Guzu Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Ja zdecydowalem sie na innego St Croixa o podobnych parametrach - 1 kawalek, HS akcja. Moj bedzie mial 20 lb mocy W kazdym razie zapamietuje informacje..moze kiedys bede myslal o tym 14 lb Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Informacje o blanku 2S66ULF lub 2S66ULF2 Hej,potrzebuje kijka na okonki. Wpadł mi w oko ten blank, który został opisany w jednym z artykułów z serii rodbuilding Wędzisko miało by służyć do połowu na cykady o masie 5 gram z żyłką o mocy 4lb (0,16mm)Nada się do tego celu? Czekam na wasze opinnie.Pzdr. Łukasz P.S) Planuję ubrać go samodzielnie w przelotki Fuji Alconite (i tu jakaś propozycja od rodbuildera jakie dokładnie przelotki zastosować typ-wielkość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 ,,Ten blank czyli? Podaj model będzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 ,,Ten blank czyli? Podaj model będzie łatwiej.No, przecie w nagłówku stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Uuu, sorki . Kawa jeszcze nie dopita i to w czaszce nie pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Dla ułatwienia blank St.Croix SCII 2S66ULF lub 2S66ULF2. Seryjnie jest to St.Croix Premier PS66ULF lub PS66ULF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ciężar Twojej przynęty jest dobrze dobrany do blanku. Przelotki także prawidłowo Alconity , jako jeszcze podobno lżejsza alternatywa mogą być S6. Spacing - tu już musisz z doświadczonym rodbuilderem się skontaktować. Co do samych blanków Premiera jedyny kontakt jaki miałem to był cięższy kij kolegi (do 5/8 bodajże) i zapas ciężaru wyrzutowego był spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 (...) Alconity , jako jeszcze podobno lżejsza alternatywa mogą być S6. (...)Co to za przelotki S6? Widziałem je na stronie Fishing-Art'u, to są przelotki Firmy Fuji czy jakiejś innej? Miło i fajnie by było gdyby jakiś rodbuilder się wypowiedział lub ktoś kto sam zbroi blanki. To miałby być mój pierwszy zbrojony samodzielnie kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Jak mozna przeczytac w watku poswiaconym wagom przelotek kilka mitow zostalo obalonych, odnosnie lepszosci poprzez lekkosc. Dlatego teraz dopuki nie zwaze to po prostu nie uwierze. Wyslalem kilka miesiecy temu zamowienie do naszego dystrybuora tych przelotek, po jakims czasie przyszla odpowiedz, ze ich nie ma. Jakby mi byl potrzebny jakis kij to bym sie nie opalal, wybral cos (chocby na pdst. danych wagowych zamieszzconych w wymienionym watku) i skladal.Szkoda czasu, sezon leci... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 100% racji Gumo. Właściwie to ta tabela wagowa stała się teraz chyba jedynym namacalnym wyznacznikiem. No chyba, że koniecznie ktoś chce mieć Top Rod wysadzany diamentami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Możecie powiedzieć mi o co chodzi z tą tabelką wdrążcie mnie w temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Pięciogramowe listki , zwłaszcza handmade , miewają różną powierzchnię i opór , ale da radę . Jako ultralight na okonie , ten Premier jest dla mnie jednym z niezastąpionych kijaszków , do gum i mniejszych obrotówek i spinerbaitów bliski idełu . Strój przelotkowy do tak cienkich żyłek można rozpocząć od 20 , a na 5,5 skończyć . Odchudzanie modne jest , ale to niejedyna recepta .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Możesz powiedzieć w jakie przelotki ubrany jest twój kijaszek Jak byś dał radę to prosił bym Cię o jakieś fotki ugięcia kijka (chciałbym zobaczyć jak pracuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Nie mam go w domu , jest na rybach .. Ugięcie ma prawie pełne , a pracę dość szybką . Nie jest przy tym rozdygotany , choć mu może niedaleko . Przelotki to zbiór rozmaitości firmowych , taki freak , kolorystycznie i rozmiarowo dopasowanych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 A jest jakas zasada w dobieraniu ilości przelotek do długości blanku bo coś takiego obiło mi się o oczy w jednym z artykułów z serii Rodbuilding Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Z bardziej popularnych , czytelnych i próbującym kompleksowo standaryzować i zarządzać ustalaniem spacingu jest ; firmowy koncept Fuji , jest starszy system z dużym S albo zakładowa norma Batson Ent . Nie są złe ..Ale prywatne przeprofilowanie tych szablonów na ogół dodaje im wartości .Jeśli odkryjesz ich sens .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 A jest jakas zasada w dobieraniu ilości przelotek do długości blanku bo coś takiego obiło mi się o oczy w jednym z artykułów z serii Rodbuilding Na początek proponuje kilka artykułów takich jak ten:http://www.rodbuilding.org/library/spinningNGC.pdfale to jest tylko wskazówka, każdy kij jest inny i ostateczny spacing to kwestia prób ugięcia w danej konfiguracji zbrojenia. Tutaj reszta artykułów:http://www.rodbuilding.org/library/library.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelfly Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 St.Croix 2,60 10-21g pod koguty 25g da rade ?? Witam jak wyzej...Ile zniesie blank podczas sandaczowania ile max moge go obciazyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Rzucić, rzuci... ale agresywne podbijanie z kija będzie utrudnione z racji szczytu ( i długości patyka)... zostają szybkie slizgi młynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Po przeczytaniu kilku artykułów i małych przemyśleniach postanowiłem ubrać blank o długości 6'6, w 8 przelotek Fuji Alconite o następujących rozmiarach: Fuji BYAG-Alconite nr.20Fuji BYAG-Alconite nr.16Fuji BYAG-Alconite nr.10Fuji BYAG-Alconite nr.8 lub 08LFuji BLAG-Alconite nr.7Fuji BLAG-Alconite nr.6Fuji BLAG-Alconite nr.6Fuji BFAT+Alconite nr. 6 lub 5,5 Chciałbym jednak sięgnąć waszej opinii.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Chciałbym jednak sięgnąć waszej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Wiesz, same rozmiary przelotek to jest duża dowolność. Najważniejsze, żeby je teraz dobrze na blanku rozłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Wiesz, same rozmiary przelotek to jest duża dowolność. Najważniejsze, żeby je teraz dobrze na blanku rozłożyć. Czyli rozmiarowo dobrze dobrałem przelotki do blanku i żyłki o mocy 4lb? Przy rozmieszczaniu przelotek trzeba będzie przerobić kilka wariantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klosskuba Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 dobrze dobrałeś, ale można też np v-kami 25,16,10,8,7,6,5.5,5.5 + top,mogą to być alkonity lub hardloje + sic. pozdro. klosskuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Mógłbyś spróbować uzbroić górę jescze lżej i zastosować przelotki z seri Forecast micro, oznaczenia to BMKL. Występują w rozmiarach od 3.5-5.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi