Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 I zawsze się tego trzymajmy .. Ooo , te ślicznej ogólności kwantyfikatory jak ; napewno , zawsze , nigdy , wszyscy - których tu kogut i ja użyliśmy , są aby na miejscu właściwe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Witam,SCV … the lightest, most sensitive rods on the planet, … the rods for you … i dalej … sztywne 2,10 m, dopuszczalna linka 10 kG, dopuszczalny cw 30 G, … wymachy w tą i z powrotem ciężarem 70 G Salmo Slider 12 S, … 2,5 razy cięższa przynęta chyba też da radę … Pewno blank może mieć więcej tzw. mocy? Oczywiście też lubię przeciążać dobry sprzęt.Dobry blank jest kilka razy droższy ale 400 pln to chyba nie wielkie pieniądze. Gotowa wędka rekompensuje koszty bo to dwie, trzy … w jednej. I pewno o to chodzi. Wyzysk zapasu bezpieczeństwa trzeba wiązać z odpowiedzialnością.A jednak. Życzę dobrych sprężyn wiązań nart i oczywiście dobrych blanków pod choinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 St. Croix 5S70MLF-G Bass/Walleye Rod Blank kilka słów n/t blanku najlepiej od Kolegów którzy posiadają lub choć mieli w ręku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Hej posiadam 5S70MF. Czyli kaliber ciezej.Spining.Seria brazowa.Custom zbudowany pod moj pomysl.Krotka rekojesc, uchwyt NPS (16tka)i przelotki Fuji Sic (tytan).Jedna z moich ulubionych wedek.Niesamowita szybkosc. Czulosc. Przy tym super trzyma rybe. Pstragi, sandacze, klenie, brzany, bassy. Na tych rybach sie sprawdzila Jak chodzi o przynety : gumy do 10 cm na glowkach do 20 g(25 g jak kopyto ma 3 cale) rzuca i podbija bez problemu, czulosc fantastyczna. Jak chodzi o dol to dobrze rzuca od wirowki Mepps 1 (aglia). Tego MLF nie mialem w rekach. Mam nadzieje ze te informacje o MF okaza sie przydatne Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Witam.Za trzy tygodnie dostanę kija na tym blanku.Napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Dzięki, oczekuję na opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Witam,Zamierzam zamowic sobie blank 5SC86MHF2-G (salmon model do 8.6ft do 1oz) tej firmy ze stanow jako kij na rzeke i zeby bylo to mialo wiekszy sens w kosztach chcialbym cosik jeszcze do tego dokoptowac. Mysle o blankach z serii scV bo avida juz jednego mam i pare 3 czesciowych tidemasterow. dodatkowe pytanie jaka jest roznica w nowej wersji blankow sc5 z tym symbolem nsi - czy te blanki sa duzo lepsze niz stary scV? Zauwazylem ze st.croix nie jest az tak popularny na tym forum ale warto zawsze spytac. Oto blanki ktorych szukam :Jaki blank st.croix bylby dobry pod gumy na sandacze z lodki, glowki od 10 do 25g pod kopyta 3 i 4 cala. Jaki blank pod okonia / pstraga (jest to mozliwe?) - obrotowki glownie 2 (moze czasami 3) , male wobki do 7cm, i male gumy . Blanki tylko w 2 albo 3 skladzie - jakos nie widze mojej zony w samochodzie z 2,5 metrowa tuba pomiedzy nami:) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Właśnie dotarły ok. tygodnia temu 6'6 6-12 LB 3/16-5/8oz o oznaczeniu 5S66MF2-G-10 pod sandacza z łódki ,do gum na główkach 12-20g nada się idealnie itak se myślę że da radę i więcej Drugi to 9' do 5/8oz pod lekko-średni uniwersal wiślany, właśnie pod wobki 4-7cm obrotki 2-3 i gumy na główkach 5-12g .Nie wiem czy są to blanki z NSI ,ale chyba nie ,były do kupienia w czarny piątek na MudeHolle.Pierwsze wrażenie piorunujące, bardzo sprężyste i szybkie ,ale dające się wygiąć pod obciążeniem.Bardzo czułe .tak na sucho z podpiętymi na taśmę kołowotkami i przelotkami na gumki robią wrażenie elektrycznych Może te nowsze są lepsze,ale nie za te pieniądze Jak ciągniesz z USA to warto zaopatrzyć sie przy okazji w przelotki np.Fuji w tytanku, bo wychodzą o 50% taniej ,a to już 300 a nie 600zł.Oba kije sprawiają wrażenie mocniejszychniż sugeruje opis i czuć w nich mięcho mimo wysokiego modułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Dzieki za info. Mowisz o starej wersji - podobno w dolniku nowych cos zminili (NSI resin od 3M) i jest mocniejszy - niewiadomo czy to jest warto roznicy w cenie. osprzet - przynajmniej przelotki - bede zamawial w stanach bo jak mowisz taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 koks-u zerknij jeszcze rynek niemiecki z komponentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 @szpiegu - jakies warte uwagi strony? Jakos w UK wybor jest limitowany i ceny nie koniecznie jak te z USA ale przynajmniej przesylka i clo nie powala. Szukalem w niemczech, ale jakos nic nie moglem znalezc przyzwoitego - jak nie stronka po niemiecku, to nie wysylaja poza niemcy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 zerknij to http://www.cmw-angeln.de/CMW/Home.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Dzieki, cos da sie przebrac - choc tlumacze ta stronke w przegladarce, czy moze czegos nie widze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Chyba zostane przy anglojezycznych stronach... Mam zaprzyjaznionego rod buildera ktory mi robi fajny upost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 jakie blanki st.croix (2 czesciowe) z serii SCV albo SCIV sa na sandacza z opadu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Jak z łódki to masz w Mudhole przecenę ze 160 na $120 5S66MF6-G-10 ,a z brzegu ze 105 na $146 5SC86MHF2-G-10. Cyba ,że koniecznie z nowości to odpowiedniki ale to już razem $100 więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Dzieki za odpowiedz Rozumiem ze ten pierwszy blank to 5S66MF2-G-10 (nie 6) do 5/8oza drugi to salmon do 1oz. Jak tak mowisz to chyba je zamowie. Czy ten pierwszy ma dobra akcje pod gumy z opadu? Uzywasz go jeszcze do czegos innego?Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Właśnie do tego go zamówiłem.Niech cię nie zwiedzie 12 LB .kijek lekki ale czuć moc ,gumy na główkach 12-20g obsłuży idealnie.Mam tego i 9' 5/8 oz, oba w trakcie zbrojenia.Myślę ,że pod obrotówki 2-4 ,też będzie dobry jak i większe gumy na lżejszych główkach,taki drugi kij na łódkę pod szczupaka w parze do jerkówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 odkopuję, minęło trochę czasu.. może miał go ktoś w użyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 St.Croix Avid AS96MF2 Witam kolegów.Czy ktoś z Was posiada(ł) to wędzisko i(lub) może podzielić się opinią na jego temat? Z jakimi przynętami wspólpracuje najlepiej, jakie ryby, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Pan szanowny poczyta sobie: http://www.jerkbait.pl/?p=211Jest tam słów kilka. A jeśli to czytałeś, to więcej nie pomogę. Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Trochę odkopię... No to jak, Panowie? Kto co nabył/nabędzie z nowości StC na 2012? Może ktoś miał okazję machać Rage'em? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Trochę odkopię... No to jak, Panowie? Kto co nabył/nabędzie z nowości StC na 2012? Może ktoś miał okazję machać Rage'em? Na poczatku mocno bralem pod uwage budowe kilku wedek na blankach z oferty St Croix.Niestety, postawa Mudhole w zakresie wysylek do Europy.Zdecydowalem sie na inne rozwiazania (Lamiglas, Xzoga). Nie mam porownania do tego, czego nie zamowilem, ale z tego co mam jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Warto tu zaglądać , bo bywają naprawdę fajne rzeczy ; http://www.stcroixrods.com/shop/catalog/Freshwater-23-1.html #Nie wiem czemu uparliście się walić z uporem głową w brzydki Mudhole . Jest przecież dużo innych możliwości , nawet polski dystrybutor S.C. jest tańszy , jeśli o to tylko chodzi ..A który Rage Cię pociąga Wojciiechu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Sławku, niezmiernie spinning RS610mlxf 10 lb.Jako mocna okoniówka/inne drapieżniki na lekko, czasem do drop shota i innych metod z USA(drop shot, robaki). Kierować się ku Rage, czy kierować się ku pracowniom, oto jest pytanie Ale kusi ten Rage, blank jak w avidach(jeśli dobrze myślę?), wygląda w miarę ciekawie, uzbrojony chyba nie jakoś tragicznie? Tylko jechać do Żbika i oglądać. Ale na to trzeba mieć trochę więcej czasu i już pełny budżet, a to dopiero za jakiś czas. Stąd moje poszukiwanie opinii. @Guzu - Lamiglasy też klasa, więc nie dziwię się Twoim wyborom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi