danek Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Witam pytanie jak w temacie, Proszę o podpowiedz, co ile się takie ustrojstwo powinno wymieniać, jak sprawdzić, że naszedł czas wymiany. Czy ma to istotny wpływ na działanie silnika.Z góry dziękuje za podpowiedzi. PozdrawiamDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek TJ Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Daniel na swoim silniku pływam 12 lat i działa,więc po co zmieniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Tomku, pytam bo słyszałem że cośik takiego się ponoć wymienia, -jestę zdziwiony( kawałek blaszki) i 50 zł za sam element . mmm......stąd moje pytanie. Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek TJ Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Danek swój silnik kupiłem w jednak w 99 roku listopad(myśłałem ze to 98rok) i do tej pory nie wymieniałem anod.Są napewno cynkowe więc nie ma problemu.Silnik chodzi,olej jest wymieniany co sezon ,nic tylko lac paliwo i pływac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Danek,anody się wymienia jak są mocno zżarte najczęściej przez sólmorską.My pływamy w wodzie cukierkowej wiec elektrody są bardzo słabo zżerane. A służą tylko w celu ochrony przed korozją silnika. pozdrawiam Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 30 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Dzięki panowie za info, tk więc leję paliwo i na wodę <_< PozdrawiamDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
danek
Witam pytanie jak w temacie,
Proszę o podpowiedz, co ile się takie ustrojstwo powinno wymieniać, jak sprawdzić, że naszedł czas wymiany. Czy ma to istotny wpływ na działanie silnika.
Z góry dziękuje za podpowiedzi.
Pozdrawiam
Danek
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi