Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nieszedł bym w to jak wyzej lepiej poszukac niz psuc wedke o ile dolnik tego wiele nieodczuje szczyt zrobi sie kołkowaty .Według mnie to nie tedy droga.

No właśnie o taki efekt mi chodzi żeby zrobić akcje kijka bardziej szczytowa i o skrócenie całego kija

Kurcze a już myślałem ze będzie dobrze [emoji6]

Nie będzie dobrze , takie zabiegi można było robić 30 lat temu jak rynek rb był ograniczony , ale teraz ? Jest blanków do wyboru do koloru. Możesz zbudować interesujący cię kij, wymienić się za Twój lub sprzedać i kupić inny. Ale psuć takiego klasyka - nie godzi się .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Skracanie tego modelu nic nie da. Mega popsujesz kij.

Jeśli chcesz coś zbliżonego ale krótszego na pstrągi od StC to poszukaj (widziałem na OLX) Premiera PS76MLF2. Super opcją byłby też Wild River WS76MLF2 ale ciężko takiego dostać.

Właśnie ten Wild Riwer był by super ale temat nie do ogarnięcia ..

• 2 tygodnie później...

Dzień dobry!

Interesuje mnie blank St.Croix Legend Elite ES63MXF. Czy jest szansa gdzieś kupić taki blank? Wiem że polityka firmy się zmieniła i I tylko wybrane modele blanków są w tej chwili w dystrybucji, ale zamawianie, czekanie...

Może ktoś ma wiedzę jak to wygląda na tą chwilę.

To jest tak:  jeśli chodzi o serię Carbon 5  to jest ona wprost analogiem SCV St.Croix (czyli blanków Elite). Plus jest taki że mozna zamawiać blanki bez lakieru albo różnych kolorach.

Jeżeli chodzi o pozostałe serie Rod Geeks to tutaj już są zmiany. Np. Carbon 4 to jest podobno coś pomiędzy SCIII a SCIV St.Croix.  Natomiast np. seria X-Comp chyba w ogóle nie ma analogu w St.Croix i jest autorskim pomysłem poprzednich właścicieli RG (zanim sprzedali biznes St.Croix)  - zresztą bardzo chwalonym na forach. Jeżeli chodzi konkretnie o serię musky to nie interesowałem się powiem szczerze, może chłopaki z ArtRod coś wiedzą musiałbyś zadzwonic i się Tomka Mańczaka podpytać.

Ja mam w domu na razie jeden blank od RG, z najnowszej serii Bass 3 a konkretnie model C3610MLXF - jak kogoś interesuje mogę opisac dokładniej

• 2 miesiące temu...

Witam, mam małe pytanko :

Czy w związku z pojawieniem się nowej serii wędek ST.CROIX ONCHOR będą dostępne gdzieś (RG ... ;) ) blanki na których buduje się te wędki ???

Może ktoś coś wie i chce się podzielić wiedzą.... :)

Też mi to chodzi po głowie. Ten carbon przy dłuższych kjjach wszystko psuje. Można by ten blank fajnie ubrać . Jednak z tego co wiem na europę nie sprzedają blankow. Ale w pon trzeba zadzwonić do Art Rod

Też mi to chodzi po głowie. Ten carbon przy dłuższych kjjach wszystko psuje. Można by ten blank fajnie ubrać . Jednak z tego co wiem na europę nie sprzedają blankow. Ale w pon trzeba zadzwonić do Art Rod

Carbon jeszcze da się przeżyć z trudem, ale przelotki z gownolitu, to dopiero jest hit. W niby nowoczesnym kiju dać cos archaicznego, co wręcz nic nie kosztuje, to szczyt bezczelności. Patrząc na podejście StC zaczynam myśleć, że może ten Onchor to jakiś magazynowy zalegacz, który przemalowano i próbuje się sprzedać dorabiając tony bełkotu marketingowego ???? Sam jestem ciekaw opinii użytkowników, bo może się okazać, że to kolejna trociowa propozycja. A rynek nie oferuje tych blanków w nadmiarze.

Edytowane przez Krab
  • Like 4

Carbon jeszcze da się przeżyć z trudem, ale przelotki z gownolitu, to dopiero jest hit. W niby nowoczesnym kiju dać cos archaicznego, co wręcz nic nie kosztuje, to szczyt bezczelności. Patrząc na podejście StC zaczynam myśleć, że może ten Onchor to jakiś magazynowy zalegacz, który przemalowano i próbuje się sprzedać dorabiając tony bełkotu marketingowego Sam jestem ciekaw opinii użytkowników, bo może się okazać, że to kolejna trociowa propozycja. A rynek nie oferuje tych blanków w nadmiarze.

Też mi się coś takiego pojawiło w głowie- zalegacz z poprzedniej epoki.

96MHF2 w carbonie który jest chropowaty . Do tego uzbrojenie..... I dps. Akcja kija fajna ale... jest to taka "Gniaca nie Łamiaca". Kiedyś sam preferowalem takie blanki katapultowały ołowów i z żelastwem sobie poradziły ;). Ale elitki zmieniły sporo na rynku.

Podsumowójąc:

Kij na troć spoko ale uzbrojenie pozostawia wiele do zyczenia .

Jeśli by były blanki w przystępnych cenach jak to było nie dawnk to moze i bym zrobił 2 wędki. Na morze i na rzekę.

Jednak za tą cenę 2 tys można mieć coś fajnego z pracowni.

Edytowane przez lyha

• 4 tygodnie później...