Skocz do zawartości

Serwis kołowrotków Dragon , Okuma ,Ryobi ( dys. Dragona)

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis zabralem sie za czyszczenie lozyska oporowego. Wlozenie go z powrotem to masakra. Efektem finalnym tego jest zniszczona przekladnia... Tak, mozna..

Potrzebuje ta czesc do okuma eclipze ez30. Kolowrotek wycofany z produkcji jakis czas temu.

Znajdzie sie taka zapasowa czesc w starociach? fd2643658c2b0e4a35ae5b5559a29d0a.jpg

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez pablitto83

Przy wkladaniu koszyczka z lozyskiem oporowym, nalozonym na ten metalowy pierscien, wypadly 2 waleczki. Wpie***y sie miedzy tryby. Nie mogac ich wyjac/wytrzepac z kolowrotka, bo sie poprzyklejaly do smaru, staralem sie odkrecic korbke, zeby rozebrac kolowrotek. A ze korba jest wkrecona w wlasnie ta przekladnie bezposrednio, to przy probie odkrecenia wy**-lo tryby, jako ze byly przyblokowane przez te waleczki od lozyska..

Sorry, ale sie wscieklem.. Dzis zamowilem jakis kreciolek z PL do siebie do UK, dojdzie pewnie za tydz, a tu sie szykuje weekendowy wypad. Bede musial na szybko cos w lokalnym sklepie zorganizowac. . A do tego mlynka mam sentyment, wiec chce go reanimowac

Dzis zabralem sie za czyszczenie lozyska oporowego. Wlozenie go z powrotem to masakra. Efektem finalnym tego jest zniszczona przekladnia... Tak, mozna..

Dlatego uważam że jeśli ktoś nie bawił się w serwis to lepiej wysłać komuś kto to robił, robi i wie jak i co rozebrać i poskładać. Było posłać Łukaszowi czy Józefowi i byłbyś zadowolony a tak masz problem. Mimo że to wysyłka z UK do Polski to myślę że było by warto. Tym bardziej na terenie kraju powinno się przesłać młynek na serwis komuś znającemu się na tym a nie grzebać samemu. U kolegi już musztarda po obiedzie. Mam nadzieję że znajdziesz uszkodzony element przekładni.  :)

Przekładnia jest, proponuje zakup razem z kołem posuwu (zazębiającym zębami na przekładni, które się uszkodziły), komplet w cenie 35 zł brutto.

Potrzebuje ta czesc do okuma eclipze ez30. Kolowrotek wycofany z produkcji jakis czas temu.
Znajdzie sie taka zapasowa czesc w starociach? fd2643658c2b0e4a35ae5b5559a29d0a.jpg

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...