joker Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Ładna robota. Gdybyś jeszcze nagrywał woblery uzbrojone, byłoby prima sort 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Jeszcze jeden zamówiony. Sterowiec, waga 10 g. gługość 8 cm. Następne testy będą z kotwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zacząłem strugać kolejne kształty. Wpadło mi do łba coś nowego. Na razie wyglądają lichutko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Woblery trochę przeschły. Wiszą nadal pokryte białą perłą. Postanowiłem odbić od drewna. Przypomniały się stare czasy po odnalezieniu w piwnicy starych stalowo-skórzanych sztanc do bicia błystek wahadłowych. Mają już ponad 50 lat. Próby równie starych wybijaków W poniedziałek je wykrępuję. Machnąłem także kilka obrotek. Już mojego pomysłu. Takie jak lubię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Hehehehe nie wytrzymałem. Próby zakończone pomyślnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Trzy rozmiary pstrągowych "brudasów". Idę na łowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Śliczne woblery, bardzo fajne "żelastwo". W pełni zasłużyłeś na nowy status 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Natłukłem tego draństwa na mój cały sezon. Lekkie wahadła na głodne szczupiory ze starorzecza. W sobotę próbne wodowanie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 możesz nam przybliżyć nieco tą metodę malowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Wahadel? Nie maluje ich...rozpuszczalnik, pasta cynowa i palnik. Proste i skuteczne. Wszystkie zabiegi robie przed krepowaniem. W przyszlym tygodniu pokaze dziadkowy sposob na patynowanie wahadel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Kolejne fazy malowania akrylami. Łuska zrobiona jest przez widoczną na foto siatkę. Pędzel górą... na razie dosyć chropowate - nastroszyły się. Idę k..wa spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Mam mój numer 1. Dziadkowy "Karus" czyli lekka błystka wahadłowa wykonana z mosiądzu lub miedzi. Jedna strona zawsze na wysoki połysk, druga ... zawsze na lekki mat. Błystki były zawsze surowe ... czyli nie malowane po polerce. Z czasem zachodziły piękną patyną, jego najłowniejsze były prawie czarne, przetarte przed łowieniem papierem ściernym. Tyle zapamiętałemDługość 6,5 cm , waga 10 g. Zeżarł ją niejeden szczupior ze starorzecza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Mój nowy wzór na szczupaka - 9 cm lekki "Bren", na razie w wersji roboczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Patyna wyszła - tak sobie. Moczenie błystek podczas łowienia samo załatwi sprawę. Wahadeł nigdy nie lakieruje dzięki czemu po czasie pokryją się patyną. Karusy w pełnej krasie. Kilka woblerków o nowym wzornictwie już prawie gotowych - jutro stery i ... do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Perhydrol. Szybko nadaje fajną patynę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Post #37Naklejałeś siatkę przed malowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Siatkę tylko naciagam na woba, spinajac klipsami. Zrywam ją po wyschnieciu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) No patynka się jednak udała Jeszcze lekka polerka i będzie tak jak chciałem. Edytowane 16 Kwietnia 2016 przez Sebait Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Przetestowałem dzisiaj pływające wobki tj. płoć 7 cm i okoń 6 cm. Schodzą dosyć głęboko , pracują świetnie w sam raz na majówe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 10 cm, pływający "Bren" w pierwszej odsłonie. Mój nowy wzór i nowy sposób malowania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Na sobotnie jazie i klenie wydłubałem pływającego karakana. Oj będzie się działo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi