Skocz do zawartości

Serwis kołowrotków Dragon , Okuma ,Ryobi ( dys. Dragona)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanko. Czy mogę jakoś zniwelować luz zaznaczony na zdjęciu?

Śrubka jest dokręcona do oporu a podkładko-zawleczka ma jeszcze luz.

Strasznie mnie denerwuje ta przypadłość bo dochodzą jakieś stuki i puki z tego miejsca.

Dzięki za pomoc.

post-61180-0-82464500-1506080424.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witajcie, jakiś czas temu kupiłem w sklepie wedkarskim kołowrotek do lekkiego spinningu Ryobi Applause 2000. Dostałem rachunek, pudełko i kartę gwarancyjna. Po trzech wyjazdach nad wodę (około 2 miesiace ) kołowrotek zaczął bardzo dziwnie chodzić tak jakby łożysko się posypalo; podczas zwijania przeskakuje i czuć wszystko na rękojeści. Następnego dnia poszedłem do sklepu lecz w tym miejscu sklepu juz nie ma; co się później dowiedziałem został zamknięty.  Teraz zostałem w kropce nie mam pojęcia gdzie mogę ten kołowrotek oddać na gwarancje. Miał ktoś taka sytuacje? Da się coś z tym zrobić? 

• 1 miesiąc temu...

Po serwisie u Pana leśniaka moja okuma alumina wpasnie rozpadla mi sie nad woda haha , rotor doslownie sobie caly wyskoczyl , siedze pruboje to poskladac , smar jakies badziewie jest juz caly czarny , tragedia , a ledwo co polowilem nie polecam. qwa urwal bym leb , jeszcze mnie to kosztowalo 80 zlotych]

Po serwisie u Pana leśniaka moja okuma alumina wpasnie rozpadla mi sie nad woda haha , rotor doslownie sobie caly wyskoczyl , siedze pruboje to poskladac , smar jakies badziewie jest juz caly czarny , tragedia , a ledwo co polowilem nie polecam. qwa urwal bym leb , jeszcze mnie to kosztowalo 80 zlotych]

Wątpie żeby smar zrobił sie od razu czarny bez względu na to czy był "badziewny" czy nie.

Stwierdziłeś to na podstawie czego? ( tylko jedna możliwość jest).

Alumina ma wkręt zabezpieczający przy nakrętce rotora. Odkręciła się ta śrubka a potem nakrętka rotora?

Niebywałe :-) bo coś takiego się nie zdarza.....

Rzeczywiście trzeba trochę posiedzieć nad przykręceniem jednej nakrętki....

Edytowane przez przemo_w
  • Like 3

Gościu , sam wymysliles swoja wypowiedz czy ktos ci pomaga ł ?Wypadl ze srodka razem z lozyskiem od oporowki i ta mosiezna frezowana tuleja. Smar po kilkunastu lowieniach jest czarny . Kolowrotek sobie poskladalem jak nalezy i nic nie stuka i sie nie kolysze. Mam mlynki ktore po 2 latach nie zmienily koloru smaru. Wątpic to Ty mozesz w istnienie Ufo.

Edytowane przez FRS1985

Jakiś ten Józek Leśniak coraz bardziej stary i stetryczały się zrobił.

Na starość tak składa kołowrotki, że po kilku łowieniach nad wodą rozpadają się na części, jak do tej pory to źle kręciły tylko w fotelach :unsure: .

No facet śrubek nie potrafi dokręcać :) .

Chyba pójdę w straty i na Mikołaja śrubokręt dynamometryczny mu kupię :) .

Na domiar złego ktoś z pudełek smar mu p....ł i diablego g... nałożył, co to po kilku łowieniach czarne się robi :wacko: .

CORAZ BARDZIEJ CIEKAWE TEORIE SIĘ POJAWIAJĄ.

P.s.

Kontent jestem, że swój serwis zamknąłem.

Po takich wpisach coraz bardziej się utwierdzam w swojej słuszności.

FRS 1985 bez urazy proszę, ale chyba trochę przesadziłeś.

Edytowane przez Jozi
  • Like 1

Józek przecież to ściema.

Gość zielonego pojęcia nie ma a pewnie ktoś mu doradził taki wpis...

Nieralne żeby aż 4 śrubek i 1 nakrętki nie dokręcić.

Zaraz napisze że mu rotor z całą osią wyleciał bo jeszcze kolejna śrubka na osi się odkręciła :-)))))

Na szczęście więcej możliwości nie ma no chyba że z obudowy zaczną się wykręcać :-))))

Józek przecież to ściema.

Gość zielonego pojęcia nie ma a pewnie ktoś mu doradził taki wpis...

Nieralne żeby aż 4 śrubek i 1 nakrętki nie dokręcić.

Zaraz napisze że mu rotor z całą osią wyleciał bo jeszcze kolejna śrubka na osi się odkręciła :-)))))

Na szczęście więcej możliwości nie ma no chyba że z obudowy zaczną się wykręcać :-))))

Wierzyć mi się nie chce, ale tak na marginesie to jest to całkiem możliwe technicznie bo okuma troszkę inaczej ma to zabezpieczenie rozwiązane, nie mniej jednak to wciąż niewiarygodne.

ktos mi doradzil wpis heh dobre. Po serwisie u ww. Profil nieaktywny nie mam zadnych problemow do dzis a smar jest czysciutki jak lza. Rotor poprostu wyskoczyl jak gówno , z ... a te 3 srobki byly na swoim miejscu ale lozysko niestety juz nie jak  i cala reszta. Dziwi to i mnie do dzisiaj. rozkrecilem poskladalem i jest ok. Ot takie moje spostrzezenia z nad wody i ogledzin w domu . Nie ma mna celu ani nikomu szkodzic ani nikogo promowac .

Edytowane przez FRS1985

Swoje ironie i pomysly Panie Przemysławie , schowaj sobie w buty , jak nie macales nie wachales i nie widzialeś. Internetowi kuzwa teoretycy praktycy i spece wędkartskich teori z fotela od pisania na klawiatorach "ha ha" .  Po prostu rotor wyskoczyl z calym osprzetem i i jak nie wierzysz to nie musisz obrońco wszystkich zwierząt świata.