FarioQ Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Japonia wyprzedaje stare modele w hurcie za 1/3 ceny i stąd te ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Czyli ten z linka do Allegro z jakiego jest roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Poprzednia generacja, 2015 i starsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 To Steez na UE. SV 6.3L sprawdzony Japan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 To czym rozni sie zatem taki Steez na EU od Steeza na JP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Inne knoby, chyba inne koła cierne, brak prestiżu JDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 To czym rozni sie zatem taki Steez na EU od Steeza na JP? tym, że to jednak są inne kołowrotki teraz (zresztą wcześniej również TDZ i wszelkie odmiany) firmy wykorzystują budę, jej elementy, korbki czy nawet przekładnie w różnych modelach, ale nie znaczy, że to są te same kołowrotkiczęsto dopłacamy za prestiż TP 15/Stella 14 + kilka rozwiązań ważnych (np. materiałowych), ale niekoniecznie wartych ceny x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) A ja zmienię w nim korbę na karbonowa i knoby korkowe, do tego płytsza szpulka SV z drugiego Steeza i ten EU bedzie jak JDM A ma kręcić w kijku 14lb, wiec cieżko nie bedzie miał Edytowane 6 Października 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Ta szpulka G1 jest lepiej zrobiona niż zółta tak więc jakbyś jednak zdecydował się popsuć to chętnie odkupię tą G1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Nie nie, jedynie podmieniona bedzie z zapasowa od drugiego Steeza, bo tamta jest płytsza i pod cienkie linki bedzie lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarioQ Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Inne knoby, chyba inne koła cierne, brak prestiżu JDM Tu nie chodzi o prestiż JDM. Wszystkie nowe technologie, rozwiązania etc. najpierw są wprowadzane na rodzimym rynku, a dopiero jak okażą się ok. wykorzystywane są w produktach eksportowych. Tak jest ze wszystkim, od maszynki do golenia, komputera, telefonu, na kołowrotkach nie skończywszy Tak już mają i tyle Myślenie, że co z rynku JDM jest lepsze, jest błędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 (edytowane) Steez EU dzis odebrany w pracy Na sucho pracuje jak... Steez Waga realna 163g, bardzo płynna praca, zero luzów. Absolutnie niczym nie odbiega praca od Steeza LTD. Z różnic do LTD da sie zauważyć:- knoby gumowe jak w Tatuli- nakrętka korby jak w Tatuli (gruba oś, na ktora nakręca sie nakrętkę, a nie jak w LTD os nawiercona i nagwintowana w srodku i nakrętka-śruba wkrecana w środek osi). Wieczorem w domu multik przeszedł lekki tuning: wymieniona korba na karbonowa od ITO, knoby na zwykle czarne i czarna blaszka mocująca śrubę korby. Masa spadła do 154g I tym sposobem za 1350 + 200 za korbę i knoby mam ładnego unikatowego Steeza Edytowane 7 Października 2016 przez Żbiku 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 (edytowane) Kolejne różnice miedzy nimi:- moc hamulca w LTD 4kg, w EU 6kg- znacznie mniejsza gwiazda hamulca w LTD- głębsza szpulka w EU (14lb wchodzi wg opisu 20m wiecej niz w LTD) Nie wiem kiedy przetestuje w boju, bo z powodu dodupnej pogody zjechaliśmy z planowanego na 4 dni łowienia do domu. Nic nie zapowiada, ze pogoda sie poprawi, wiec pewnie weekend bedzie pod znakiem "domowych porządków"... Edytowane 7 Października 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 I teraz wygląda superancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 "unikatowe" bardziej cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Czasem to tylko wiejski tuning. Tak jak z brewkami do golfa.Nie mówię że w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Dupna pogoda to dobra pogoda ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Siedząc w domu na zwolnieniu lekarskim cyknałem z nudów fotki nowego Steeza z docelowa szpulka. Tak sie prezentuje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Siedząc w domu na zwolnieniu lekarskim cyknałem z nudów fotki nowego Steeza z docelowa szpulka. Tak sie prezentuje Śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Kuba mam pytanie , czy kupując ten multiplikator w kpl. Był pokrowiec ? Bo mam taki nowy do wzięcia za dobre pieniądze a pokrowca w kpl. Nie ma Steez EU dzis odebrany w pracy Na sucho pracuje jak... Steez Waga realna 163g, bardzo płynna praca, zero luzów. Absolutnie niczym nie odbiega praca od Steeza LTD.Z różnic do LTD da sie zauważyć:- knoby gumowe jak w Tatuli- nakrętka korby jak w Tatuli (gruba oś, na ktora nakręca sie nakrętkę, a nie jak w LTD os nawiercona i nagwintowana w srodku i nakrętka-śruba wkrecana w środek osi).IMG_3564.JPG IMG_3565.JPGWieczorem w domu multik przeszedł lekki tuning: wymieniona korba na karbonowa od ITO, knoby na zwykle czarne i czarna blaszka mocująca śrubę korby. Masa spadła do 154g IMG_3568.JPG IMG_3569.JPGI tym sposobem za 1350 + 200 za korbę i knoby mam ładnego unikatowego Steeza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Nie, pokrowca, oliwek itp nie było. Jedynie kartonik, schematy i jakis papierek jeszcze. Sam multik z woreczku foliowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Ok czyli mam to samo .Teraz w lewej ręce mam Steeza 103HL po prawej Steeza SV 103HL który w tym porównaniu wygląda jak zabawka Jak by co carbonową korbę RCS 90 mam jak i korkowe knoby.Czyli tunning optyczny zrobię.A jak właściwości rzutowe w porównaniu do 103HL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Nie mam porównania do "zwykłego" Steeza (bez SV), stad sie nie wypowiem. Moze i te nowe Steezy SV wyglądają faktycznie trochę jak zabawki ale u mnie oba jakie mam sa podpięte do TXów (SV 103HL do 713C, a SV LTD do 714C), stad cieżko raczej miec nie beda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 W Mortiz obecnie jest promocja na ten multik (Daiwa Steez SV 103HL, za 270E). Czy użytkownicy tego multika mogliby skrobnąć parę zdań odnośnie wrażenia z użytkowania? Multik daje radę z przynętami w granicach 30g? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 15 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Panowie tyle lat na forum i właśnie udowniliscie mi że macie blade pojęcie o steeazach. Dlaczego przecież macie mega długi staż... Wstyd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi