tpe Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Jeszcze we wtorek wiatr przewracał mnie nad brzegiem oceanu, a auto po 5 minutach (tyle wytrzymałem) było całe białe od soli. W środę było lepiej, ale fale całkowicie uniemożliwiały wędkowanie. W czwartek po pracy wpadam na moją zimowo-wiosenną miejscówkę. Woda siwa po sztormie, ale bez zielska. Mam najwyżej 1,5 h łowienia. jestem zresztą już dużo za późno, przypływ szybko zalewa skałki, z których łowię. Rzucam Stormem Thunderstick. Po kolejnym rzucie czuję wyraźne "pong". Są!!!! Po następnych kilkunastu pustych rzutach zmieniam Storma na MaxRapa. Ewakuuje się na wyższą skałkę i nagle bach! Siedzi! Dynamiczny hol i po chwili podbieram prawie 60 cm Bassa! To mój pierwszy Bass w ogóle w lutym. W zeszłym roku sezon rozpocząłem 11 marca. Więcej oczywiście na moim blogu: http://basshunting.blogspot.ie/2016/02/sea-bass-season-2016-open-11022016.html 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Znacznie lepsza pogoda, słonecznie, błękitne niebo. Zawiewa tylko od czasu do czasu zimnym, północnym wiatrem. Na miejscówce jestem przed czasem. Woda powoli podnosi się. Ciągle jest mętna jak mleko. Łowię razem Davidem, Anglikiem który od ponad 30 lat mieszka na półwyspie. Niedawno przeszedł poważny zabieg chirurgiczny, ale pomimo tego i słusznego już wieku ciągle ugania się za Bassami.Pierwszy wali w Thundresticka, drugi w MaxRapa. David łowi swojego na Payo Seashot. Ryby są masywne, bardzo agresywnie atakują przynęty. Wspaniale też walczą.Tagujemy wszystkie trzy Bassy i oczywiście wypuszczamy. Edytowane 25 Lutego 2016 przez tpe 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Nikt nic nie łowi oprócz mnie na wyspie? Ostatnie dwa wypady (sobota, środa) i ....28 złowionych grubych Bassów. Największy 65 cm, sporo ryb w granicach 60 cm. Udało się otagować 14 sztuk.W sobotę łowiłem tylko na nową morską przynętę Salmo. Spisała się rewelacyjnie w czystej wodzie. Dziś trochę powiało, biły wielkie fale, woda była znowu mętna. W takich warunkach najlepiej sprawdziły się przynęty dobrze mieszające wodę Storm Thunderstick i 15 cm MaxRap. Oczywiście zapraszam na mojego bloga: http://basshunting.blogspot.ie/ Edytowane 24 Marca 2016 przez tpe 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Fajnie, Tomku, że rozpocząłeś sezon. Strasznie lubię czytać o Twoich bassach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Bang! Pierwszy rzut w nowej miejscówce (czwartej tego dnia) i tuż pod nogami wielki Bass zasysa tuż pod powierzchnią Worma YUM. Potężne młyny, dwa długie odjazdy między ostrymi skałami i w końcu jest mój! 76 cm!!! Rekord poprawiony o kolejny centymetr. A wydawało się, że to będzie kolejny słaby sezon 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Pięknie Mistrzu Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) Zakończyłem sezon 2016 w Irlandii. Bassy brały rewelacyjnie. Złowiłem 14 wypasionych przed zimą bassiorów, w tym 11 na Salmo Wave'a. http://basshunting.blogspot.ie/2016/11/amazing-end-of-sea-bass-season-2016.html Edytowane 11 Listopada 2016 przez tpe 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi