Skocz do zawartości

Kij na rzecznego sandacza

dziadzior

Rekomendowane odpowiedzi

Bierz avida do 21g, bedzie pan zadowolony :)

I zejdź z grubością plecionki a zobaczysz wszystko...

Potwierdzam. Mam takiego. Jeszcze przy 30 gramach jest wystarczająco cięty i dobrze czuć brania. Ja swojego nie sprzedam, ale na giełdzie za te pieniądze coś znajdziesz.

• 2 lata później...

Witam

Panowie i Panie,

Wędka na sandacza do 500 pln max 25 g, rzeka wisła?

Łowię na wiśle posiadam kij do 40 g i poszukuje jego uzupełnienia, nie ukrywam że najbardziej interesują mnie produkty daiwy. pomożecie ? (nie krótszy jak 240 cm)

Edytowane przez milupa - rybka

Witam.

Szczerze mówiąc to zaczął bym od przeglądania tematów na forum niż zakładanie nowego.

Takich zapytań jest mnóstwo, tematów wędki sandaczowej jest jeszcze więcej.

Z udzielonych tutaj odpowiedzi będziesz miał cały arsenał różnych wędek, każdy chwali to czym łowi.

Lepiej poczytać i samemu wyciągnąć wnioski.

Osobiście sam tak kupiłem kij na sandacze ( i nie tylko, okoniówki też ) przez czytanie tematów na forum i jestem bardziej niż zadowolony.

Forum Jerkbait jest niekończącą się kopalnią wiedzy na wszystkie tematy związane z wędkarstwem.  

Powodzenia,

Edytowane przez cinn
  • Like 1

Witam

Panowie i Panie,

Wędka na sandacza do 500 pln max 25 g, rzeka wisła?

Łowię na wiśle posiadam kij do 40 g i poszukuje jego uzupełnienia, nie ukrywam że najbardziej interesują mnie produkty daiwy. pomożecie ? (nie krótszy jak 240 cm)

Witaj! Ten cenie polecam Dragon x-treme 2,5m do 25gr 14LB ten cenie super kijek!

Witaj! Ten cenie polecam Dragon x-treme 2,5m do 25gr 14LB ten cenie super kijek!

Na jaką rzekę i do jakich przynęt ten Dragon? Na rzece np. najczęściej używam przynęt 9-15cm i główek 25-40gr, chyba nie bardzo ten Dragon byłby? Zależy wszystko do jakich obciążeń ma być patyk.

DAIWA FREAMS 305/5-35g 

Świetny szybki kijek, bardzo czuły i bardzo lekki. Przelotki ma duże, łowiąc na mrozie nie zatykają się tak szybko.

Brakuje mi w nim uszka do zaczepiania przynęty, dolnik goły i trochę przy długi jak dla mnie. 

Połączyłem go z Ryobim Slam FD 3000 plecionką 10 (cały zestaw waży zaledwie 400g), żócam  główkami 6-15g rz. Narew. 

Łowiłem nim dwa tygodnie, ale przez ten czas parę fajnych ryb wyjechało i tylko jedna spadła także rybę trzyma bardzo dobrze.

To jest opinia moja i dwóch moich znajomych, jak za te pieniądze to rewelacja.    

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...