woblerek Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Witam, proszę o informację - czy można coś jeszcze zrobić jeżeli został rozpisany przetarg na usuwanie szkód powodziowych na rzece górskiej. Panowie, wieczorem podeślę zdjęcia z tego odcinka. Kiedyś widziałem tam głowacza - to jest jedne z nielicznych miejsc, gdzie jeszcze rzeka nie widziała koparki (powyżej tego miejsca jest uregulowana, poniżej w części też). http://szmiuw.kielce.com.pl/przetargi/mierzawa.pdf http://szmiuw.kielce.com.pl/przetargi1.html K... nie mogę narazie nic pisać na ten temat, za bardzo się wk.... proszę o informację. Skandal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś sprawę do wojewódzkiego inspektoratu ochrony środowiska albo odpowiedniej Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska. Czytając tego PDFa można dojść do wniosku że to prace melioracyjne a nie usuwanie szkód po powodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Nie osądzam tego konkretnego przypadku, ale u nas lubią wydawać środki unijne na niszczenie rzek,zamiast renaturyzacje wprowadzać jak w normalnych krajach czynią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 zadzwoniłem do tego urzędu od przetargu (przetarg już zakończony - teraz pozostały tylko prace budowalne) - podczas rozmowy - zapytałem wprost - czy takie udrożnienie rzeki nie jest quasimelioracją oraz czy przypadkiem przez takie czynności, nie wprowadza się większego niebezpieczeństwa dla ludzi zamieszkujących poniżej - oczywiście nie uzyskałem odpowiedzi, wynikało z rozmowy, że urzędnik robi coś w skuteczność czegoś nie wierzy. Żenada. dzięki Panowie za info. parę wiadomości już wysłałem pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 w pierwszym podanym linku masz dokładnie narysowaną mapkę - z zaznaczeniem, który odcinek do konserwacji ostatnia strona jakbyś potrzebował informacji - proszę o info kurcze co zakręt - to widzę swojego kropka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi