admin Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Andrzeju,W kraju kwitnącej wiśni w tym roku mamy wysyp konstrukcji 7'11. Chodzi oczywiście o wędki 20-30lb nazywane mianem dalekosiężnych. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Być może Remku w tym coś jest. Pamiętam jednego z moich Avidów. Miał właśnie 7.10 i do tego cholerne pociągnięcie przy mocy 30 lbs.Targanie na niego dużych ryb to była po prostu przyjemność. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Być może Remku w tym coś jest. Pamiętam jednego z moich Avidów. Miał właśnie 7.10 i do tego cholerne pociągnięcie przy mocy 30 lbs.Targanie na niego dużych ryb to była po prostu przyjemność. pozdrawiam Cześć,Andrzeju ja też miałem tą wędkę była to jedna z najlepszych moich wędek szczupakowych. Po dzień dzisiejszy jestem nią zachwycony. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Wiem o tym. Pamiętam jak oglądałem ją w sklepie Krokusa. Stała tam i stała.Chyba ponad rok. Wreszcie się nad nią zlitowałem i kupiłem. To był trafny wybór. Wiem, że teraz jest postrachem szczupaków z Zalewu Szczecińskiego. I niech tak zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Skoro juz zaczeliscie o nowosciach St Croix....Zrobili na ten rok 5 wedek na muskiego ale juz w serii Legend no i niestety musze jedna miec . Ze wzgledu na slaba prawa reke [ i najtansza cene ] wybralem najlzejszy model TM73MHF 3/4 -2 1/2 ...za 280$ . Na razie jeszcze sie czaje ale to zakup przesadzony nastepnie pytanie - w co Legend uzbroic za machine ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 calcuciaka conqeściaka do legendarnej wedki ja się przymierzam to takiego CCpozdro hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Jureczku do tak oryginalnej wedeczki taki conquescik 201 moze byc jak znalazl ... no chyba ze jakis wiekszy ze wzgledu na grubasne linki ktore pewnie bedziesz chcial nawijac na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 conquest do jerkowania? ludzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 why not conqueściak? tosz to mocna maszyna,tymbardziej że ta wedka to nie jakiś 120gr ino 2,1/2 ozki,znam takich co ca CC łowią i cięzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Nie mysle aby Legende uzbrajac w brutalna maszyne i plecione , bedzie miekko i z czuciem ...moze Curado 200 i Power Pro 40lb...bede jeszcze o tym myslal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Nie mysle aby Legende uzbrajac w brutalna maszyne i plecione , bedzie miekko i z czuciem ...moze Curado 200 i Power Pro 40lb...bede jeszcze o tym myslal . Jureczku,Pytanie podstawowe a jakimi przynętami (chodzi mi o max. gramaturę) będziesz łowił? Wędka 2 1/2 oz. w st. Croix to już całkiem spora moc. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 tiaaaaaaa40 lb bedzie wyjątkowo subtelnie i uczuciowo <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Remku jak zwykle do Slidera 12 , czyly gorna granica Legendy . Normalnie to duze wirowy , kilka jerkow i kilka crank baitow . Mifku nie nastawiam sie na okonie . Jak nawijam te 40 to musze okulary ubierac taka cienka . A chamulca to na pewno juz nie dokrece do oporu...nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 A chamulca to na pewno juz nie dokrece do oporu...nigdy no tak... przy takich braniach i takich linkach to mozna burte łodzi stracic <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 No i w końcu przyjechała część z proponowanej przez St. Croix oferty na 2008 . Reszta nadejdzie na początku maja , w tym najciekawsze długie s/s .Byłem dziś oglądnąć zwiastuny . Są to pierwsze Avidy w technologii IPC . Nowa jest takze systematyka długości i mocy . 8'6 i 9'0 występuje jako 3/4 , 1 , 2 oz. Te ostatnie to istne rakiety , z naprawdę masywnym pociągnięciem . W porównaniu z poprzednikami są nieco szybsze , bardziej szczytowe no i wyrażniej widać progresywność uginania się blanku . Korki po staremu select , tyle że foregrip w nowym beczułkowatym kształcie . Miał być nowy rodzaj korka .Reszta to alconite'y , lifetime , handcrafted i itp zalety jankeskich wyrobów .Rzuciła mnie też na kafle wspaniała spolegliwość blanków St.Croix i guide'ów Batson Ent. Batsony wylegują się na Premierach w sposób bezprzykładny i jawnie bezczelny . I to nieżle wygląda .. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Są to pierwsze Avidy w technologii IPC . Nowa jest takze systematyka długości i mocy . 8'6 i 9'0 występuje jako 3/4 , 1 , 2 oz. Te ostatnie to istne rakiety , z naprawdę masywnym pociągnięciembrzmi interesujaco, zwlaszcza te 2 OZ, czy to blank 25 lb?no i pytanie glowne, jak widzisz ta wedka sasowana z gumami 16 cm na 21 gramowych glowkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Heavy. Do 25 lbs . Fast . Od 1/2 do 2 oz . Bez problemu zawalczy z tak niewielkim gumisiem . I nie bezmyślny , suchy kołek .. Raczej bliżej Elite'a .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 dzieki, trzeba bedzie rzucic okiem na nowego avida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnum666 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Witam czy korzystaliście z takiego kijka LIS76MHF do połowu sandaczy (gumy)??Jeśli chodzi o Avida 2008 to jestem jak na razie szczęśliwym posiadaczem 8'6 do 1 oz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 napisz cos wiecej o tym avid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falgmar Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 A jak sytuacja będzie wyglądać z blankami nowych Avidów - szczególnie mnie interesuje ten na którym zbudowano wędkę 2,90 do 1 oz. Czy będzie mozliwość zakupu tych blanków i uzbrojenia wędki zgodnie ze swoimi wymaganiami - bo to co można przeczytać w opisie u Żbika nie wygląda optymistycznie - 1 uncjowa wędka o długości 2,90 i tylko 25 cm dolnego korka!! Przecież długi rzeczny spining służy do łowienia dużych ryb i nawet pomijając kwestię wyważenia dolny korek musi być dłuższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnum666 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Jeśli chodzi o mojego Avida 2,6m to długość dolnika jest dla mnie odpowiednia, tym bardziej, że łowie z łodzi. Jeśli chodzi o sam kije to jestem z niego zadowolony. Dobrze łowi mi się nim główkami 15-20 gr (wymagania łowiska). Cięższych nie stosowałem mimo, że kij posiada jeszcze zapas mocy. Największą gumą jaką założyłem to kopyto - 6 z big game'em 20 gr i też było ok. Kijek jest wyraźnie szybszy od poprzedników. Dobrze trzyma rybę. Największą jaką do tej pory złowiłem to karp (na twistera) 4,2 kg. Kijek świetnie sobie z nią poradził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnum666 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Na razie mam na nim stary kołowrotek shimano super gt-ra 4000.Czy 2500 stradic nie będzie odpowiedniejszy??Teraz szukam jakiegoś kijka na sandacze, znalazłem coś z kolekcji INSORE 2.3m do 1 1/4oz czy nie jest to przesada (chodzi o moc)??Czy też panuje taka opinia, że są one mocniejsze niż podaje producent tak jak w przypadku Avidow?Czy może lepiej kupić blank castingowy Elite do 1 oz i uzbroić go jako spinning? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 moglbys napisac jak kij jest uzbrojony, ile wazy, jaka ma dlugosc fore i rear gripa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnum666 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 ok, w domu pomierzę interesujące Ciebie wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi