Żbik Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Remek,Dzięki za zaproszenie. Jak tylko dam radę, postaram się pojawić (choć będzie to trudne , moc wyjazdów). Przed ewentualnym wyjazdem dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Chciałbym uzbroić sobie blank AS/AC90MF2, pytanie tylko czy obsłużę nim przynety w zakresie 3-15 gram /gumy, wobki, obrotówki/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art-Rod Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Hej! Avid 90MF2, zwłaszcza w najnowszym wydaniu, nie nadaje się na tak lekkie przynęty.. guma plus główka od 5gr, obrotówka 3-4, wobler -minnow 7-9cm, pękate crankbaity 5-7cm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 do takich przynet to raczej MLF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Victorinox Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Witam Czy orientujecie się może jaka jest różnica miedzy St.Croix Wild River WS86MH2 a WS86MHF2. Parametry mają te same jednakże ta druga zastąpiła WS86MH2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Zdaje się, nowa konstrukcja jest nieco szybsza ale szczegóły, to lepiej u Żbika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Victorinox Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Dziękuję za odpowiedź Popper. Postaram się napisać do Żbika, może będzie coś więcej wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Hi! Po okresie próbnym z wykorzystaniem Premiera PC66MHF (20 lbs./1 oz.) który dość wdzięcznie obsługuje przynęty rzędu slider 10S (46 g) zachciało mi się rozszerzyć gramaturę przynęt w górnym przedziale do slidera 14S (70 g). W związku z powyższym mam pytanie czy Avid AVC66HF (25 lbs./1 i 1/2 oz.) podoła temu i jak to się będzie miało do obsługi sliderów 7F (17 g). W założeniu kijek ma być hand made, więc jestem otwarty na inne propozycje blanku na którym można sobie taki kijek poskładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 obydwie wedki posiadam i moge tobie napisac, ze premier 25 lb poradzi sobie lekko z przynetami do 100 gram ... natomiast rzucanie przynet w granicach 17 gram to nie sport dla tej wedki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 http://www.tackletour.com/reviewicast08rodsstcroix.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Witam, A gdzie podzialy sie zapowiadane blanki Legend Elite z seri Salmon&Steelhead? Slyszalem kiedys plotki ze ma cos takiego wyjsc a tu dalej nic Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 W zeszłym roku widziałem kilka egzemplarzy długich Elite i Inshore . Może W.Zbikowski nam ujawni firmowe zawiłości ..Zresztą ma i używa od roku jednego z nowej długości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 To gotowce Sławku niestety, nie materiał dla rodbuildera... chyba że skrobać je zamierzasz w celu odzyskania blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Czyli skrobanka na elicie ..Pewnie były testowe . Tez mi żal , że tak marnie wyszło po dużym zamachu . Może jeszcze się doczekamy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Ja o tym co na ICAS'cie pokazali pisałem akurat, ale fakt że na stronie st.croix nowych steelheadowych blankow nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbik Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Doczekacie się. W stosownej chwili pojawi się tabelka wszystkich modeli, a także blanków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbik Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Friko,A skąd zainteresowanie takimi długasami ? Oni maja takie fajne króciaki np. Legend Inshore. Na marginesie , uważam te blanki za jedne z najlepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Żbiku, z bardzo prostej przyczyny - 8, 9, 10 stop to dla mnie podstawowe dlugosci uzytkowe wedki spinningowej i chetnie zobaczylbym jak St.Croix poradzilo sobie z konstrukcja takich blankow ze swojego flagowego materialu czyli SCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbik Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Poradziło sobie. Używamy te kijki od roku i sprawuja się znakomicie. Robimy za testerów. STC nie decyduje się na sprzedaż produktów bez gwarancji niezawodności. Za to ich cenię.Teraz flagowym będzie SCVI - 4 lata pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 No to czekamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Poradziło sobie. Używamy te kijki od roku i sprawuja się znakomicie. Robimy za testerów. STC nie decyduje się na sprzedaż produktów bez gwarancji niezawodności. Za to ich cenię.Teraz flagowym będzie SCVI - 4 lata pracy. Witam, Zbik- mozna prosic o troche wiecej informacji jak np akcja wedek czy grubosc scianki w porownaniu np do Avida? Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbik Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Bujo,Legend Inshore - blanki maja grubsze ścianki w porównaniu z Avidem, Nie wpływa jednak to na wagę wędziska. Kijki sa szybkie, ale ciut cieplejsze niż Avidy( dla mnie Avid jest troche zasuchy). Dolnik w nich jest mocniejszy niż w Avidzie, szczytówka bardziej miękka. Inna zbieżność blanku i skład materiałowy. Kijki ładuja się zdecydowanie lepiej niż Avid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Witam, Zbik- dziekuje bardzo za informacje. To co napisales jest ciekawe i wyglada ze te blanki spelnialy by moje oczekiwania Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalB Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Avid w tym roku nie będzie zmieniany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (...) mozna prosic o troche wiecej informacji jak np akcja wedek czy grubosc scianki w porownaniu np do Avida? Od nieco ponad roku łowię Legendem ES90MHF2. Mam dobre porównanie, bo wciąż łowię także Avidem AS90MHF2 - też prototyp, tyle, że po przejściach (własna głupota + składany fotel malucha + masa autora wątku). Grubość ścianek jest porównywalna, akcja zdecydowanie szybsza, ciut mniejsza masa i charakterystyczne dla Elitek nieprawdopodobne przenoszenie drgań na dolnik. Wciąż mam problem z 'nadmierną' czułością wędki (wiem, jestem ignorantem). Łowię nią głównie sandacze. Każde zakłócenie pracy przynęty kwituję siarczystym zacięciem. A to tylko mikro-trawka albo inne drobne badziewie. W porównaniu z Avidem Legend wydaje się być nieco mocniejszy. Pozdrawiam,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi