale ciężko takiego dostać.Właśnie ten Wild Riwer był by super ale temat nie do ogarnięcia .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 PS76MLF2 też się sprawdzi - nie ma co wyważać otwartych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario69 Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Dzień dobry!Interesuje mnie blank St.Croix Legend Elite ES63MXF. Czy jest szansa gdzieś kupić taki blank? Wiem że polityka firmy się zmieniła i I tylko wybrane modele blanków są w tej chwili w dystrybucji, ale zamawianie, czekanie...Może ktoś ma wiedzę jak to wygląda na tą chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Jest dostępny tutaj: ROD GEEKS CARBON 5 SERIES – Rod Geeks możesz zamówić przez pracownię Art - Rod z Poznania, oni regularnie ściągają blanki z RodGeeks 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario69 Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Tak, rozmawiałem z nimi. Czas oczekiwania- kilka miesięcy, myślałem że jest jakieś źródełko gdzie są dostępne od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 na dobre rzeczy trzeba w życiu trochę poczekać, tak już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Na tej stronie rod geeks, są Blanki z serii musky. Czy one też są z jakiejś serii St croix? Na stronie nie ma takiej informacji… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 To jest tak: jeśli chodzi o serię Carbon 5 to jest ona wprost analogiem SCV St.Croix (czyli blanków Elite). Plus jest taki że mozna zamawiać blanki bez lakieru albo różnych kolorach. Jeżeli chodzi o pozostałe serie Rod Geeks to tutaj już są zmiany. Np. Carbon 4 to jest podobno coś pomiędzy SCIII a SCIV St.Croix. Natomiast np. seria X-Comp chyba w ogóle nie ma analogu w St.Croix i jest autorskim pomysłem poprzednich właścicieli RG (zanim sprzedali biznes St.Croix) - zresztą bardzo chwalonym na forach. Jeżeli chodzi konkretnie o serię musky to nie interesowałem się powiem szczerze, może chłopaki z ArtRod coś wiedzą musiałbyś zadzwonic i się Tomka Mańczaka podpytać. Ja mam w domu na razie jeden blank od RG, z najnowszej serii Bass 3 a konkretnie model C3610MLXF - jak kogoś interesuje mogę opisac dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 A co to było/jest "RG"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Rod Geeks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 Witam, mam małe pytanko :Czy w związku z pojawieniem się nowej serii wędek ST.CROIX ONCHOR będą dostępne gdzieś (RG ... ) blanki na których buduje się te wędki ???Może ktoś coś wie i chce się podzielić wiedzą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 do Art Roda dzwoniłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 ... nie, nie dzwoniłem ... próbowałem sam doszukać się info na ten temat, ale nic nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 ktos bedzie zamawiam jakis blank ze strony Rod Geeks? chetnie bym przytulil jeden blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 Witam, mam małe pytanko :Czy w związku z pojawieniem się nowej serii wędek ST.CROIX ONCHOR będą dostępne gdzieś (RG ... ) blanki na których buduje się te wędki ???Może ktoś coś wie i chce się podzielić wiedzą.... Też mi to chodzi po głowie. Ten carbon przy dłuższych kjjach wszystko psuje. Można by ten blank fajnie ubrać . Jednak z tego co wiem na europę nie sprzedają blankow. Ale w pon trzeba zadzwonić do Art Rod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2024 (edytowane) Też mi to chodzi po głowie. Ten carbon przy dłuższych kjjach wszystko psuje. Można by ten blank fajnie ubrać . Jednak z tego co wiem na europę nie sprzedają blankow. Ale w pon trzeba zadzwonić do Art RodCarbon jeszcze da się przeżyć z trudem, ale przelotki z gownolitu, to dopiero jest hit. W niby nowoczesnym kiju dać cos archaicznego, co wręcz nic nie kosztuje, to szczyt bezczelności. Patrząc na podejście StC zaczynam myśleć, że może ten Onchor to jakiś magazynowy zalegacz, który przemalowano i próbuje się sprzedać dorabiając tony bełkotu marketingowego ???? Sam jestem ciekaw opinii użytkowników, bo może się okazać, że to kolejna trociowa propozycja. A rynek nie oferuje tych blanków w nadmiarze. Edytowane 18 Lutego 2024 przez Krab 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 20 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2024 (edytowane) Carbon jeszcze da się przeżyć z trudem, ale przelotki z gownolitu, to dopiero jest hit. W niby nowoczesnym kiju dać cos archaicznego, co wręcz nic nie kosztuje, to szczyt bezczelności. Patrząc na podejście StC zaczynam myśleć, że może ten Onchor to jakiś magazynowy zalegacz, który przemalowano i próbuje się sprzedać dorabiając tony bełkotu marketingowego Sam jestem ciekaw opinii użytkowników, bo może się okazać, że to kolejna trociowa propozycja. A rynek nie oferuje tych blanków w nadmiarze.Też mi się coś takiego pojawiło w głowie- zalegacz z poprzedniej epoki.96MHF2 w carbonie który jest chropowaty . Do tego uzbrojenie..... I dps. Akcja kija fajna ale... jest to taka "Gniaca nie Łamiaca". Kiedyś sam preferowalem takie blanki katapultowały ołowów i z żelastwem sobie poradziły . Ale elitki zmieniły sporo na rynku.Podsumowójąc:Kij na troć spoko ale uzbrojenie pozostawia wiele do zyczenia .Jeśli by były blanki w przystępnych cenach jak to było nie dawnk to moze i bym zrobił 2 wędki. Na morze i na rzekę.Jednak za tą cenę 2 tys można mieć coś fajnego z pracowni. Edytowane 20 Lutego 2024 przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 (edytowane) Da się jeszcze dostać Blanki st.croix LXS MLXF albo MLF ? Edytowane 18 Marca 2024 przez DzikiBill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi