Skocz do zawartości

Serwis kołowrotków Dragon , Okuma ,Ryobi ( dys. Dragona)

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam.

Koledzy, reanimuję Fishmaker'a II 1130i FD po zalaniu...

Pomocy ! :(

Jak poskładać ramiona kabłąka w tej dziwnej konstrukcji ? Bo poskładałem ale sprężyna nie działa, rozebrać musiałem  żeby wymyć piach, szlam, rozmyty smar ale tego dziwactwa nie mogę złożyć tak aby mechanizm zbijania kabłąka działał :(

Macie jakiś schemat w dobrej rozdzielczości ? Bo ten mały który krąży po forum nie pomaga mi zbytnio :/

Dostałem dzisiaj od Piotra części, niestety w kopercie oporówka rozsypała się w pył - macie jakiś dobry patent na składanie oporówki "Daiwa Style" ? Bo mi za każdym razem się nie udaje :/

• 3 tygodnie później...

Mam zaubera 3000 do reanimacji...

Wymiana łożysk, smarowanie czy co tam jeszcze konieczne.

Dodam tylko, że przy bardzo wolnym kręceniu, wręcz ślimaczym, w pewnym położeniu coś jakby bardzo delikatnie blokowało mechanizm.

Czy ktoś podejmie się ogarnięcia ww. tematu?

• 1 miesiąc temu...

Mam takie pytanie:

Kołowrotek nowy: Team dragon 920 iz,

W pozycji poziomej: praca jak najbardziej ok. Płynna, bez szumów

Ale w pozycji pionowej czuć przekładnie kiedy szpula schodzi w dół. Dodatkowo wtedy słychać niezbyt przyjemny szum.

O co tutaj może chodzić?

Ktoś podpowie?

Edytowane przez fifek

Jeżeli śrubka nie jest lużna, wymień wałek z wodzikiem na nowy.Pewnie jedna z tych części albo i dwie zostały poddane niedostatecznej obróbce i tak sobie szorują metal o metal. Poprostu badziew dzisiejszych czasów. Szybko, tanio, na kilogramy.

Takie cuda to i w twin powerach się zdarzają więc co chcieć od dragona.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Witam czy opłaca się się reanimować kołowrotek ryobi ecusima 2000vi tzn wymiana wszystkich łożysk. Głupia sprawa ale mewa zaczepiła o żyłkę przy zarzucie  i wyrwała z rąk wędkę która poleciała do wody :P Wyłowiona po jakimś czasie ale teraz rzęzi kołowrotek jak stara pralka.  Wymycie i przesmarowanie nic nie dało .  Czy takie łożyska można w serwisie kupić ?   Szkoda mi kołowrotka , niedawno dokupiłem szpule drugą a do lekkiej wędki mi idealnie pasował.  

• Like 1

Witam czy opłaca się się reanimować kołowrotek ryobi ecusima 2000vi tzn wymiana wszystkich łożysk. Głupia sprawa ale mewa zaczepiła o żyłkę przy zarzucie  i wyrwała z rąk wędkę która poleciała do wody :P Wyłowiona po jakimś czasie ale teraz rzęzi kołowrotek jak stara pralka.  Wymycie i przesmarowanie nic nie dało .  Czy takie łożyska można w serwisie kupić ?   Szkoda mi kołowrotka , niedawno dokupiłem szpule drugą a do lekkiej wędki mi idealnie pasował.  

NOMINACJA DO KONKURSU  "OPIS MIESIĄCA" 

Można tutaj ponarzekać na niesłusznie nieuznaną reklamację kija? pekł przy wyrzucie masy odpowiadające 1/2 max CW a zarzucono mi, że sam połamałem. Na forumowej wyprawie na Boren, mam świadków :) Chyba do sądu pójdę...

• 4 tygodnie później...

Witam jestem i działam na 95% odpowiadam na bierząco proszę pisać na teamdragon@home.pl  . Nie zawsze tu zaglądam ale cały czas co mogę to załatwiam .

Pozdrawiam i zapraszam  części i wszystko co w katalogu Dragona

Pisać to sobie można ,chyba prędzej jak bym napisał do św.Mikołaja dostałby to o co prosiłem.