Skocz do zawartości

Serwis kołowrotków Dragon , Okuma ,Ryobi ( dys. Dragona)

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Panowie z uwagi na brak suwmiarki proszę o podpowiedź ,jaki rozmiar ma łożysko rotora( nad oporówką) oraz łożyska przekładni tj łożysko zakładane na główne koło przekładni z lewej strony oraz łożysko z prawej strony, oraz jakie rozmiary mają łożyska wałka wormshaft? Kołowrotek Spro Red Arc 10400

Edytowane przez Borowik22

• 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Najlepiej zadzwonić do serwisanta i zapytać.. (nawet nie musiałem wysyłać kołowrotkam lecz po rozmowie części przysłali za pobraniem). Ale jeśli już, to przez sklep który ma porozumienie z nimi i zrobią w ramach gwarancji lub za odpłatnością. Rozmowa otwiera ludzi....

• 2 miesiące temu...

Witam, Poszukuję korbki do kołowrotka muchowego Okuma Integrity I8/9. Może być dopasowana podobna z każdego innego kołowrotka każdej marki.

Średnica otworu na śrubę w posiadanym modelu widocznym na zdjęciach 2,75 mm zapewne pod śrubę M2,5 mm. Główka śruby od dołu stożkowa, góra płaska. Może być na krzyżak, może również na imbus.

Serwis Okumy w Polsce; Dragon/Design Fishing Sp. z o.o. zignorował moja prośbę "stwierdzeniem nie ma części". 

Tak wyglądała oryginalna korbka: 

post-71475-0-18222200-1610028389_thumb.png

• 2 tygodnie później...

1,87 zł | Wysokiej jakości 687W4 S687W4 S687ZZW4 687ZZ 687ZZW4 687/4 ZZ 687 7*14*4 miniaturowe łożysko kulkowe z głębokim rowkiem 7X14X4 MM

https://a.aliexpress.com/_BUjtCZ

Pierwsze z brzegu.

3,10 zł | 7x14x4mm S687 ZZ W4 ABEC3 7x14x4mm łożyska ze stali nierdzewnej przez JARBLUE

https://a.aliexpress.com/_BTJE37

Edytowane przez przemo_w
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Potrzebuję oddać do naprawy mój multik. RYOBI IXORNE AQUILA T300L;

Zaklinowała się pokrywa boczna, nie mogę jej otworzyć do końca. Uchyla się w dół tylko na ok 4mm, i koniec.

Nie mam jak wyczyścić szpuli itd/

A lubię drania. 

Czuję go lepiej niż własną żonę.

Pilne.

Dzięki Panowie

Alek