BLACK Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 kup sobie Solid Tip w klasie Aji/Mebaru spełni w/w założenia, a dodatkowo będzie czuła i leciutkamebaru fajne patyki tylko szkoda że u nas nie ma żeby pomacać łowiłeś nimi kolego "bazyloss" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Mebaru, to klasa/typ, a nie konkretny model czy producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 chodzi kolego o te patyki ? http://www.majorcraft.co.jp/english/catalogue/brand.jsp?mode=cover/kglights Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 nie miałem żadnej wędki w klasie Mebaru lub Aji od Major Craft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacziega Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Mam goły blank suzuki model 662 i przelotki torzite. Kij ma byc typowa szybka wykalaczka na okonka do malych rzek i strret fishingu. Pierwsze odczucia to szczytowa akcja o progresywnym ugieciu kiedy dorzucimy odpowiedni ciezar. Lagodnie przechodzi ugiecie az do dolnika chociaz przy przynetach pracuje tylko szczyt. Napewno blank pozwala tzn jego szczyt fajnie grac gumkami lub micro jigami. Bedzie robiony z dosyc krotka rekojescia wychodzaca zaraz za nadgarstek. Jak to cos pomoze co moge dac fotki golego blanku i ugiecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Jaką długość blanku masz kolego "kacziega" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Jaką długość blanku masz kolego "kacziega" Jak 662 to pewnie 6'6" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacziega Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Sorrki chlopaki wdal sie chochlik mowa z mojej strony o modelu 602 4lb 6.0" i 5g a nie 662 Reszta zgodna z tym co pisalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) zaryzykuje i wezmę 6lb-702 Po zrobieniu patyka podzielę się swoją opinią na temat blanku i pracy . Edytowane 18 Lutego 2016 przez BLACK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) Chłopaki podczepie się pod temat. Czy blank rxf-6lb-702 będzie odpowiedni pod małe woblerki, 2-3 cm , obrotowki 1. Myślę nad spinem pod pstrąga,klenia, okonka, czasem uwiesi się brzana. potrzebuje kij 213cm w dwóch częściach. Delikatna szybka szczytowka, pod rybą 30 cm przechodzącą w głębsze ugięcie. Edytowane 10 Marca 2016 przez Wojtasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) Czy ktoś jest w stanie bezpośrednio porównać dwa blanki: Suzuki RXF-6LB-702 i Phenix FX761-2? Wprawdzie FX będzie trochę dłuższy ale chodzi mi przede wszystkim o akcję i ew komfortowy stosowany ciężar główek. Mam FX761-2, ogarnia główki od 2-2.5g + 2" (na płytszej wodzie 2-3m bez większego wiatru) do 7, może 8g + 2". Jest jednak dla mnie trochę za bardzo "środkowy" (przesunięte ugięcie do środka) przy podbiciu. Pytanie, czy w/w Suzuki obejmie podobny zakres przynęt jak FX761-2 (musi komfortowo dać radę główkom od 3.5-4g + 2-3" do 7-8g + 2-3", sporadycznie max 9-10g) ale będzie bardziej szczytowy? Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Czy ktoś jest w stanie bezpośrednio porównać dwa blanki: Suzuki RXF-6LB-702 i Phenix FX761-2? Wprawdzie FX będzie trochę dłuższy ale chodzi mi przede wszystkim o akcję i ew komfortowy stosowany ciężar główek. Mam FX761-2, ogarnia główki od 2-2.5g + 2" (na płytszej wodzie 2-3m bez większego wiatru) do 7, może 8g + 2". Jest jednak dla mnie trochę za bardzo "środkowy" (przesunięte ugięcie do środka) przy podbiciu. Pytanie, czy w/w Suzuki obejmie podobny zakres przynęt jak FX761-2 (musi komfortowo dać radę główkom od 3.5-4g + 2-3" do 7-8g + 2-3", sporadycznie max 9-10g) ale będzie bardziej szczytowy?porównując fx 701-2 i rxf 602 (4lb) - suzuki jest znacznie mocniejszy, grubsze ścianki dają sporo mocy przy holu...mocniejsze suzuki będzie jeszcze mocniejsze, phenix 761-2 niekoniecznie... i raczej nie obsłuży 7-8gram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) porównując fx 701-2 i rxf 602 (4lb) - suzuki jest znacznie mocniejszy, grubsze ścianki dają sporo mocy przy holu...mocniejsze suzuki będzie jeszcze mocniejsze, phenix 761-2 niekoniecznie... i raczej nie obsłuży 7-8gram...Japoński blank 2-6lb jest znacznie mocniejszy od amerykańca 3-6lb? To juz zgłupiałem kompletnie teraz... FX761-2 spokojnie daje radę główce 6g + wąska gumka, wczoraj tak lowilem na Wisle. Myśle, ze zapasu było na te 1, moze 2g wiecej. