Licus Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Licus - mucha pierwsza klasa i nie chodzi mi tu o pierwszą klasę w szkole. Super, tak trzymać! Dzięki za komplement. trochę treningu już mam za sobą, bo łowię na swoje muchy od maja 2015 Pani Joasia z widzenia już mnie pewnie kojarzy bo co jakiś czas uzupełniam materiały i inne akcesoria muszkarskie pojawiając się po nie osobiście. Edytowane 2 Marca 2016 przez Licus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Pamiętam swoje pierwsze puchowce.Pomarańczowy puch przywiozłem z Edynburga. Wraz z pierwszym imadłem. To był rok 1990-ty, albo 1991.Chciałbym aby wyglądały wtedy jak te Twoje dzisiaj. Nie było szkółki na JB ani Youtube.Więcej trzeba było pokombinować. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Black z innym korpusem. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Taki black irokez : ) Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 hak szczupakowy,to było chyba łatwiejsze niż zadanie 1, choć przy moich zdolnościach manualnych to nadal wyzwanie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Marcin tu ro jakiś harpun Ci wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 harpun nie harpun aby ryby łowił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) To raczej słabo będzie pracować, o ile w ogóle. Ale nie zniechęcaj sie. Jedna rada, nie warto się spieszyć i jeśli coś nie wychodzi, rozwiń i zacznij od nowa Edytowane 6 Marca 2016 przez Tomek.M 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 spoko, ja się nie zniechęcam, po to się zapisaełm aby się uczyć, 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
llarg Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Na foto nie widać za bardzo tej srebrnej lamety, ale jest ( przydały by się małe rączki ze wschodu!!)Ale spoko, biorę się za następne zadanie. Edytowane 7 Marca 2016 przez llarg 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Podsumowanie tego stepu znajdziecie w zestawieniu poniżej. Osoby, które jeszcze nie wykonały ... cały czas czekamy. Warto przesłać swoją propozycję. LISTA WYKONANYCH ZADAŃ DOMOWYCH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 llarg - główka za gruba i haczyk masz jakiś z krótkim trzonkiem. Weź większy hak, będzie łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 wuran - nie modeluj muchy nożyczkami ! Pisałem już o tym. Takie muchy nie wyglądają dobrze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucharfishing Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) z braku czarnego Chenilu użyłem czerwony cactus Chenil troszkę się zlało z bródką zrobioną z czerwonego piórka marabuta.Obciążenia dałem cienką warstwę lametki ołowianej z dociążeniem na przód.i jeszcze jedno bardziej z przoduwykonałem jeszcze jednego z innym Chenilem, ale troszkę ubogo chyba dałem marabuta. Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez sucharfishing 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 sucharfishing - daj mniej flasha. To ma być taki subtelny dodatek, a jak dałeś połyskliwą cactus chenille i jeszcze na bogato krystal flasha to wychodzi bardziej choinka niż pijawka. Chenille możesz zastąpić czarnym marabutem i z niego nawinąć tułów. Wyjdzie szczupły, kudłaty i ładnie pracujący. Bródka też ma być subtelna. W pierwszej puchu jest w sam raz, w dwóch kolejnych trochę mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucharfishing Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Poprawiona mucha mam nadzieje że jest lepiej. Na zdjęciu wygląda jak by zasłoniło oczko ale na zywo jest ok. lekko za daleko pojechałem z nim bo zapomniałem o flashu i musiałem jeszcze go dołożyć 3 promienie dałem. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Cześć ... i w ramach ćwiczeń mały "green" marabou. PozdrawianSławek 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 sucharfishing - zdecydowanie lepiej. Mam nadzieję, że sam widzisz progres. Puchowiec jak najbardziej ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 sdd_ - piękny. Wystudiowany. Kolory bomba. No i zdjęcie pierwsza klasa. Jak widzę takie muchy i zdjęcia, to aż nachodzi mnie chęć, aby zrobić kiedyś "Szkolną galerię Jerkbait" w Sztuce Łowienia. Podwiązałbym mu tylko ogonek, ot tak jednym, dwoma nawojami nici pod ogonkiem, aby skierować go bardziej do góry. Brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Cześć Faktyczne w ferworze walki zapomniałem o podwiązaniu. PozdrawiamSławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 sdd_ - sam czasem zapominam. Ale podwiązany ogonek lepiej się prezentuje, mniej zawija za łuk kolankowy i dobrze pracuje w wodzie. Warto pamiętać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Zgodnie z deklaracją klasyczny marabut w moim wykonaniu. Tułów także z marabuta, bródka czarna kura, a jedynymi elementami mającymi na celu wzbudzanie refleksów światła są symetryczne "policzki" z piórek jungle cocka. Hak #6. Całość jest dociążona paskiem ołowiu. Nie wiem jak zostanę oceniony, ale jestem bardzo zadowolony, zwłaszcza z tego, że zdołałem jakoś uformować główkę i zachować światło w oczku haczyka, choć lekko nie było. Super wykonanie, jak u profesjonalnych "krętaczy", chocby u tego; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi