cristovo Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Zachciało się rolkę czyścić to mam zagwostkę Daiwa Luvias 2500 z 2004 roku, rodowity Japończyk. Panowie, brakuje mi jednej części z rolki - zakładam, że łożysko to numer 21 (mam rację?), tak więc gdzieś zniknął numer 24. Co to jest i gdzie można takie cuś nabyć? Może komuś zbywa... Z góry dziękuję za podpowiedź! Pozdrawiam cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Nr-24 to nie łożysko, tylko plastikowa tulejka. Łożysko jet oznaczone jako nr 21 .Po ogladaj sobie tu i zobaczysz wszystko jak na tacy :https://mulinete.wordpress.com/2012/03/26/daiwa-luvias/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 No tak właśnie napisałem...zagubione ustrojstwo to numer 24. Da się to gdzieś dokupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Trzeba poszukać na ebay lub zakupić do Mefistofishing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Zapytaj się jeszcze kolegi @hasior może coś będzie miał. Mi brakowało kiedyś do luviasa podkładki nr 23 i mnie uratował.. . A jak nie to rzeczywiście do mefisto się zgłoś. Z tego co wiem to do luviasa niedawno były dostępne wszystkie części bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Jak masz w rolce łożysko, to potrzebne są po jego obu stronach podkładki dystansowe by oddzielić bieżnię wewnętrzną od zewnętrznej by nie obcierała o obudowę rolki. Po mojemu nic więcej nie trzeba, tak więc druga podkładka nr 23 wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Jozi w daiwie ten plastikowy dystans jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Jak masz w rolce łożysko, to potrzebne są po jego obu stronach podkładki dystansowe by oddzielić bieżnię wewnętrzną od zewnętrznej by nie obcierała o obudowę rolki. Po mojemu nic więcej nie trzeba, tak więc druga podkładka nr 23 wystarczyJózek - w tym starym Luviasie potrzebny jest tylko jeden dystans # 23.Nie wszystkie Daiwy mają go po obu stronach łożyska. Tulejka # 24 jest niestety potrzebna dla zapewnienia stabilizacji rolki. Taka tulejkę można łatwo dorobić we własnym zakresie. Średnica wewnętrzna to 4,5 mm,zewnętrzna to 7 mm,grubość dobieramy doświadczalnie ( mniej więcej ok.2 mm) tak aby był jak najmniejszy luz osiowy rolki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi