Skocz do zawartości

Rybomania Sosnowiec 11-13/03/2016

Piotr Boruch

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie spoko,poza długą kolejką.Dużo interesujących mnie rzeczy mogłem w końcu pomacać...min. kije Yamaga,st.croix i... Kistler na blakach G.Loomisa,które to najbardziej mi przypadły do gustu,zwłaszcza model helium.Oprócz tego można było pokręcić nową certate co również uradowało moje serce.

Niestety nie znalazłem "delfina" nad czym ubolewam najbardziej...

Wjazd nas parking- masakra 960 min), wejście na halę masakra (55 mmin na deszczu). Wejściowki dostępne po szukanui kogoś kto ma pojęcie o co biega. po prysznicu dalej mi śmierdzi , peletem, atraktorem?. Spotkania na parkingu, bezcenne. Pozdrowionka chłopaki.

Organizacyjnie jest to .....  

• Like 2

Wrażenia mam podobne jak koledzy, pewnie to przez pogodę.  Targi to taki duży sklep wędkarski po trochę każdego asortymentu. Szukałem  ''modelarni 24 '' ponoć miała być, ale nie znalazłem. Warto wybrać się na targi po 14. aby ominąć tłok, wziąć ze sobą dzieciaki, aby mogły pooglądać rybki w akwarium, niech ktoś ma z tego radość.

Dziś wjazd na parking 2 minutki zaraz pzy otwarciu, wejście 15 sekund (bilety już gotowiutkie i wydrukowane). Ludzi tak troszkę ale jakoś się nie przeraziłem, nowości...niewiele ale zato bazarowo, akwarium ....wszystkie ryby miały prezentowane gumy w ....

cebd7d43e6dec211.jpg

Także jednak znalazłem coś ciekawego w akwarium targowym i wiem że gum ryby nie trawią :-)

• Like 3

Byłem również dzisiaj,a dokładnie ok.10.15.Żeby wjechać na parking-10 min,kupić bilet-10 min.Szczerze to jak dla mnie czas stracony...

Karpiarze mieli w czym wybierać ale spinningiści?Słabiutko...

Do Poznania to nie ma porównania...

Poniżej kilka fotek...

post-62481-0-85020900-1457886079_thumb.jpg

post-62481-0-94712800-1457886106_thumb.jpg

post-62481-0-83786900-1457885976_thumb.jpg

post-62481-0-38451000-1457886136_thumb.jpg

post-62481-0-47893500-1457886020_thumb.jpg

post-62481-0-00962300-1457886156_thumb.jpg

post-62481-0-88524400-1457886175_thumb.jpg

Edytowane przez chlodnica

Jak to moja druga połówka powiedziała sam zapach "karpia" - czyt. pelletu jej nie przeszkadzał to już brak wody w domu co po u niektórych bardziej :) Aż wstyd do ludzi tak wychodzić :) A było tak ciasno że się wszyscy o siebie ocierali :)

Targi słabe pod względem spina , dobrze że wpadło kilku znajomych , bo by nie było nawet z kim pogadać. Organizator też się zbytnio nie popisał, wszyscy wystawcy którzy swoje auta ustawili przed głównym wejściem ,musieli  wózkami z towarem naginać dokoła hali bo przez główne wejście ,nie można było wyjechać ,bo niby kółka wózków uszkadzają jakieś wykładziny na wejściu, porażka .

Najlepszą rzeczą jaką zrobiłem i nie żałuję to zakup biletów przez tixer. Jak zobaczyłem kolejkę na miejscu to się uśmiałem:) Auto postawiłem 20minut spacerem od targów aby nie stać w tym ogromnym korku do parkingu. 

Tak jak się spodziewałem zaraz po przekroczeniu progu targów uderzający smrodek światka karpiowego. Na szczęście było kilka stanowisk gdzie można było pomacać parę ciekawych rzeczy (np. pstrągówkę u Piotra Lipca - genialny kij, nie pamiętam jaki to był blank). Ciągła kolejka po czeburaszki u naszego forumowego kolegi zza wschodniej granicy zmusiła mnie do trzech podejść po zakupy ale w końcu się udało :)

Ze wspominanych wcześniej kijków na blanku Yamaga, wrażenie zrobił na mnie monoblank UL do 3g - cudeńko które nic nie waży, piękny był :)

Poza tym, keitechy wszystkie rozmiary po 24zł/paczka i wędki mikado z 10% rabatem - nie planowałem ale się skusiłem na sandaczowego Mikado Kamisori 198cm/35g - co by z pustymi rękami nie wracać. Na kołowrotki i kije spiningowe - bardzo mała oferta, liczyłem na większe zakupy.

Szczerze, to chyba ciekawsze były targi organizowane w Zabrzu.

• Like 1