Friko Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 @Miachałbardzo ciekawe informacje i bardzo dziękuję że dzielisz się swoimi wrażeniami. Mam pytanie precyzujące: czy Avid do którego porównujesz prototyp Legenda to Avid w nowej, czy starej wersji (przed ostatnim redesignem)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Mój AS90MHF2 to stara wersja jeszcze. Pierwsza sztuka jaką stworzyli. Nowe idą trochę w kierunku Legendów ale wciąż bliżej im do Avidów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Czyli nie w kierunku nowej serii Inshore - konkluduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Inshorami nie łowiłem. Widziałem w akcji ale więcej na ten temat może napisać Żbik. Kiedyś na tyle zapamiętale ćwiczył okonie Inshorowym castingiem, że prawie przekonał mnie do zakupu. Z tego co pamiętam Inshory, Legend w porównaniu z nimi ma zdecydowanie bardziej szczytową akcję. Tyle, że w wypadku spinningów / castingów trudno jest porównywać kij jednoczęściowy ze składakiem (choćby ten ostatni miał tylko dwa elementy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Jasna sprawa. Jakis obraz sie z tego jednak wyłania - dzięki za podzielenie się spostrzeżeniami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 myśle ze warto zobaczyć ten link z targów ICAST 2008 http://www.tackletour.com/reviewicast08rodsstcroix.html a dla śmiechu poczytać sobie tłumaczenie tego art. na polskiej stronie robione chyba przez jakiś nieudolny translator https://www.corona-fishing.pl/?a=news&opcja=show&id= 51 dziekówa jersey za obydwa linki hehehe ps. moze lekkie sprostowanie.... nic mnie nie lączyło nie łaczy i nie bedzie lączyło ze strona internetowa www.corona........ pl link został celowo umieszcony po to aby pokazac w jak profesjonalny sposób pisze się art i je tłumaczy , mam nadzieje ze teraz sie rozumiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Ciekawe czy corona dostała zezwolenie z TT na wykorzystania i tłumaczenie ich artykułu + fotek. Styl pokazali na starcie rozsyłając privy, ciekawym bardzo jak jest tym razem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Styl pokazali na starcie rozsyłając privy, ciekawym bardzo jak jest tym razem?? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Ale teraz fundują nagrodę w konkursie fotograficznym, w ramach zadośćuczynienia sprawa privów została wyjaśniona ps1. tłumaczenie Te kije wyposażone są w twarde aluminiowo – oxydowe przelotki z podwójnie opancerzoną czarno-chromową ramką oraz miejscem kołowrotka Fuji ECS jak również czarną powłoką w modelach castingowych - istotnie, mało profesjonalna robota ps2. mam też podobną do standerusa wątpliwość, czy była zgoda TT na tłumaczenie ich artykułu. Wątpliwość jest uzasadniona faktem że zdjęcia w tłumaczeniu pozbawione są znaku TT. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacupisz Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Witam Wydawało mi się, że sprawę trzeba nagłośnić bo prawie na wszystkich forach kwitnie bardzo nieładny proceder.Fakt forum ze sprzętem, rodbuildingiem i majsterkowaniem nie jest do tego najlepszym miejscem więc linki usunąłemPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 A ja mam taka watpliwosc...czy ma to zwiazek glebszy ze sprzetem, rodbuildingiem i majsterkowaniem..? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalB Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Rozumiem, że nowe Legand Elite i Legend Extremes są na tych samych blankach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Zauważcie, że na wspomnianym przez Grzegorza portalu NIGDZIE nie ma podanych personaliów właściciele/właściceli tego internetowego tworu.(jest sam adres)Ta strona w tym roku robiła nagonkę po portalach wędkarskich na ochotników do współpracy. Jak widać udało się im omamić kilka osób z różnych portali.... .jak na razie ktoś próbuje wylansować w środowisku wędkarskim nową nazwę.Ciekawe tylko po co?????????? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Rozumiem, że nowe Legand Elite i Legend Extremes są na tych samych blankach?Równierz ponawiam pytanie i do tego nasuwa mi sie kolejne czy obecne brazowe blanki z serii legend elite zostana wycofane ? Bo na stronie st.croix w zakladce legend elite widnieja juz tylko te nowe zielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam, Czy ktos z Was mial moze do czynienia z blankiem 2C70HM, lub zbudowana na nim wedka ? Chodzi o blank z SC II, 210 cm, moderate, opisany jak crankbait. Bede wdzieczny za wszelkie refleksje i spotrzezenia Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 mam premiera na tym, rzuca i zacina przynety do 100 gram, ma niezlego powera i relatywnie ustepliwe ugiecie pod duza ryba, to juz stosunkowo mocna wedka jerkowa na szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Cos czulem ze sie wypowiesz z sensem panie @pitt dzieki wyglada ze to jest TO Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Premier 2C66MHF2 witamParę postów niżej próbowałem się dopytać o opinie użytkowników wędek zbudowanych na tym blanku.Ponawiam prośbę raz jeszcze; pod jakimi przynętami (wagowo) taka wędka pracuje najlepiej.Jakie są wasze odczucia (akcja, ugięcie, moc etc.)z góry dziękuję za odpowiedźpozdrawiamkwiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 łowię premierem o tych parametrach tyle że jedno częściowym . kij jak na tą moc dość łatwo się ugina pod ciężarem ok 1kg ryby,ale nie znaczy to że jest jak klucha w czasie wyrzutu czy ściągania przynęty. używałem go do przynęt: rapala XR 10,XRS 6i8,PERCH 8, obrotowki rozm3,wahadła (alga,gnom rozm2-3),główki 0d 10gr do 25gr+ gumy 2-5 cali. myślę że jak za tą cenę ciężko będzie znaleźć coś lepszego do łowienia podobnymi przynętami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 nie bede chyba zbyt oryginalny jak napisze, ze taka wedke posiadam (gotowca), uzywam jej do jerkow od 30 do 50 gram (tak na oko) i srednich woblerow w granicach 20 do 30 gramugiecie jest jak dla mnie mod-fast a power med-heavy, kij dobrze trzyma rybe i wybacza bledy, ladnie sie laduje pod podanymi przynetami (na mniejsze nie lowilem), uzywam go z niskim profilem i plecionka 20 lb, to dobra i w zasadzie niskobudzetowa wedka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 ..więc udało mi sie obmacać sporą część nowości St Croix na 2009 . Czyli będę reklamiarzem bezprofitowym , oblizywaczem ..Głownie ciekawiły mnie obie wiodące serie , Xtreme i nowy Elite .ten pierwszy , od strony modułów oczywiście odstaje od krajowych hitów , których nazwę łaskawie pominę . Tylko 62 mln .. Fragmentarycznie .Kije bardzo lekkie ,szybkie i manewrowe . Praca nim to fraszka nawet dla korporacyjnego ,jajogłowego o słabych kończynach . Ten fast może byc wzorem dla innych fastów . Góra gnie się dość łatwo , ale szybko tężeje w siłę . Sensitive też gwarantowany .Nowy Elite utracił szarmancką pracę . Też się usztywnił i przyśpieszył . Brązowy lepiej mi leżał ..Oba w nowych seatach . Ten lakierowany w poprzednim Elite , to był koszmar , jak malowane , gipsowe krasnale ..Nowe są proste , wygodne i ergonomiczne , bez trzymania za gwinta . Sporą dziurę mogą tez na krajowej łączce załatać Inshore Avidy . Oglądałem tylko spinningi . W ciężkie gusta trafią bez problemu . Do koguta , do heavy opadu i tyrania ciężkimi zestawami będą jak znalazł . 2 oz z tej serii , moim skromnnym zdaniem kwalifikuje się nna bałtyckie dorsze , ale z plecina bedzie tez u nas środlądowym killerem . Alps-y i kolor , perłowa musztarda , nie konweniuja z moim gustem , ale to pomijalne . Blanki tych Avidów to prawdziwy power . Można z tego wykrzesać lokalną jerkówkę , zabrać do Władysławowa , albo walić po polsku w łeb sandacza .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Łowca duchów 2,75 4-18 gr na blanku St. Croix Chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej o w/w kiju: na jakim blanku zbudowane jest wędzisko, jaką ma akcję i moc, odczucia posiadaczy, słowem wszystko. I z góry dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art-Rod Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Blank muchowy klasy 9, dość dynamiczny, mocny, ugięcie środkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbik Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Dokładnie - blank muchowy Avid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 witam!posiadam powyzsza wedke ( 7'3'' 17-30lb 1/2 - 2 1/2oz ) . w mojej opinii jest to naprade dobry, uniwersalny kij do duzch przynet.bez problemu mozna nia miotac 130g. uzywam ja glownie do duzych gum i szczupakow, ale rownie przyjemnie jigowalo mi sie tym kijem w oceanie. mimo ze blank jest bardzo dobry, nie bardzo pasuje mi wykonanie rekojesci, ktora jest troche dla mnie za króta. pomyslalem zatem o indywidulanym zbrojeniu. jako ze ten blank jest dosyc drogi, moze polecice mi jakas tansza ( ale nie gorsz? ) alternatywe?pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi