hasior Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Janusz maracje kolowrotki śmigają dobrze,ale jesli chcemy je adaptować do wislanego Cięzkiego łowienia to moim znaniem wersja własnie z przeł 5,1:1 jest do tego stworzony.Wersja GTM jes z załozenia do zastowowac Matchowych -spłąwikowych,bolonek i innych feededów i pickerów,u nas znalazła zastosowanie w łowieniu bolków ,ale smiem stwierdzic ze tylko z walibami praktycznie niestawiajacymi oporu.bo juz przy wirówce nr 2-3 tek kolowrotek z przeł 6,2:1 kręci dosyc cięzko,nie to by były jakieś problemy ale uzycie siły musi być znaczne niż w porównaniu z wersja 5.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronzo Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Chcę troszkę odświeżyć wątek gdyż nie znalazłem interesującej mnie informacji. Shimano Aero 3010 GTM posiada 3 łożyska, natomiast wersja GT o mniejszym przełożeniu ma ich cztery. Czy to czwarte łożysko w wersji GT znajduje się w rolce kabłąka czy gdzieś indziej ? Nigdzie nie mogę znaleźć schematu inaczej bym nie pytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Witam.Pojawiła się pewna idea i poszukuję dwóch "czarnuszków" 4000. Dostałem ofertę zakupu Gt 3000 i zgłupiałem.Czy 3000 to zupełnie inny rozmiar niż 2500 i 4000 czy ma któryś z elementów (rotor, korpus, "bebechy") od któregoś ze swoich mnieszych lub większych braci?PozdrawiamMariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Z tego co pamiętam to 3000 i 4000 mają to samo body z tym, że szpulę z 4000 na 3000 "włożysz", natomiast odwrotnie nie.2500 to konstrukcja mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi