pawlica Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Fajny artykuł. Ja dopiero zaczynam zabawe z pasiakami, kilka dobrych porad-tak myśle. Co do kijka to da się zastować jakiś uniwersał do tych wszystkich metod np do połowu z brzegu, kanały i jeziorka? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) Fajny artykuł. Ja dopiero zaczynam zabawe z pasiakami, kilka dobrych porad-tak myśle. Co do kijka to da się zastować jakiś uniwersał do tych wszystkich metod np do połowu z brzegu, kanały i jeziorka?Pewnie, że można. Wszystko kwestia tego, co komu pasuje Ja osobiście używam kijka z serii drop-shot, o wyrzucie 7-25, co oczywiście jest wyrzutem bardzo umownym, bo w przypadku łowienia główkami obsługuje nieźle 3-12 g, a ciężarki (bullety oraz dropshot) od 5 do 15 g I ogarniam nim wszystkie, gumowe i omówione w artykule metody. Edytowane 15 Lutego 2016 przez mefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlica Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) Rozumiem ,że to nie jest żadna wklejka i akcja jest co najmnie fast? To sporo chyba te 25g? Edytowane 15 Lutego 2016 przez pawlica 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Wklejka typu tubular i mało to przypomina wklejkę, akcja fast A te 25 g to tak jak tłumaczyłem - dla główek jigowych 3-12 dla ciężarków 5-15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlica Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Coś trzeba będzie poszukać bo teraz mam jakąś włoską kluche a to raczej do DS sie nie nadaje 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Fajna lektura. W dużej mierze pokrywa się z moimi doświadczeniami i metodami połowu tej fascynującej ryby. Pozdrowienia dla autora... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Dobrze się czyta Zostaje lekki niedosyt bo artykuł mógł by być dłuższy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Dobrze się czyta Zostaje lekki niedosyt bo artykuł mógł by być dłuższy. Oj tam, ksiazke na ten temat mozna napisac, i to pewnie nie jedna 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Oj tam, ksiazke na ten temat mozna napisac, i to pewnie nie jedna Mefik, o czym rozmawialiśmy jakiś czas temu? Nie, nie o tym... Chodzi mi o kwestię okoniową. ;D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Oj tam, ksiazke na ten temat mozna napisac, i to pewnie nie jedna To prawda. Można pisać i pisać Mefik, o czym rozmawialiśmy jakiś czas temu? Nie, nie o tym... Chodzi mi o kwestię okoniową. ;DO dziewczynach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot11 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Z pewnością skorzystam z kilku porad przy moich początkach z okoniami, a mam zamiar poświecić im w tym roku trochę czasu. Zobaczymy co z tego wyniknie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Mefik mnie zawsze na tym portalu brakowało jednej rzeczy - konkretnego i spójnego opisu "nowoczesnych" metod połowu ryb na gumowe wynalazki. Jest tego pełno a jakoby nie było bo znalezienie usystematyzowanej wiedzy na temat tych "nowoczesnych" w Polsce gumek śmierdziuszek jest trudne. Pisze "nowoczesne" w cudzysłowie bo tymi gumami Japonia i US oraz wiele krajów zachodnich już pewnie z 15 lat łowi. Ale ... marzy mi sie cykl artykułów - carolina, texas, dropshot, wormy, jaskółki, czeburaszki, offsety, inne patenty. Widzę, że taka szansa jest bo mamy na forum osobę łowiącą, ze sporą wiedzą i dzielącą się wiedzą. Gratulacje! Super artykuł! 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Mefik mnie zawsze na tym portalu brakowało jednej rzeczy - konkretnego i spójnego opisu "nowoczesnych" metod połowu ryb na gumowe wynalazki. Jest tego pełno a jakoby nie było bo znalezienie usystematyzowanej wiedzy na temat tych "nowoczesnych" w Polsce gumek śmierdziuszek jest trudne. Pisze "nowoczesne" w cudzysłowie bo tymi gumami Japonia i US oraz wiele krajów zachodnich już pewnie z 15 lat łowi. Ale ... marzy mi sie cykl artykułów - carolina, texas, dropshot, wormy, jaskółki, czeburaszki, offsety, inne patenty. Widzę, że taka szansa jest bo mamy na forum osobę łowiącą, ze sporą wiedzą i dzielącą się wiedzą. Gratulacje! Super artykuł!Dzięki @remek Można pomyśleć o fajnej serii artykułów Jest o czym pisać! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Byle niezbyt obszernie. ))))))) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Maciek gratuluję wygranej i życzę samych metrówek. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Gratulacje, wygrali moi faworyci Po wyprawie mam nadzieję pokusicie się o jakiś artykulik. Np. Joker - jak rozpoznać łowisko na szkierach, Mefik - szwedzkie okonie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Gratulacje! 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 dzięki wielkie! super sprawa 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Gratulacje to mamy na wyjezdzie przynajmniej 2 zobowiązanych do złowienia porządnego okonia A Friko twierdzi, że się nie da.Maciek - musimy mu udowodnić, że jest w błędzie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Maciek moje gratulacje wygranej Miło się wstawiało Twój Artykuł widząc zdjęcia z nad wody którą znam 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Brawa i gratulacje 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Gratuluję Maćku! Cieszę się na kolejne spotkanie, tym razem na dłuższym wyjeździe 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Można by napisać że zawody zostały wygrane okoniem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Serdeczne gratulacje ! Szwedzkie pasiaki już powinny drżeć ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Gratuluje wygranej w konkursie do zobaczenia w maju na Stora Bellen ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi