Skocz do zawartości
  • 0

Trolling prosty jak drut? - nowy artykuł na jerkbait.pl

admin

Pytanie

Cześć,

Bohater popularnego filmu rzekł kiedyś ustami Bogusława Lindy: „Co ty, k…a, wiesz o zabijaniu!”. Sam pewnie za wiele o tym nie wiedział, ale oponent, do którego przemawiał, najwyraźniej wiedział jeszcze mniej. Ta pamiętna, choć dość prosta – żeby nie powiedzieć: prostacka – sentencja, nieco tylko sparafrazowana, mogłaby zostać wygłoszona przez wielu adeptów trollingu, którzy liznęli już odrobinę trollingowej wiedzy – do pozostałej części braci wędkarskiej.

Zapraszam do lektury kolejnego artykułu na jerkbait.pl. Tym razem Krzysiek zebrał swoje cenne doświadczenia na temat trollingu. Zapraszam serdecznie!

Krzysiek, bardzo dziękuję za fantastyczny artykuł!!!!

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Krzysiek,to ze byla taka glebokosc nie znaczy,ze tak gleboko opuszczalem ciezarek.Lawice sa w toni na roznej glebokosci a z ciezarkiem schodzilem max 30m.Ciezarek 4kg .bardzo wolno plyniesz aby nie odchylal sie zamocno od pionu.Kat pochylenia sonara ustawialem tak,zeby ciezarek byl widoczny na sadzie Poniewaz mchanizm mojej windy ma sklonnosci do leciutkiego popuszczania przy masie powyzej 2kg,spokojnie na to pozwalalem do pewnej glebokosci,nastepnie pomalutku do gory.Najczesciej wtedy byly brania.

• 0

to możne znajdzie się ktoś chętny z profesjonalistów na wspólne 2-3 dniowe spotkanie na Jeziorze Żarnowieckim?

bez problemów zarezerwuje miejsca noclegowe i bazę

- mieszkam 33km od tego łowiska, na wodzie jestem tam bardzo często, gwarantuje że jest to idealna szczupakowa woda do bicia życiówek,

trolling - to składowa wielu czynników, jest to nieustanna analiza i obserwacja, gdzie bez odrobiny wędkarskiego szczęścia trudno jest powiedzieć, że jest to proste jak drut B)

• 0

Krzysiek,nie zalamuj mnie.Czy wiesz co to jest sieja lub sielawa i na jakiej glebokosci te ryby przebywaja.Czy obil sie Tobie o ucho szczupak sielawowy.Jezeli nie,to nie zabierajcie glosu w tym temacie.Otoz ja jestem w stanie uprawiac trolling na tej glebokosci i dac lekcje kazdemu zainteresowanemu w tym temacie.

• 0

to możne znajdzie się ktoś chętny z profesjonalistów na wspólne 2-3 dniowe spotkanie na Jeziorze Żarnowieckim?

bez problemów zarezerwuje miejsca noclegowe i bazę

- mieszkam 33km od tego łowiska, na wodzie jestem tam bardzo często, gwarantuje że jest to idealna szczupakowa woda do bicia życiówek,

trolling - to składowa wielu czynników, jest to nieustanna analiza i obserwacja, gdzie bez odrobiny wędkarskiego szczęścia trudno jest powiedzieć, że jest to proste jak drut B)

Chyba nie powinienem zabierać głosu, bo nie jestem profesjonalistą, ale przyjmuję zaproszenie :D Niestety w tym roku nie mam już urlopu i pewnie przyjdzie mi odwiedzić jez. Żarnowieckie dopiero w maju – po raz pierwszy i – mam nadzieję – nie ostatni.

EDIT: Mam też prośbę do Panów z Pomorza - może w końcu podzielilibyście się z innymi swoją unikalną wiedzą. Taką praktyczną, żebyście nie zostali posądzeni o filozofowanie. Tylko, cholercia, dużo roboty z takim pisaniem art. na np. 30-40 tys. znaków i obróbką kilkudziesięciu zdjęć do tego…

• 0

Krzysiek,nie zalamuj mnie.Czy wiesz co to jest sieja lub sielawa i na jakiej glebokosci te ryby przebywaja.Czy obil sie Tobie o ucho szczupak sielawowy.Jezeli nie,to nie zabierajcie glosu w tym temacie.Otoz ja jestem w stanie uprawiac trolling na tej glebokosci i dac lekcje kazdemu zainteresowanemu w tym temacie.

Z zaklopotaniem czytam takie wpisy. Krzysiek lowi kapitalne ryby, ktore wszyscy widzielismy zarowno w Wiesciach znad wody jak i w super ciekawych artykulach, ktore pisze. O trollingu tez.

Z Twojej strony ja nie widzialem zadnej ryby. Widzialem iles wpisow ws trollingu za sumem, w ktorych domagasz sie informacji jak lowic te ryby. Poza prezeniem muskulow we wpisach nie wniosles NIC a teraz obrazasz Krzyska i radzisz mu zeby nie zabieral glosu ?

Polecam poswiecic chocby 15 minut na autorefleksje.

• 0

Daniel, take it easy :D Może Bodziowi chodzi o anglera1212? – też ma na imię Krzysiek. W każdym razie ja się za jedno słowo nie obrażam. Tak, czy siak regulamin tego forum przewiduje, kiedy można zabierać głos na forum, a kiedy nie można i z pewnością stan wiedzy nie jest tu kryterium.

A wracając do meritum, wszyscy wiemy, co to sieja, a przede wszystkim sielawa, ale chętnie posłuchamy o łowieniu sielawowych zębaczy, szczególnie ja, bo mam niewielkie doświadczenie na tego typu jeziorach. Wiele osób pisze o namierzonych echem ławicach i wielkich łukach pod nimi, o bezskutecznych próbach podania przynęty pod nie. Sam to kiedyś przerabiałem i ręce mi w końcu opadły. Jak to w końcu jest?

• 0

O, Kuba, widzę, że wyedytowałeś... Ja na szczęście już nie muszę nikomu niczego udowadniać B) :D Łowię dla siebie, albo dla towarzystwa, a jak łapię ciśnienie, to tylko dlatego, że te krótkie chwile szczęścia, kiedy mogę myśleć tylko i wyłącznie o rybach zdarzają mi się raz, najwyżej dwa razy do roku.

Zakładam, że kolega skiner ma dobre intencje i wiedziony koleżeńską życzliwością chce nam po prostu pokazać piękną, żarnowiecką wodę.

PS. Na ostatnim wyjeździe z Harrym daliśmy czadu – ja złapałem największego sandacza wyjazdu, a on największego okonia; ryby miały odpowiednio 57 i 34cm :lol: :lol: :lol: :mellow: :mellow: :mellow:

• 0

Krzysiek proszę podaj konkretny termin (oby tylko dało jeszcze się pływać) a jak przyjedziesz uwierz mi ze będziesz częstym bywalcem Żarnowca

koszt pobytu:

nocleg / 1 osoba - 35zl super wygody wysoki standard (cena z mojego polecenia)

posiłki - 10zl śniadanie, 20 złotych obiadokolacja, gwarantuje ze warto wykupić, pysznie i dużo (sa nieobowiązkowe można własne przywieść)

zezwolenie na 3 dni z trollingiem 112zl

możliwości wypożyczenia 2 łódek z silnikiem - 50zl doba + paliwo

http://www.willaorfa.pl/ - fotki i szerszy opis

chętnie spotkam się z każdym od kogoś będę mógł sie czegoś nauczyć, nikomu nic nie zamierzam udowadniać - myślę, że Żarnowiec znam na tyle, że jestem godny ugościć i zapoznać z tą woda najlepszych trollingowców w Polsce, na tej wodzie da sie pobić każdą życiówkę

• 0

na Żarnowcu nie ma sandaczy, te największe szczupaki to najlepiej łowić maj/czerwiec

moim zdaniem do uprawniania trollingu jest to znakomite miejsce, 1400 h, długość około 8km szerokość 2km, szkoda ze na głębokiej wodzie nie ma wysepek, dno raczej płaskie średnia głębokość 16m, piękne spadziste zbocza jedynym pocieszeniem

PS.

kuba

czytaj dokładnie a nie rób sobie beki z tej wody skoro pewnie nie masz wielkiego pojęcia o niej, skoro z Ciebie taki AS to napisz do ilu zabrakło te 3

• 0

ja widziałem wyjętego w tym roku 127cm na Żarnowcu

było kilka przypadków, że jednego dnia osoba złowiła 2 a nawet 3 metrówki

kilka lat temu znajomy kupił za 70zl od rybaków z sieci szczupaka 150cm (widziałem fote)smutne ale prawdziwe

ja rybami nie będę sie chwalił bo nie mam tego w zwyczaju (chyba ze po sezonie) a możecie mi uwierzyć, ze połowiłem, to chyba tyle w temacie tego łowiska

- czekam ewentualne na odzew, propozycji spotkania sie z ludźmi znającymi sie na trollingu, tak jak wcześniej pisałem