Skocz do zawartości

[Artykuł] Okoń na pięć taktów

kksm

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny artykuł. Ja dopiero zaczynam zabawe z pasiakami, kilka dobrych porad-tak myśle. Co do kijka to da się zastować jakiś uniwersał do tych wszystkich metod np do połowu z brzegu, kanały i jeziorka?

Pewnie, że można. Wszystko kwestia tego, co komu pasuje :) Ja osobiście używam kijka z serii drop-shot, o wyrzucie 7-25, co oczywiście jest wyrzutem bardzo umownym, bo w przypadku łowienia główkami obsługuje nieźle 3-12 g, a ciężarki (bullety oraz dropshot) od 5 do 15 g :) I ogarniam nim wszystkie, gumowe i omówione w artykule metody.

Edytowane przez mefik

Oj tam, ksiazke na ten temat mozna napisac, i to pewnie nie jedna ;)

To prawda. Można pisać i pisać ;)

Mefik, o czym rozmawialiśmy jakiś czas temu? :) Nie, nie o tym... Chodzi mi o kwestię okoniową. ;D

O dziewczynach? :D

Mefik mnie zawsze na tym portalu brakowało jednej rzeczy - konkretnego i spójnego opisu "nowoczesnych" metod połowu ryb na gumowe wynalazki. Jest tego pełno a jakoby nie było bo znalezienie usystematyzowanej wiedzy na temat tych "nowoczesnych" w Polsce gumek śmierdziuszek jest trudne. Pisze "nowoczesne" w cudzysłowie bo tymi gumami Japonia i US oraz wiele krajów zachodnich już pewnie z 15 lat łowi. Ale ... marzy mi sie cykl artykułów - carolina, texas, dropshot, wormy, jaskółki, czeburaszki, offsety, inne patenty. Widzę, że taka szansa jest bo mamy na forum osobę łowiącą, ze sporą wiedzą i dzielącą się wiedzą. Gratulacje! Super artykuł!

• Like 3

Mefik mnie zawsze na tym portalu brakowało jednej rzeczy - konkretnego i spójnego opisu "nowoczesnych" metod połowu ryb na gumowe wynalazki. Jest tego pełno a jakoby nie było bo znalezienie usystematyzowanej wiedzy na temat tych "nowoczesnych" w Polsce gumek śmierdziuszek jest trudne. Pisze "nowoczesne" w cudzysłowie bo tymi gumami Japonia i US oraz wiele krajów zachodnich już pewnie z 15 lat łowi. Ale ... marzy mi sie cykl artykułów - carolina, texas, dropshot, wormy, jaskółki, czeburaszki, offsety, inne patenty. Widzę, że taka szansa jest bo mamy na forum osobę łowiącą, ze sporą wiedzą i dzielącą się wiedzą. Gratulacje! Super artykuł!

Dzięki @remek :) Można pomyśleć o fajnej serii artykułów ;) Jest o czym pisać!

• Like 2

• 2 tygodnie później...
  • Dodaj nową pozycję...