Gabriel Kozdraś Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 I jeszcze mała armia rożnych kolorów ... Fluo są najlepsze na tęczaki Proponuje dorobić jeszcze kilka pomarańczowych, pomarańczowo-żółtych i na Okonia pod Nowy Dwór ...Oj swojego czasu mało tam nie zbankrutowałem mając zaledwie kilka takich strimerków w pudełku ... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Zrobiłem dwie sztuki jedna na haku nr 2 druga na nr 8 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Milupa - piękne. Bardziej podoba mi się ta na haku nr 8 ze względu na proporcje ogonek/skrzydełko. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Jeśli chodzi o wielkość główki, to jest tu kilka szkół. Jedni wolą małą, subtelną, wiązaną tuż przy oczku haka. Inni uważają, że główka jest istotnym elementem muchy, wabiącym i wiążą ja dość sporą, wyraźną.Ja staram się być po środku. Trudno ocenić mi wpływ rozmiaru główki na brania ryb. Nie lubię tylko paprochów sterczących z główki, bo wygląda ona wówczas niestarannie, a jeśli wchodzą one w światło oczka, utrudniają nad wodą szybkie przywiązanie muchy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Remek,widzę, że rośnie tęczowa kolekcja. Zawiązałem kiedyś dla ś.p. Krzyśka Sasuły, gdy miał jeszcze sklep w Krakowie na ul. Mazowieckiej, kilkaset puchowców w najróżniejszych kolorach tęczy i nie tylko tęczy (róż, filotet, niebieski, czerowny, biały, czarny, oliwka) - chyba kilkanaście kolorów, a może więcej. Wrzucone były do jednego plastikowego, litrowego pudełka po lodach. Można było dostać oczopląsu od tej magii barw. Osobiście najcześciej stosuję czarne, brązowe, oliwkowe, białe, różowe, żółte, pomarańczowe, sporadycznie czerwone. Ale kto wie co rybom strzeli jutro do głowy...? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 I mój pierwszy marabucik Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 No i ja dziś siadłem i coś ukręciłem.Pierwszy klasyczny a dwa następne to już nie 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Ten pierwszy, klasyczny jest "debeściak". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 siatkaz - zrobiłeś je w wersji tzw. welonki, z bardzo długim ogonkiem - zwłaszcza ta ostatnia. Sprawdzają się zwłaszcza na jeziorach - ogon pięknie pracuje. W rzekach czasami zbyt długi ogonek przeszkadza - pstrągi potrafią go szczypać za koniec jak twistera za ogonek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Pierwszy na haczyku nr 6 Edytowane 18 Lutego 2016 przez marckus 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dryzd Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 No i mnie coś tam się udało sklecić Mam tylko czarną Chenille a więc w pomarańczowym zrobiłem tułów z części pióra i wzmocniłem drucikiem który mam w zestawie. Sam jestem ciekawy co sknociłem hehe. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 marckus - Brawo. dryzd - pierwszy ma za dużą główkę, środkowy wygląda ok.Brawo za tułów z promieni w pomarańczowym, bo to już nie taka bułka z masłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 black marabou by me ;-) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 No to teraz moja kolej na wypociny może nie takie ale black marabut na pewno.23 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoBrzanka Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Dokładam mały zestawik i coś słonecznego 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Wiem, że głupie pytanie, ale do kiedy trzeba odrobić tę pracę domową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 O ile pamiętam to na zadanie jest dwa tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Red Tag do 22.02 (termin przedłużony), Black Marabou do 29.02. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Grażyna - całkiem udane muchy. W czarnym główka za duża, ale dwa kolejne mają ją w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) O ile uczen ma prawo oceniac program dydatkyczny w szkole, to pozwole sobie skomentowac, ze krok numer 2, to krok w dobra strone.Rozmiar przynety i rozmiar zacheca do prob nad woda. W mojej wersji marabutka zastosowalem Tiemco 8089 w rozmiarze 2, moj podstawowy haczyk przy wykonywaniu przynet na pstrazka.Czarny marabutCzarna szenilaNiebieski fleszCzerwona kapka kury Calosc dopelnia koralik 5.5 mm Wyszlo cos takiego, jak na zdjeciu ponizej : Edytowane 19 Lutego 2016 przez Guzu 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Guzu - mucha ładna. Tylko coś mnie ta bródka niepokoi, czy aby nie przycięta? Coś tak się gwałtownie kończy przy imadle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Guzu - mucha ładna. Tylko coś mnie ta bródka niepokoi, czy aby nie przycięta? Coś tak się gwałtownie kończy przy imadle...No wlasnie przycieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Psuje cały urok muchy. Nie przycinaj na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 By było jeszcze łatwiej nagraliśmy dla Was film: http://jerkbait.pl/topic/69987-black-marabou-krok-po-kroku-szko%C5%82a-wi%C4%85zania-much/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Psuje cały urok muchy. Nie przycinaj na przyszłość.Masz racje. Bede pilnowal sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi