jacek.hetflaisz Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Wahadlowka wcale nie musi być przeżytkiem ???? może być niezłym kilerem ☺. Te o przeznaczeniu na wodę stojąca. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Ze ruskie to wiem.Ale nic poza tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Czy ktoś wie gdzie mogę kupić aluminiowe wahadła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balikus Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Wahadlowka wcale nie musi być przeżytkiem może być niezłym kilerem ☺.Jakim przeżytkiem, dla mnie to zawsze numer 1 . Uwielbiam łowić na tą przynętę.Fakt że przerzuciłem się na rękodzieło naszych polskich mistrzów, daje mi nie tylko radochę w postaci ryby ale równie satysfakcje podczas otwierania pudełka i podziwiania wykonanej przez nich biżuterii.Pozdrawiam J.B. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balikus Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Czy ktoś wie gdzie mogę kupić aluminiowe wahadła?CF ale tylko lekkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Czy ktoś wie gdzie mogę kupić aluminiowe wahadła?Przypuszczam że Jackowi jeden grzyb z czego klepie, ba: nawet wyklepie dokładnie co chcesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerro28 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 (edytowane) Czy ktoś wie gdzie mogę kupić aluminiowe wahadła?Obczaj se w Coronie chłopaki kumają o co chodzi i zrobili morsa 6cm ważącego 4 gramy i 9cm ważacego 7 gram.Rzucisz se takiego lekkiego morsa na wodę to będzie przypominał rybkę migoczacą w tonii bardziej naturalnie niż byś rzucał 8-10gramową(przy tym samym rozmiarze) bo wtedy za szybko i nienaturalnie opada a ryby głupie Panie nie są. Edytowane 29 Października 2017 przez gerro28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Wahadlowka może posłużyć też jako amulet którym można też łowić ???? ????. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Ameliniowy ???? ala mors 8.5cm 8g Dla porównania z miedzianym obydwa zrobione z blachy grubości 2mm i oryginalny mors 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerro28 Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Ameliniowy ala mors 8.5cm 8gDla porównania z miedzianym obydwa zrobione z blachy grubości 2mm i oryginalny mors 1 20171030_154915.jpg20171030_155011.jpg20171030_154725.jpg20171030_155050.jpgmors panie to jest moim zdaniem najbardziej wszechstronna wahadłówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 No cóż, mam prawo się nie zgodzić, dla mnie najbardziej wszechstronnymi są Alga i Kalewa, ale "każdy ma swoich znajomych"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 U mnie od czasu zrobienia pierwszej Mojej Rybki nastał taki czas że inne wahadlowki poszły w odstawke i dziś łowie tylko na nie ????. Powodem jest jak dla mnie wyjatkowa łowność nie tylko na szczupakach ale i wyjątkowo dużo ładnych okoni na nie łowie a i sandacz też się trafi ☺. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Bardzo fajne wahadła ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Często biją okonie na duże 20 gramowe "rybki". Przyłów czy świadome wędkowanie, sam nie wiem. Opcja - potrącenia, puste pobicia nagminne, przy wyciąganiu z wody gromadka odprowadzających pasiaków to standard. Skuteczna blaszka, daje sporo emocji wrażeń, charakterystyczne kopanie nie pozwala zasnąć nad wodą... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Jacek w jakich gramaturach robisz rybki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Jacek w jakich gramaturach robisz rybki ?Od 3g do 43g taką zrobiłem największą do tej pory. Osobiście najczęściej łowie na takie od 10g do 20g i to są wielkości od 7cm do 10cm blacha 1mm daje się nimi łowić i na płytkiej wodzie jak i na głębszej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Często biją okonie na duże 20 gramowe "rybki". Przyłów czy świadome wędkowanie, sam nie wiem. Opcja - potrącenia, puste pobicia nagminne, przy wyciąganiu z wody gromadka odprowadzających pasiaków to standard. Skuteczna blaszka, daje sporo emocji wrażeń, charakterystyczne kopanie nie pozwala zasnąć nad wodą... Andrzeju bardzo ładnie to opisałeś. Moje spostrzeżenia co do okoni są bardzo podobne sam nie wiem czy te rybki na okonia działają jak przysłowiowa plachta na byka ale nigdy nie łowiłem tyle ładnych okoni na wahadlowki co teraz na te rybki. I jeszcze sprawa tego kopania w kij przy podbiciach też to bardzo lubię. Efekt jest taki że nie potrafię teraz łowić na inne wahadlowki ???? ale to mi w sumie nie przeszkadza ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CR33D Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Jacku mozna zakupic taka wahadlowke od Ciebie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Jacku mozna zakupic taka wahadlowke od Ciebie ?Tak oczywiście pisz na priv ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 http://jerkbait.pl/topic/87327-moje-wahad%C5%82%C3%B3wki-delbankarybka-i-inne/page-52 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Nic w tym złego bo oprócz tego są skuteczne, taki np Stefan Przychoćko robi również bardzo skuteczne wahadła, co prawda większość uważa je za "trociowe" choć są uniwersalne. Panie Januszu a jak wyglada jakosc kotwic i koleczek lacznikowych w tych wahadlach? Mam zamiar zakupic kilka na skandynawskie lososie i ostatnia rzecz jaka chcialbym widziec to pogryziona lub rozprostowana kotwica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Na kółka nie można było narzekać, natomiast jak jechaliśmy na Morum to kotwice wymienialiśmy na gamakatsu, największa ryba wyjęta przez kolegę z naszej paczki, na blachę Stefana to samiec troci 15,60 kg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Zostalo mi w pudelku troche pojedynczych hakow wiec moze poeksperymentuje z nimi? Ja mam jeszcze takie pytanie. Niektore blachy latwo wpadaja w ruch wirowy. Czy to wlasciwy sposob pracy tych przynet? Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Ja osobiscie nie akceptuje wirujacej wahadlowki,oczywiście w duzym nurcie to normalne jak sie zakreci,jeszcze "trociarze" ktorych znam lubia jak sie kreci,także zdania sa podzielone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Ja osobiscie nie akceptuje wirujacej wahadlowki,oczywiście w duzym nurcie to normalne jak sie zakreci,jeszcze "trociarze" ktorych znam lubia jak sie kreci,także zdania sa podzielone.No ja tez mam mieszane uczucia jak mi sie wahadlowka zaczyna obracac. Mowic o tym, ze sie moze w nurcie zakrecic masz na mysli pare obrotow czy jak sie kreci non stop bo ja akurat glownie w rzekach lowie, czesto o duzym uciagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi