Skocz do zawartości

Nowy steez za 1650 pln ...?

Radbraw

Rekomendowane odpowiedzi

To czym rozni sie zatem taki Steez na EU od Steeza na JP? ;)

tym, że to jednak są inne kołowrotki

teraz (zresztą wcześniej również TDZ i wszelkie odmiany) firmy wykorzystują budę, jej elementy, korbki czy nawet przekładnie w różnych modelach, ale nie znaczy, że to są te same kołowrotki

często dopłacamy za prestiż TP 15/Stella 14 + kilka rozwiązań ważnych (np. materiałowych), ale niekoniecznie wartych ceny x2

Inne knoby, chyba inne koła cierne, brak prestiżu JDM  :D

Tu nie chodzi o prestiż JDM. Wszystkie nowe technologie, rozwiązania etc. najpierw są wprowadzane na rodzimym rynku, a dopiero jak okażą się ok. wykorzystywane są w produktach eksportowych. Tak jest ze wszystkim, od maszynki do golenia, komputera, telefonu, na kołowrotkach nie skończywszy :) Tak już mają i tyle ;) Myślenie, że co z rynku JDM jest lepsze, jest błędne ;)

Steez EU dzis odebrany w pracy ;) Na sucho pracuje jak... Steez ;) Waga realna 163g, bardzo płynna praca, zero luzów. Absolutnie niczym nie odbiega praca od Steeza LTD.

Z różnic do LTD da sie zauważyć:

- knoby gumowe jak w Tatuli

- nakrętka korby jak w Tatuli (gruba oś, na ktora nakręca sie nakrętkę, a nie jak w LTD os nawiercona i nagwintowana w srodku i nakrętka-śruba wkrecana w środek osi).

Wieczorem w domu multik przeszedł lekki tuning: wymieniona korba na karbonowa od ITO, knoby na zwykle czarne i czarna blaszka mocująca śrubę korby. Masa spadła do 154g ;)

I tym sposobem za 1350 + 200 za korbę i knoby mam ładnego unikatowego Steeza ;)

Edytowane przez Żbiku
  • Like 6

Kolejne różnice miedzy nimi:

- moc hamulca w LTD 4kg, w EU 6kg

- znacznie mniejsza gwiazda hamulca w LTD

- głębsza szpulka w EU (14lb wchodzi wg opisu 20m wiecej niz w LTD)

Nie wiem kiedy przetestuje w boju, bo z powodu dodupnej pogody zjechaliśmy z planowanego na 4 dni łowienia do domu. Nic nie zapowiada, ze pogoda sie poprawi, wiec pewnie weekend bedzie pod znakiem "domowych porządków"...

Edytowane przez Żbiku

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Kuba mam pytanie , czy kupując ten multiplikator w kpl. Był pokrowiec ? Bo mam taki nowy do wzięcia za dobre pieniądze a pokrowca w kpl. Nie ma :)

Steez EU dzis odebrany w pracy ;) Na sucho pracuje jak... Steez ;) Waga realna 163g, bardzo płynna praca, zero luzów. Absolutnie niczym nie odbiega praca od Steeza LTD.

Z różnic do LTD da sie zauważyć:

- knoby gumowe jak w Tatuli

- nakrętka korby jak w Tatuli (gruba oś, na ktora nakręca sie nakrętkę, a nie jak w LTD os nawiercona i nagwintowana w srodku i nakrętka-śruba wkrecana w środek osi).

attachicon.gifIMG_3564.JPG attachicon.gifIMG_3565.JPG

Wieczorem w domu multik przeszedł lekki tuning: wymieniona korba na karbonowa od ITO, knoby na zwykle czarne i czarna blaszka mocująca śrubę korby. Masa spadła do 154g ;)

attachicon.gifIMG_3568.JPG attachicon.gifIMG_3569.JPG

I tym sposobem za 1350 + 200 za korbę i knoby mam ładnego unikatowego Steeza ;)

Ok czyli mam to samo .Teraz w lewej ręce mam Steeza 103HL po prawej Steeza SV 103HL który w tym porównaniu wygląda jak zabawka :) Jak by co carbonową korbę RCS 90 mam jak i korkowe knoby.Czyli tunning optyczny zrobię.A jak właściwości rzutowe w porównaniu do 103HL ?

• 1 rok później...
  • 4 lata później...