kotwitz Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Miałem takiego avida jak Twój i zamieniłem go na elitke 86mhf2. Kij lepiej ładuje i rzuca niż avid, jest bardziej czuły, mocy ma dość na wymienione przez Ciebie ryby, pod rybą pracuje jak trzeba czyli im większa tym głębiej. Modelem słabszym ( 12 lb ) nie łowiłem więc nie wypowiem się ale jeśli ma to być uniwersał pod ryby które wymieniłeś to brałbym LES90MHF2. No i jeszcze jedno, polecam Ci zbudować tą wędkę u Rafała vel Dąbek111, ja jestem bardzo zadowolony z Jego pracy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Mam pytanie do szanownych kolegów, czy ktoś macał jednocześnie lub miał w rękach kije na blankach STC 3SC96MLF2 oraz Batson XST 1143F? Czy można je jakoś porównać? STC ma moc 10lb ale ponoć są niedoszacowane, Batson ma 12lb (Batsonem machałem, STC jeszcze nie miałem w rękach). Jeszcze jaka jest różnica między Avidem a Elitką w kijach o tej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 STC 3SC96MLF2 jest blankiem 10lb, nadmiaru mocy w nim nie ma. Ma za to przepiękne ugięcie, amortyzację. Co prawda teraz moda na xfasty w tytanach. XST1143F jest szybszy i mocniejszy z ugięciem przesuniętym bardziej w stronę szczytu i wyraźnym przyrostem mocy w dolniku. Pałą nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Blank możesz sobie kupić sam w USA,do Polski przysyłają bez problemu np. GET BIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 A jeśli zechcesz to Ci pomogę,w zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Trzeba doliczyć koszty przesyłki ,podatek VAT i cło.Więc lepiej kupić więcej za jednym razem,jeden koszt przesyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 St. Croix SCIV 4S70MLF2 Witam serdecznie Czy miał ktoś z Was w ręce ten blank? Na forum jest jedna osoba która używała ten sam tylko jednoczęsciowy model do połowu okoni. Mnie interesuje łowienie tym dwuczęsciowym pstrągów w górskich rzeczkach. Nie wiem tylko czy nie będzie za sztywny na kropki i znając St. Croix czy nie będzie to bardziej pała sandaczowa. Głównie używam woblerów 5-7 cm typu minnow ewentualnie obrotówki nr. 2-3 lub gumki z główkami min. 3 gramy główka. Z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiammaciekd07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Czesc Uzywam na pstragi 4SW70MLM Jak chcesz poczytac cos wiecej o tym blanku w zastosowaniach pstragowych to : http://jerkbait.pl/topic/7545-jedna-w%C4%99dka-druga-wedka-las/page-23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Witaj Nie ukrywam @Guzu że inspirowałem się właśnie Twoim kijem jednak poszukuję czegoś bardziej na Polskie warunki czyli o mniejszej mocy bo u Nas 50 cm niestety to raczej rzadkośc. Przynajmniej u mnie. Oprócz mniejszej mocy, zależało mi na kiju dwucześciowym bo czasem ide z buta przez krzaki pare kilometrów a z jednoczesciowym by mi to zajeło dłuzej. Pytam o ten akurat model bo blank blankowi nie równy i nie chce czegoś co sie gorzej bedzie nadawało na pstrągi niż inne opcje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Nie ukrywam, ze jestem mile zaskoczony, ze moje mocno nietypowe wedki kogos do czegos inspiruja Ciesze sie. Do lekkiego lowienia 10 funtowy kij bedzie dobry. Do tego jakbys wzial cos moderate fast ...to frajda murowana .) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Moje rzeczki i typ łowienia wyglądają dosyc podobnie, tylko że są, z tego co widze u Ciebie na zdjęciach, troche węższe i płytsze niż Twoje. W zasadzie krótszym kijem lepiej operuje mi sie woblerem a ja lubie jeszcze jerkowac minnowami wiec łącząc te fakty i Twoje doswiadczenia, które publikujesz na forum, nie jest to głupi pomysł z tym króciakiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 (edytowane) Mój ulubiony kij pstrągowy ale mam wersję w jednym kawałku. Dla pewności, legend inshore (4SW70MLF 10lbs, do 10gr) a nie tournament bass czy walleye. Na pewno nie jest nie jest to pała sandaczowa. Wymienione przynęty rzuca i prowadzi bez problemów w warunkach pstrągowej wody. Amortyzacja blanku pozwala przyjemnie i skutecznie zaciąć i wyholować nasze pstrągi, czyli 25 - 60cm. Te sześćdziesiątki oczywiście teoretycznie bo na branie ciężko liczyć. Ale z większymi zębatymi bez problemu daje radę, w końcu to morskie 10 lbs.Tomaszek11 Edytowane 24 Października 2014 przez tomaszek11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Nie ukrywam, ze jestem mile zaskoczony, ze moje mocno nietypowe wedki kogos do czegos inspiruja Ciesze sie. Do lekkiego lowienia 10 funtowy kij bedzie dobry. Do tego jakbys wzial cos moderate fast ...to frajda murowana .)Guzu dlaczego nietypowe? Ja właśnie rozpatruje 4S70MLF pod polskie warunki takie zaporowkowe łowienie z łódki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Guzu dlaczego nietypowe?Ja właśnie rozpatruje 4S70MLF pod polskie warunki takie zaporowkowe łowienie z łódki .@Guzu chodziło o nietypowe łowienie jakie jest łowienie pstrągów na mocne kije i stosunkowo krótkie w porównaniu jak przyjeło się łowic w Polsce. na zaporówkach to standard, ale na rzekach pstrągowych, stosunkowo szerokich to rzadkośc. @Tomaszek11, mi chdziło o model na słodką wodę, ten Twój o którym wspominasz jest opisany do 12 lb. Wezmę pod uwagę Twoje doświadczenia, ale jest to jednoskład do którego się jednak nie przychylam do końca, bo będzie mi utrudniał życie i to okrutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) Ja łowię na elitkę 7' ML , dwuskład . Na kropki mniej wiecej do 40cm mozna znaleźć napewno coś bardziej "spolegliwego" ale... na kropy od 40 wzwyż to progresywne ugięcie stc jak najbardziej się sprawdza Szybka akcja i progres - przede wszystkim , takie mi pasują Edytowane 25 Października 2014 przez matt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Panowie temat może banalany , ale chyba nie tylko ja mam problem z rozkminieniem oznaczen na w/w blankach. Np LES96MF2 a SC96MF2-G ? Parametry takie same to taki sam blank? Czy czyms się różnią oba blanki Pozdrawiam P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Tak tylko wędka seryjna to oznaczenie "le" a blank "sc" i wędka HM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Tak tylko wędka seryjna to oznaczenie "le" a blank "sc" i wędka HMDziękuję Tomku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 HIT !!! http://www.ebay.com/itm/ELK-ANTLER-St-Croix-Graphite-Ultralight-Spinning-Fishing-Rod-Fuji-Alconite-Guide-/111501799061?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19f6066e95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Bomba!Bomba, to by była, gdyby coś takiego do leszczyny przywiązać plastrem opatrunkowym.. tak kiedyś łowiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 co to jest?Dzida? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Panowie Czy ktoś miał już w rękach te wędki i może coś o nich powiedzieć, bo w necie informacji na razie nie za wiele. Jestem bardzo ciekaw opini, a szczególnie o modelu castingowym LTC76MHF3. Ewentualnie jakaś alternatywa co by i słodką i słoną wodę ogarniała zbudowana w travelu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3siU Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 W lutym machałem tymi kijkami u Żbika bo akurat przyszły i aż żal było nie pomacać Z tego co pamiętam miałem w ręku dwa modele 70MLF3 i 70MF3 obydwa spiningowe. Po złożeniu w ogóle nie ma się wrażenia że to trójskład. Kije bardzo szybkie, elektryczne z pięknym ugięciem według mnie super wykonane bo przyjrzałem się im z bliska i w obydwu modelach wszystko było tip top. W zestawie jest jeszcze oryginalna codurowa tuba i wszystko było by cacy gdyby nie ta cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi