spinstar Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witam .Szukam wędki do połowu sandaczy na Zal.Zegrze z łódki i Wiślanych główkach z brzegu.Kijek najlepiej w okolicach 3m.Nauczyłem się łowić z miękką szczytówką,stworzyłem przynętę-połączenie koguta z kopytem . Świetna konstrukcja bardzo dobrze pracuje,lecz kijkiem z miękką szczytówką nie mogę ostro podbijać przynęty.Nie zbędny jest kijek do podbijania kołowrotkiem,wędką i jednocześnie delikatność szczytówki będzie wskazywać najdelikatniejsze brania,mętnookiego drapieżnika przy opadzie. Proszę o pomoc kolegów po kiju,propozycję blanków lub gotowych wędek,które będę spełniały powyższe wymagania. Gdzie w Warszawie mogę kupić pióra < kapkę koguta w różnych kolorach > nie zbędna do robienia kogutów . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 W Warszawie siedząc, można kupić na całym świecie (ech te cuda techniki internetowej )Natomiast w realu, to chyba tylko w Ochotce, na Grochowskiej 102. Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 @spinastar Witaj na forum. Jeśli jesteś z Warszawy to najlepiej zrobisz jak zajrzysz do pracowni Fishing Center na ul. Wawelskiej. Irek Matuszewski ma duże doświadczenie w łowieniu sandaczy na ZZ więc z pewnością znajdziecie wspólny mianownik. Na pierwszy rzut oka to myślę że wybije Ci z głowy tak długi kij do łowienia z łódki a co będzie dalej tego nie wie nikt - w każdym razie na miejscu jest duży wybór zarówno blanków jak i gotowych wędek na nich więc na pewno dobierzesz coś dla siebie Pozdrawiam ps. no i pochwal się tym kopyto-kogutem, przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinstar Opublikowano 30 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 W Warszawie siedząc, można kupić na całym świecie (ech te cuda techniki internetowej )Natomiast w realu, to chyba tylko w Ochotce, na Grochowskiej 102. Pzdr,Fatso Dzięki za tą podpowiedź , lecz gdybyś był tam w miarę częstym gościem {sklep Ochotka }to na pewno byś wiedział że takich specyfików nie mają bo kiepsko schodzą w tym sklepie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Fakt, że rzadko tam bywam. Na szczęście napisałem chyba Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinrod Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Witam!!!Dobrze jak byś napisał ,ile ważą twoje przynęty to bym mógł coś doradzić .Pozdrawiam www.spinrod.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinstar Opublikowano 30 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Witam!!!Dobrze jak byś napisał ,ile ważą twoje przynęty to bym mógł coś doradzić .Pozdrawiam www.spinrod.pl Witam. Zakres przynęt które stosuje : gumy do 10 cm - 5-18g , gumy 10 cm -15cm 10-25g , taki sam zakres przynęt stosuje na rzece i z łódki .Czasami zależnie od warunków na łowisku stosuje główki max - 30g. Stosuje plecionkę POWER PRO OD 0,10mm ; 0,13mm i 0,19mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinrod Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Powinieneś być zadowolony z Phenixa PST 945 2,80m 10-28g.Nie jest to wklejka ale ma bardzo sztywny dolnik i bardzo czułą szczytówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Spinstar,Po Twoim poście nasuwa się jedno, że powinieneś posiadać dwie wędki, jedna do połowu z brzegu, drugą z łódki. Są to dwie zupełnie inne metody połowu, czucia, itd..Długosć 2,80 - 2,90 na pewno z brzegu ale nie z łódki. Każdy szczegół odczujesz zupełnie inaczej - z łódki jak dla mnie to maks 2,13 cm - szybki, lekki kij. Ma to wpływ na wiele ważnych czynników, których nie jest w stanie oddać długa wędka. Spróbuj w WMH w Warszawie - polecam, oczywiście jeśli chodzi o sprawdzone, gotowe wędziska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam,jeśli interesuje nadal Ciebie długa wedka na sandały to polecem garbolino feeling. Mam takową do sprzedania. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi