Skocz do zawartości

Drut do woblerow

muskellunge

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie,w jakich sklepach mozna dostac dobry drut do robienia oczek w woblerach.

Czy w jakichs sklepach budowlanych taki dostane?

Do tej pory uzywalem cos takiego http://allegro.pl/drut-nierdzewny-0-5-0-7-45m-jubilerski-t11 2-316-i1289159282.html

Fajny w obrobce jest bo miekki,ale chyba wlasnie za miekki.

Wydaje mi sie ze przy wiekszej rybie lub na solidnym zaczepie moze sie odksztalcac,a inna sprawa ze po pewnym czasie jakos bardzo mi sciemnial taki drut,szary sie zrobil.

Pozdrawiam

zapytaj tego sprzedawce :

http://allegro.pl/show_user.php?uid=13395192

miał kiedys na alleDROGO super drut na białych szpulkach, tylko nie bierz miękkiego, ja używam pół twardy i twardy

rozmiar: 0,6mm do małych wobków a do dużych 0,8mm

polecam ten drut

pozdro

nie koniecznie ja spotkałem się ze spawalniczym i wyginał się w palcach bez problemu.jak dla mnie za miękki.trzeba znać się na oznaczeniach.ja rozmawiałem z gościem który spawa nierdzewkę i też miał problemy z podaniem mi twardości drutu o danym oznaczeniu.

Miedziowany narazie do testowych woblerow dalem,sprawdzalem tez czy rdzewieje.Wlozylem go do slonej wody na 5 dni ,lekki nalot sie na nim zrobil,po wyciagnieciu przetarlem lekko papierem i niewidac sladow korozji.

Zastanawialem sie nad tym dentystycznym bo wlasnie wiele osob mowi ze to najlepszy drut do woblerow,inni natomiast mowia ze niebardzo bo za twardy jest i ciezko jest z niego zrobic stelaz/skrecic oczka.

Kupie narazie ta najmniejsza szpulke na przetestowanie,chyba z 1,5 metra tam jest za okolo 5zl.

Dental według mnie jest najlepszym drutem do woblerów. Jest sztywny,nie łapie go rdza a co najważniejsze jest dentystyczny jak sama nazwa wskazuje. Co prawda kosztuje ale jeżeli ma być konkretnie to lepiej wydać troszkę więcej niż później pluć sobie w brodę i żałować.

Pozdrawiam !

Jest w sprzedaży dental niemiecki( ostatnio sporo zdrożał ) i krajowy-tańszy ale również bardzo dobry :D ,przynajmniej do woblerów,nigdy nie rdzewieje.Jest dostępny na szpulkach małych 10gr(im mniejsza średnia tym więcej)i na dużych 30 czy 40 m.

Obecnie chyba lepiej opłaca się kupić małe szpulki za 5 zł,wystarcza to spokojnie na kilkadziesiąt woblerów.Do mikro wobków 0,5-0,6mm do średnich o,7mm,do dużych 0,8-0,9mm.

Pozdr