Skocz do zawartości

Wakację z wędką i rodziną.

filip0985

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako, że to już luty, czas zacząć rozglądać się gdzie by tu zabrać rodzinkę na mały urlopik w lipcu. Poszukuje domku 6-8 osobowego nad jeziorem z dostępem do własnej, prywatnej plaży. Super by było jakby w jeziorze pływały ryby, ale, że to Polska liczę się z tym, że będzie ciężko, więc nie jest to warunek konieczny. Lokalizacyjnie najchętnej tak do 300 km od Szczecina. Czy mógłby ktoś polecić sprawdzone miejscówki:)?

Mamy luty.....zaraz marzec i tak dalej. W skrócie, wakacje tuż tuż. Mam pytanie : znacie miejsca konkretne miejscowości pensjonaty, ośrodki wczasowe czy inne ustrojstwa w których można komfortowo wypocząć. Przy okazji oczywiście wędkować, zwiedzać itp.

Mam do zabrania żonkę i dzieci. Wiec przekrój dość mocy.

Oczywiście Polska. Morze odpada:P

Napiszcie gdzie warto a gdzie lepiej omijać....myślę że nie tylko mi się to przyda.

• Like 1

Kolego z czystym sumieniem mogę polecić Ci Czorsztyn.

Jeżeli potrafisz spędzać czas z rodziną i łowić to jest to idealne miejsce.

Z jednej strony piękna zaporówka a z drugiej strony kilka kilometrów dalej Dunajec i też specjalny odcinek OS.

Mogę skontaktować Cię z ludźmi co wszystko Ci załatwią : nocleg, zezwolenie, wędki, naukę rzucania muchówką a nawet jeśli się uprzesz to śnieg i kulig :)

Panowie podepnę się pod temat.

Szukam czegoś w woj. lubuskim, jakiegoś jeziora/jeziorka i ośrodka z domkami kempingowymi (żona ogłosiła bunt na pokładzie i pod namiot już nie chce jechać), ogólnie najważniejsza jest plaża dla dzieciaków i żeby było co robić w razie niepogody. Świetnie by było aby jakaś większa mieścina była nie dalej niż 50 km. Wędkarstwo to tak gdzieś na trzecim planie, bo z całej 7 osobowej ekipy tylko ja wędkuję ( chyba muszę poszukać innych znajomych  ;) ). Ale jak by domek był nad samą wodą to i by się powędkowało, choćby z dzieciakami. 

Ktoś może coś polecić?

Kolego z czystym sumieniem mogę polecić Ci Czorsztyn.

Jeżeli potrafisz spędzać czas z rodziną i łowić to jest to idealne miejsce.

Z jednej strony piękna zaporówka a z drugiej strony kilka kilometrów dalej Dunajec i też specjalny odcinek OS.

Mogę skontaktować Cię z ludźmi co wszystko Ci załatwią : nocleg, zezwolenie, wędki, naukę rzucania muchówką a nawet jeśli się uprzesz to śnieg i kulig :)

Ja myślałem jak w tym roku połączyć chodzenie po górach + łowienie ryb i tez myślałem o Czorsztynie, ale ten niski poziom wody mnie delikatnie martwi. Czy do czerwca wszystko wróci tam do 'normalności'?

Panowie podepnę się pod temat.

Szukam czegoś w woj. lubuskim, jakiegoś jeziora/jeziorka i ośrodka z domkami kempingowymi (żona ogłosiła bunt na pokładzie i pod namiot już nie chce jechać), ogólnie najważniejsza jest plaża dla dzieciaków i żeby było co robić w razie niepogody. Świetnie by było aby jakaś większa mieścina była nie dalej niż 50 km. Wędkarstwo to tak gdzieś na trzecim planie, bo z całej 7 osobowej ekipy tylko ja wędkuję ( chyba muszę poszukać innych znajomych ;) ). Ale jak by domek był nad samą wodą to i by się powędkowało, choćby z dzieciakami.

Ktoś może coś polecić?

Polecam Niesulice jako miejsce noclegowo-biwakowe, ale na ryby lepiej wybrać się nad Złoty Potok , drogą jest 2 km, ścieżką przy jeziorze około 1 km może trohcę więcej.Pozwolenie wykupisz na miejscu w pensjonacie nad jeziorem. Cennik koło nr2 Zielona Góra.W Kalinowie jest pole golfowe .Do Świebodzina jest 11 km, Sulechów 20 km, Zielona Góra około 45 km.

Możesz wyskoczyć nad Odrę , od Niesulic około 25 km.W lubuskim masz jeszcze kilka jezior, Sława, Łagów, Łazy druga strona jez.Niesłysz.Z mniejszych to Gryżyna, Wojnowo no i Liny.

Edytowane przez tom3
  • Like 1

Mamy luty.....zaraz marzec i tak dalej. W skrócie, wakacje tuż tuż. Mam pytanie : znacie miejsca konkretne miejscowości pensjonaty, ośrodki wczasowe czy inne ustrojstwa w których można komfortowo wypocząć. Przy okazji oczywiście wędkować, zwiedzać itp.

Mam do zabrania żonkę i dzieci. Wiec przekrój dość mocy.

Oczywiście Polska. Morze odpada:P

Napiszcie gdzie warto a gdzie lepiej omijać....myślę że nie tylko mi się to przyda.

Tutaj połowisz, poplażujesz, pozwiedzasz a i dzieciaki będą miały co robić:

http://stajniagrazyny.zabookuj.eu/

https://www.facebook.com/Stajnia-Gra%C5%BCyny-363589720385893/?fref=ts

obok Gryżyny w Lubuskim jest malowniczo położony Ośrodek w śrogku lasu nad niewielkim jeziorem w którym pływa jeszcze co nieco, woda czysta i głęboka.

ale jest ale

1. Ośrodek pamięta czasy PRL, ale w domkach jest toaleta z prysznicem a nawet kablówka

2. brak zasięgu komórkowego, dla mnie to plus ale co niektórym może utrudnić życie

http://kudlacik.obitur.pl/

• 1 rok później...

Rano wstałem...patrzę za okno brrrr zimno, więc kolejna myśl skierowałem na urlop....gdzie.....hmmm. Co roku zastanawiam sie tak samo. Może powrzucacie koledzy swoje relacje z wakacji 2016, mógł bym a pewnie nie tylko ja poczytać, ocieplić atmosferę, no i może skorzystać z miejsc w których byliście..

Dzieki.

• 7 lat później...