Skocz do zawartości
  • 0

Trolling prosty jak drut? - nowy artykuł na jerkbait.pl

admin

Pytanie

Cześć,

Bohater popularnego filmu rzekł kiedyś ustami Bogusława Lindy: „Co ty, k…a, wiesz o zabijaniu!”. Sam pewnie za wiele o tym nie wiedział, ale oponent, do którego przemawiał, najwyraźniej wiedział jeszcze mniej. Ta pamiętna, choć dość prosta – żeby nie powiedzieć: prostacka – sentencja, nieco tylko sparafrazowana, mogłaby zostać wygłoszona przez wielu adeptów trollingu, którzy liznęli już odrobinę trollingowej wiedzy – do pozostałej części braci wędkarskiej.

Zapraszam do lektury kolejnego artykułu na jerkbait.pl. Tym razem Krzysiek zebrał swoje cenne doświadczenia na temat trollingu. Zapraszam serdecznie!

Krzysiek, bardzo dziękuję za fantastyczny artykuł!!!!

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Krzysiek / Co powiecie na 10-11 grudnia?

przeglądając długoterminową pogodę na grudzień muszę powiedzieć ze nie bedzie zbyt wielu dni kiedy warunki pogodowe beda sprzyjające, przy silnym wietrze powyżej 11ms na Zarnowcu nie da sie łowić, planując wyjazd radze w pierwszej kolejności to uwzględniać

w najbliższym tygodniu - piątek, jak na razie wygląda bardzo obiecująco

• 0

to ja już startuje w piątek 02.12 na wodę na 3 dni, aby zapoznać się z warunkami na wodzie

jak się już ktoś na 100% zdecyduje proszę o info - trzeba porobić rezerwacje - nocleg, ewentualnie sprzęt pływający

PS

tydzień temu pływałem w te silne wiatry na Mauszu, piękne jeziorko sielawowe, cudowne miejsce, przez dwa dni zero brań :(

• 0

Ciężko jest deklarować się na sztywno w grudniu, kiedy prognozy długoterminowe pokazują rozpiętość temperatur od 5 do -5, a prędkości wiatru od 3 do 8-10m/s. Przy 10m/s uciążliwość łowienia może być taka (pod warunkiem, że ma się gdzie rozwiać), że trolling zamienia się z przyjemnego spacerku w walkę o utrzymanie prędkości, kierunku i uniknięcie dodatkowych litrów wody w łodzi przy przejściu przez co drugą falę. Że nie wspomnę o zamarznięciu – przynajmniej strefy przybrzeżnej.

Na dziś na 100% w terminie 10-11.12 robimy z Krzyśkiem wypad. Gdzie – czas pokaże; na wszelki wypadek mamy plan B. Decyzję podejmiemy w środę – przy ustalonej pogodzie, lub nawet w czwartek – przy huśtawce.

• 0

jeśli chodzi o Zarnowiec to głownie radze kierować się silą wiatru, jeśli będzie powyżej 8ms to nie ma sensu się fatygować

ja jeśli beda tylko warunki bede na wodzie

dziś spojrzałem na prognozę pogody

piątek - sobota 19ms - można zapomnieć o pływaniu

chyba ze sie cos zmieni

• 0

E tam dzieło sztuki, zrobiłem bo było parcie na coś takiego. Teraz już mam formy i kilka przekładni więc pójdzie i łatwiej i szybciej.Łukasz Ty wiesz na które to dołki zrobiłem. B) Krzysiu a ten trawelek wiesz o czym piszę ;) jest zajefany na moje kabany, będzie idealny w wertikalu.

• 0

Tak cała obudowa jest robiona z laminatu w formach negatywowych wzmacniana dodatkowo kewlarem. W bocznej puszce pionowej jest silnik z przekładnią 12Vzabezpiczony bezpiecznikiem topikowym,i całkowicie od izolowany dodatkową ścianą od szpuli która może być mokra bardzo silna maszynka o odpowiednich obrotach na szpuli. Hamulec cierny coś w rodzaju naszych kołowrotków .Maszt teleskopowy z alu dodatkowo na początku wzmocniony rurą z nierdzewnej stali, może być demontowany na życzenie,na końcu rolka chroniona przed spadaniem linki obracająca się na osi masztu 90stopni.Opuszczanie kuli następuje po zluzowaniu lekko hamulca albo elektrycznie, na maszt ma być założony licznik linki z Cormorana jak dojdzie,i to cała zabawka z którą trzeba czekać do sezonu B) A teraz biorę się za redbuiling i będę zbroił wędki a co ja też chcę Tornado