Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Licus - mucha pierwsza klasa i nie chodzi mi tu o pierwszą klasę w szkole. Super, tak trzymać!

Dzięki za komplement.

trochę treningu już mam za sobą, bo łowię na swoje muchy od maja 2015 :)

Pani Joasia z widzenia już mnie pewnie kojarzy bo co jakiś czas uzupełniam materiały i inne akcesoria muszkarskie pojawiając się po nie osobiście.

Edytowane przez Licus

Pamiętam swoje pierwsze puchowce.

Pomarańczowy puch przywiozłem z Edynburga. Wraz z pierwszym imadłem. To był rok 1990-ty, albo 1991.

Chciałbym aby wyglądały wtedy jak te Twoje dzisiaj. Nie było szkółki na JB ani Youtube.

Więcej trzeba było pokombinować.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

z braku czarnego Chenilu użyłem czerwony cactus Chenil troszkę się zlało z bródką zrobioną z czerwonego piórka marabuta.

Obciążenia dałem cienką warstwę lametki ołowianej z dociążeniem na przód.

post-59900-0-01238300-1460531264_thumb.jpg

i jeszcze jedno bardziej z przodu

post-59900-0-08206100-1460531212_thumb.jpg

wykonałem jeszcze jednego z innym Chenilem, ale troszkę ubogo chyba dałem marabuta.

post-59900-0-12117200-1460531384_thumb.jpg

Edytowane przez sucharfishing
  • Like 5

sucharfishing - daj mniej flasha. To ma być taki subtelny dodatek, a jak dałeś połyskliwą cactus chenille i jeszcze na bogato krystal flasha to wychodzi bardziej choinka niż pijawka.

Chenille możesz zastąpić czarnym marabutem i z niego nawinąć tułów. Wyjdzie szczupły, kudłaty i ładnie pracujący.

Bródka też ma być subtelna.

W pierwszej puchu jest w sam raz, w dwóch kolejnych trochę mało.

sdd_ - piękny. Wystudiowany. Kolory bomba. No i zdjęcie pierwsza klasa. 

Jak widzę takie muchy i zdjęcia, to aż nachodzi mnie chęć, aby zrobić kiedyś "Szkolną galerię Jerkbait" w Sztuce Łowienia.

Podwiązałbym mu tylko ogonek, ot tak jednym, dwoma nawojami nici pod ogonkiem, aby skierować go bardziej do góry.

Brawo!

• 2 tygodnie później...

Zgodnie z deklaracją klasyczny marabut w moim wykonaniu. Tułów także z marabuta, bródka czarna kura, a jedynymi elementami mającymi na celu wzbudzanie refleksów światła są symetryczne "policzki" z piórek jungle cocka. Hak #6. Całość jest dociążona paskiem ołowiu. Nie wiem jak zostanę oceniony, ale jestem bardzo zadowolony, zwłaszcza z tego, że zdołałem jakoś uformować główkę i zachować światło w oczku haczyka, choć lekko nie było.

Super wykonanie, jak u profesjonalnych "krętaczy", chocby u tego;

• 3 miesiące temu...
  • Dodaj nową pozycję...