artmio Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 witam mam takie pytanie w jaki sposob zmieni wlasciwosci wedka jezeli blank przetniemy na polowe i wstawimy spigot jako polaczenie(nie mam mozliwosci transportowych na dlugosci calego blanku)pozdrawiam i oczekuje na wiadomosc Artmio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 W sumie to chyba tylko czułość blanku jest zagrożona. Bo zakładam, że nie będziesz sam dopasowywał spigotu (to sporo pracy i zagrożenie zarówno dla akcji, jak i wytrzymałości gotowego kija). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 witam mam takie pytanie w jaki sposob zmieni wlasciwosci wedka jezeli blank przetniemy na polowe i wstawimy spigot jako polaczenie(nie mam mozliwosci transportowych na dlugosci calego blanku)pozdrawiam i oczekuje na wiadomosc Artmio. delikatnie mowiac jest to dzialalnosc bez przyszlosci Blaki jednoczesciowe zostaly zaprojektowane tak, ze swoje parametry trzymaja m.in. dla tego, ze sa w jednym kawalku. Jesli potrzebujesz zbudowac kij castingowy w dwoch kawalkach poszukaj w gotowych 2-czeciowych blankach. jest ich sporo. ST Croix, Talon, Batson, Lamiglas, ATC itd. maja w swojej ofercie sporo blankow akuratnych do budowania casta.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 No to w końcu pokazały się w świecie materialnym , i w Polsce , nowe , długie Elite . Miałem w ręku i wypróbowałem dwa : najmocniejszy dwuuncjowy i jego przeciwieństwo ,czyli trzy ósme ..Posunę się śmiało do stwierdzenia , że na dziś to dla mnie lider stawki w kategorii długich kijów . Lżejszy to niespełna 150 gr wagi i wszystkie walory krótkich Elitów . Mocniejszy uncję cięższy , ale moc nieporównywalna . Myślałem że po szumnych zapowiedziach , i tak długiej zwłoce ostateczny , objawienia nie będzie . Się myliłem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Witam, Brzmi interesujaco. Dla jasnosci - o ktorych blankach mowisz ? To sa te ? http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/St-Croix/SCIV-Graphi te-Surf Nie widac wsrod nich jednak tego 3/8... Dzieki za info Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Tylko S&S SCV 9'6 z nowych i długich wypróbowałem .I przezabawne Avidy w damskim wcieleniu ; róż , brokatowe stereo , ale niestety bez króliczych pomponów . To znaczny defekt .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dzieki Slawek, Juz namierzylem. Wyglada bardzo smacznie. Ciekawe ze na razie jest tylko oferta gotowych kiji, a nie ma blankow ? czyzby nowe podejscie do tematu ze stron St Croix ? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 @Sławek Oppeln Bronikowskiczy miales przyjemnosc z tym kijem LES86HF2 i jak wypada w porownaniu z AVS86HF2?jak na razie jestem daleko od mozliwosci organoleptycznego sprawdzenia tych wedek, wiec pytam z nutka nadzieji w glosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Spróbuję obejrzeć więcej z nowości . Pitt , tego Avida znam , ale jego równoważnika w ręku nie miałem . W 9'6 różnica jest bardzo widoczna . Avid ma pracę i ugięcie jak b.dobre modele z IM6 , co wiadomo powszechnie . Elite prezentuje to wszystko co do tej pory było możliwe w krótkich kijach tej serii. Sporo sztywniejszy , z wzorowa i wyrażna progresją ugięcia , świetnie wyważony i lekki . Moim zdaniem zupełnie nowa jakość .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Pytanko w temacie St. Croix, czy któryś z szanownych kolegów użytkuje Legend`a Tournament`a - Finesse, 6`8ft, 6-12lb, do 5/8oz w wersji spinn? Z chęcią zapoznałbym się z odczuciami użytkowników odnośnie tej szpadki...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Z róznic organoleptycznych 8'6 , idą co następuje ; LES - lżejszy , wieksza zbiezność /top 5.0/,ciepły uchwyt , szybszy , nniwątpliwie . Mam zdjęcia , ale nędzne , telefoniczne ..Co jeszcze .. Mojo i Triumph wyemigrowały z Chin do Mexico . Widac róznicę . Sa Imperiale w całej rozmiarówce , co dla marzącego o CTS albo Winstonach zastepstwem może byc słodkim .U lamiglasa tez nieco ekscytujących nowości . jest bliżniaczo podobna do XMG seria Indian River . Brązowo ruda , sprawia wrażenie wiele mocniejszej niżby z opisu wynikało . Dużo głębiej sie ładuje i pracuje . Dla miłosników pleciomnek i swojskiej postaci jiggingu rzecz doskonała . XMG przemkneła przez nasz rynek niczym prawdziwa Cinderella , szara , piękna , nizauważona i kompletnie niedoceniona .. I rzecz dla mnie najważniejsza , też z wątkiem powiązana . Artura Banachowski znów jako autora superprodukcji będziemy mogli spotkać . Na topowych seriach blanków St Croix i komponentów świetnej jakości powstaje handmade z najwyższej półki . Standard wykonania niedostepny dla większości monterów , co bez złosliwości pisze , znany i ceniony od lat . Jakby nie patrzył Artur to master naszego rodbuildingu . Nie napiszę senior ani nestor , bo obrazą by zaleciało ..A. Banachowski to człowiek nadmienie skromny i zupełnie niesłusznie unikający rozgłosu . Jest nieobecny na własne życzenie i ze spora stratą dla nas . Wspaniały i jako rodbuilder , i prawdziwy mag rdzennego ,korzennego flyfishingu . Niewyczynowego kompletnie ..Są zdjęcia .. http://img137.imageshack.us/i/korki.jpg/http://img177.imageshack.us/i/calerekojesci.jpg/http://img177.imageshack.us/i/koloruchwytuablank.jpg/http://img156.imageshack.us/i/napis.jpg/http://img340.imageshack.us/i/uchwyty.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Piękne wykonanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 dzieki slawku, dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Croix INSHORE SALTWATER BLANKS - 3SW76MLF Interesuje mnie każda informacja o charakterze pracy i mozliwościach tego blanku 7'6 6-12 lb, 1/8-1/2 oz FAST 0.500 4.0Szczególnie o rodzaju pracy czy jak wynika z opisu zbieżności blanku będzie to delikatna szczytówka pod nieustępliwym dolnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Witaj, Jesli szukasz hot shota - miekkiej szczytowki przy nieustepliwym dolniku to raczej nie patrz na saltwater. Tamte kije juz na poziomie projektowania maja inne przeznaczenie niz HS-y. Parametry podane to potwierdzaja : szczytowka 4 i 0.500 w dolniku przy deklarowanych 12 lb... Jak szukasz hot shota 7 6 mag light, to sa inne modele 3S76MLXF 7'6 1 4-10 1/8-3/8 ML X-FAST Walleye .42 4 2.0 HS9000-IMX 7'6 1 MAG-LIGHT EX-FAST 6-12lb 1/4-1/2oz 5 .514 5S76MLXF2-G 7'6 2 4-10 1/8-3/8 ML X-FAST Walleye .485 4 1.6 Ten ostatni w 2 kawalkach... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 3S76MLXF 7'6 1 4-10 1/8-3/8 ML X-FAST Walleye .42 4 2.0 o tym początkowo myślałem ale przeglądając katalog zauważyłem tego saltwatera i pomyślałem że będzie miał przy tym samym materiale sztywniejszy dolnik ze wględu na większą średnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Moze to nie byc taka prosta zaleznosc.A raczej na pewno nie jest.Pewnie niedlugo wypowie sie jakis spec . Sam tez probowalem kilka razy juz tak cos od siebie wykombinowac i jednak warto patrzec pod co dany blank jest projektowany. Jak HS to HS, jak saltwater... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 @Guzu, nie do końca. Jest taki blank St. Croix, który nosi wszelkie znamiona dobrego HS-a, a nawet, moim zdaniem, go przewyższa. To Legend Inshore 7'6 w jednym kawałku. Czekam na niego Widziałem już zrobiony na nim kij. Bajka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Mario, A to nie znalem tego blanku. Dobrze wiedziec.Mozesz podac symbol tego Inshore ? Dziekuje. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 przy tej dlugosci opcje zostaja chyba tylko dwie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 ...albo trzy Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 ...albo trzy Guzu fakt... nie zwrocilem uwagi na te gorna pozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Uprzedziliście mnie, to dokładnie te blanki. St. Croix robi też na nich gotowe kije (ubiera je w recoil'e, ale to nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Mario, Czyli co ? kazdy z tych 3 bedzie mial charakterystyke HS ? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Ja widziałem dwa: do 14lb i do 17lb. I mają. Wyjątkowo subtelna szczytówka + moc w dolniku. Tylko to 7'6 w jednym kawałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi