Friko Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Krzysiek, jak Ci pasuje to moze dasz do pracowni do przeróbki? Wyjdzie taniej niz nowy kij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Dokładnie, jeżeli to tylko problem rękojeści to chyba nie ma sensu inwestować w nowy kij. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Jeśli rękojeść wyciągnąć ponad dwa cale , to spacing kulawo bedzie się komponował . A werniks na Tournamentach nie jest ich najlepszą stroną i po suwaniu przelotek będą rany . Pozostałbym w poszukiwaniach przy serii Inshore tej samej firmy , choćby w Avidach lub Premierach . Nie miałem w rękach dwuuncjowej gramatury , ale te lżejsze są conajmniej zachęcające .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 witam!przeglądałem ofertę st. croix i nie bardzo znalazłem w avidzie blank o podobnych parametrach ( mam na myśli i moc i długość )może coś przeoczyłem? czy rzeczywiście inni producenci nie mają podobnego blanku w ofercie? myślałem również nad przeróbką. czy faktycznie da się to robić nie niszcząc blanku? wchodziła by w grę przeróbka rękojeści jak i nowy spacing. ze względu na jigowanie skłaniam się do zbrojenia spiralnego - szczytowa przelotka w dół bardzo się przydaje.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 W saltwater Avid Inshore AIC 76HF 7'6 3/4 do 2 oz , do 30 lb i Tidemaster Inshore TIC 76 HF podobny . Cięższe jednostkowo od TBC , bo są sw ..Spirala na starych śladach pewnie się uda , ale całkiem nowy spacing zostawi miejsca bez werniksu . Z uchwytem to problem może byc , bo ten model nie ma foregripa . Wiele się nie przesunie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel Miklas Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 spinning na blanku Avid 17lb 3SMHF2 witaminteresuje mnie wędka do łowienia głównie na rzece ze srednim nurtem ale w głebokich dolach max obciazenie sumaryczne przynety okolo 35-38gram, głowny wabik to guma.ryba bolek sandacz, szczupak. czy ktoś z forumowiczów ma kij na takim awidzie? moze juz sprawdzony? pozdrawiam i licze na pomocKM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 jest taki oto kijek na allegro http://www.allegro.pl/item694679983_wedzisko_st_croix_super. htmlmam niedaleko więc bym się kopnął zobaczyć.Mam jednak wątpliwości bo sprzedawca twierdzi, że to SCIV, a na stronie producenta nie znalazłem blanków SCIV w kolorze zielonym.Czy były takie blanki z SCIV, a jeśli nie, to jakie były koloru zielonego?Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Wędzisko mogło byc zbrojone dawno temu, kilka lat temu.Obecnie kije st. croix mają zastosowane te metody robienia blanków IPC, ART i nie widac w nich nawojów włókna, na tym widac więc sądze, że kijek ma pare lat na karku. Istenieje jeszcze pracownia Atlantis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Witam, Dowiedz się od sprzedawcy czy nie jest to przypadkiem wędka na blanku muchowym. Kiedyś takie były robione dla firmy Krokus. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Dokładnie tak jak napisał bujo.Miałem ten kijek z krokusa Biały Kruk2-15gr i to był blank muchowy.A wyglądał identycznie jak ten z linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 To blank na starym, zielonym Legendzie.Jeżeli budowany na blanku muchowym to typowa kleniowo-jaziowa kluska,miałem takowy . Była jeszcze świetna seria zwana Furia (przez Krokusa). Świetne, szybkie kije... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 title=Bezel Istenieje jeszcze pracownia Atlantis ? raczej istnieje, w kwietniu Pan Paweł Olszewski zrobił mi fajny kijek Co do blanku to, też mi się nasunęła myśl o muchowym, bo widziałem taki kiedyś. Powinienem mieć odp. od sprzedającego, jak będę znał sygnatury blanku to będzie wiadomo co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Aha, tak z ciekawości, mało się o nich słyszy, mniej komercyjni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Witam wszystkich kolegów, Tytułem wstępu: mam na imię Kuba, spininguje od dobrych kilku lat i jestem po uszy zakochany w Wiśle Na jerkbait.pl od dawna, na forum zalogowany od dziś Do rzeczy: Poszukuje dobrego kija na rzekę (i z łodzi i z brzegu) w miarę uniwersalnego, cokolwiek miałoby to oznaczać. Przeznaczenie: głównie gumy - 15 - 30 gr (w zamyśle na sandacze) oraz woblery boleniowe (thrille, siudaki, hermesy itp).Zamysł jest taki, ażeby pogodzić właściwości kija sandaczowego z boleniowym, tak bardzo jak tylko się da. Na oku, mam 2 modele: 1. Talon MXF2 VI+, 2,60, cw. 7- 28 gr. 2. St. Croix Avid, 2,60, cw. 10-28 gr. Wiem, że podobne tematy były kilkakrotnie poruszane. Mimo wszystko liczę, że trafią się jakieś nowe fajne sugestie. Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Łowię tym drugim z odrzańskie sandacze i bolenie z wody. Jest bardzo szybki i cięty, swobodnie godzi obydwa gatunki, choć przy grubszych rapach i lince trzeba czasami odpuścić hebel. Na tak szybkim i twardym zestawie rapy robią się nienaturalnie nerwowe i łatwo o spad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Tez mialem to drugie lowidelko ale jak dla za szybki i za sztywny, pod sandacza jest ok, ale raczej nic innego nie wchodzi w gre, jak nie popuscisz hamulca to albo agrafka siada albo sie po prostu ryba spina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Tez mialem to drugie lowidelko ale jak dla za szybki i za sztywny, pod sandacza jest ok, ale raczej nic innego nie wchodzi w gre, jak nie popuscisz hamulca to albo agrafka siada albo sie po prostu ryba spina...hahah, Zulus, jakich Ty używasz agrawek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Tych z tzw. 'jednego druta' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Z tego co mi wiadomo, Talon tez jest bardzo szybki, ale chyba bardziej miękki niż Avid. Scharakteryzuje mi ktoś jeszcze tytułowego Talonika?Być może, ktoś z Was miał styczność z obydwoma kijami. Mile widziane byłoby ich porównanie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Witaj na forum na wspomnianego talona lowie kilka lat, podpatrzyłem go bezwstydnie u Gumofilca swego czasu. Jest to kij bardzo uniwersalny, kiedys powiedzialem ze gdyby los mnie pokaral i moglbym sobie zostawic tylko jedna wedke to bylaby to wlasnie ta kij jest szybki, ale segment szczytowy jest dosyc ustepliwy, z tego powodu realny max. ciezar rzutowy to bedzie glowka 15-20gram plus guma odpowiednio 10-7cm. Nie jest to wiec kij do ciezkiej sandaczowej orki, na bolenie z pewnoscia tez znajda sie bardziej dedykowane patyki, ale jako kij uniwersalny jest moim zdaniem jednym z najlepszych, przynajmniej jesli chodzi o moj styl lowienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Dzisiaj miałem przyjemność pomachać wędziskiem kolegi. Takie piękne niebieskie i dłuugie. To CD na Blue Rapid na blanku 3,20m, ok. 18 lb mocy oraz c.w. 7-30g. jeśli dobrze przeczytałem drobniutkie sygnaturki DanielaXR Dla mnie..................uffff Problemem może być jedynie ta ..................łódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Miałem takiego CD (kto wie, czy nie wręcz tego właśnie) i baaardzo zacny to kij. Zasięg mierzony w kilometrach, raczej niż w metrach. Fajny na bolki i trocie w morzu. Ja jednak stwierdziłem, że dla mnie nieco za długi. Poza tym trochę (znów - dla mnie) za sztywny. Ale poza tym - cacy!Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Dzieki za wszystkie sugestie. Wybór padł jednak na St. Croix Avid. Za 2-3tygodnie wrzucę foty na forum. Serdecznie pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Dzisiaj miałem przyjemność pomachać wędziskiem kolegi. Takie piękne niebieskie i dłuugie. To CD na Blue Rapid na blanku 3,20m, ok. 18 lb mocy oraz c.w. 7-30g. jeśli dobrze przeczytałem drobniutkie sygnaturki DanielaXR Dla mnie..................uffff Problemem może być jedynie ta ..................łódka Widzę Waldek, że w kijku się zakochałeś Na szczęście mi go nie zwinąłeś jak sobie drzemałem Prawdę mówiąc, jest to znakomity kij na bolenie i nie tylko Długość 3,20 m na rzeki takie jak Odra czy Wisła, Narew i Bug w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 3,20 na wiślane rapy to fajny patyk. Takim kijem jednak wygodnie łowi się z brzegu.Ja szukałem czegoś uniwersalnego. Patyka, którym wygodnie będzie się łowić zarówno z brzegu jak i z łodzi. No i zdecydowałem się na 2,60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi