Skocz do zawartości
  • 0

Jak bezpiecznie wysłać silnik spalinowy do łodzi ?

robertd

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Paleta Paleta ale to nie daje 100% gwarancji. Na przeładunkach rzucają paczkami. Także pracownik chwyci palete tak jak mu będzie wygodnie.

Paletą, na której leży umocowany ciężki silnik trudno rzucać ;)

Mały przechył przy noszeniu palety nie powinien zaszkodzić motorkowi.

Kiedyś kupiłem Yamkę 4T, przyszła na palecie za pośrednictwem firmy kurierskiej DPD i wszystko było OK.

• 0

To chyba Pudzian by musiał dostarczać osobiście. Paleta ze stelażem i jedyną opcją przeładunku jest paleciak. Chyba nikt tego nie wywraca na bok-logiczne.  

Pare historii słyszałem od osób na przeładunku i wiem jak są paczki traktowane. Im cięższa tym mniej starań. Oczywi

• 0

a dla mnie pocztex , wbrew pozorom  od 2 lat nie uszkodzili ani paczki ,a wysyłam naprawde dużo (czesci samochodowych), z innymi firmami mam same niemile wspomnienia

mimo iż lata tam miliony paczek to tak mi sie wydaje ,że ludziska tam zatrudnione są na normalnych warunkach i jako tako te paczki dochodzą normalne

jest 1 zasada - placenie za napisy ostroznie itd to ściema

masz tak oznakowac paczke ,ze jak ktoś ją widzi to napis np: nie przewracać ,  góra paczki itp  >>>>>> rzuca sie w oczy - kartka a4 i kolorowy marker  -

• 0

Mój silnik też przywiózł kurier... Oznakowany był od góry do dołu. "uwaga szkło" "góra paczki" itp można powiedzieć, że paczka była oklejona od stóp do głów, a i tak olej poleciał. Kurier się dziwił co takie ciężkie. Jak mu powiedziałem, że silnik spalinowy to szybciej uciec próbował... Wcześniej jak mi wędki, czy kołowrotki przywoził to też się pochwalił, że wędkuje więc na pewno wiedział, że nie wolno wywracać silnika... Miałem dylemat czy jakiejś skargi nie złożyć ale chyba za miekkie serce mam heh. Trochę wycierania (dużo się nie wylało), od razu zmieniłem olej na świeży i silniczek czeka teraz na testy na wodzie. 

• 0

ja wysylam wszystko poczta polska produkuje urzadzenia ktore sa delikatne. 4 proby wysylki kurierami typu DPD siódemka itp zawsze dochodzilo polamane. poczta od 10lat mialem tylko jedne uszkodzenie wysylam okolo 500-700paczek rocznie. duze rzeczy i silniki wysylam pocztexem paczka do 50kg kosztuje tylko 80zl dla porownania wysylajac silnik 4-suv lepiej spuscic olej i wyslac paczka za 80zl i pozniej wymienic olej ktory kosztuje w granicach 50-60zl i miec silnik u siebie oraz wymieniony olej na nowy niz wysylka paleta za okolo 180-300zl w zaleznosci gdzie sie wybierze taka przesylke