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 phenix też jest 2-6lb... to co opisałem to moja prywatna ocena mocy... raczej nie da się tego obiektywnie sprawdzić... ale na rybie czuć różnicę... eliksir ugina się cały, razem z korkiem... pamiętaj, że pisze o 7', miałem w ręku 3 takie wędki, każda była inna... mało powtarzalne blanki...no i łowię na woblery, nie na gumy... phenixa używałem komfortowo do max. 4 - 4,5cm, suzuki łowię 8cm i traci tylko lekko na czułości...to zupełnie różne blanki, warto mieć oba - do różnych zastosowań... eliksirem nie zatrzymam dużego pstrąga pod drzewem... za to hol okonia 20-25cm to już przyjemność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Panowie koniec końców złożyłem swoją "suzuke" , po testach moje odczucie łowienia tym patykiem jest następujące .Przy flaucie komfortowe łowienie zaczyna się od gumy 2' i główki 4gr. , natomiast przy wietrze komfort znika , idąc dalej ja łowię głównie główkami 5gr. i do tego guma 2' lub 2,5' i dla nie jest to komfortowy zakres tego blanku . uzbroiłem ten patyk w system drop-shot z obciążeniem 10gr. i powiem szczerze że pięknie się spisuje do tej metody . Na patyku który zrobiłem z myślą pod okonia miałem szczupaka 50cm i blank nawet nie klęknął . Przy wietrze komfort łowienia małymi przynętami znika , z powodu robienia się balona na plecionce . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Panowie koniec końców złożyłem swoją "suzuke" , po testach moje odczucie łowienia tym patykiem jest następujące .Przy flaucie komfortowe łowienie zaczyna się od gumy 2' i główki 4gr. , natomiast przy wietrze komfort znika , idąc dalej ja łowię głównie główkami 5gr. i do tego guma 2' lub 2,5' i dla nie jest to komfortowy zakres tego blanku . uzbroiłem ten patyk w system drop-shot z obciążeniem 10gr. i powiem szczerze że pięknie się spisuje do tej metody . Na patyku który zrobiłem z myślą pod okonia miałem szczupaka 50cm i blank nawet nie klęknął . Przy wietrze komfort łowienia małymi przynętami znika , z powodu robienia się balona na plecionce .Tylko o którym modelu piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Sorki zapomniałem dodać patyka zrobiłem na blanku Suzuki RXF-6lb-702 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja czekam na swojego RXF-6lb-702, bede go miał za jakies 2 tygodnie. Mam nadzieje, ze dolnym c.w. pokryje sie z górnym zakresem Big Ponda i bede miał 2 patyki uzupełniające sie. Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) Pisz Żbiku ... sezon minął, nawet 2. Edytowane 7 Grudnia 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Nic nie napisze, bo ostatecznie nie miałem tego kija. Tzn zrobić zrobiłem ale jako nowy nieużywany sprzedałem bez testowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Panowie koniec końców złożyłem swoją "suzuke" , po testach moje odczucie łowienia tym patykiem jest następujące .Przy flaucie komfortowe łowienie zaczyna się od gumy 2' i główki 4gr. , natomiast przy wietrze komfort znika , idąc dalej ja łowię głównie główkami 5gr. i do tego guma 2' lub 2,5' i dla nie jest to komfortowy zakres tego blanku . uzbroiłem ten patyk w system drop-shot z obciążeniem 10gr. i powiem szczerze że pięknie się spisuje do tej metody . Na patyku który zrobiłem z myślą pod okonia miałem szczupaka 50cm i blank nawet nie klęknął . Przy wietrze komfort łowienia małymi przynętami znika , z powodu robienia się balona na plecionce .Wychodziłoby na to, że blank jest niedoszacowany. Jakoś mało składnie to wszystko opisane a i wnioski ciężko wysnuć jakiekolwiek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Witam u mnie oba wspomniane modele 702 6 i 762 8 pierwszy tak od 3 g plus 3" ES do 7/8 g plus ta guma , ten mocniejszy 3 g plus 3" kopyto do ca 7 g z tą gumą tak aby sumaryczna masa jak dla mnie do ca 14 gramów . łowię nimi raczej starorzecza / kanały z wolnym nurtem , ten krótszy planuję też przyszły sezon na wodach pstrągowych ....przede wszystkim z woblerami typu rapala orginal 5/7 i 9 cm myślę że też da radę .. Ten mocniejszy jak u mnie szczupak na lekko , docelowo na okonia zbyt mocny no chyba że mamy w łowisku takie 30 + . Wszędzie tam gdzie głębiej i z nurtem lepszym wyborem wyborem jest dla mnie odpowiednio do stosowanych obciążeń Matagi SS LL i ML ... pzdr Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi