Przemsol Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) na "papierku" porównywalne dane techniczne jeżeli chodzi o przełożenie, nawój, pojemność szpulki...aldek 5 gram lżejszy i 0,5 kg słabszy hamulec i jedno łożysko mniej.....cena zbliżonazdecydowana różnica w hamowaniu szpulki.czy ktoś mógłby się wypowiedzieć w sprawie porównania tych dwóch modeli? Edytowane 16 Lutego 2016 przez Przemsol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Porównania w użytkowaniu czy techniczne? Ald BFS XG będzie nieco mniejszy gabarytowo(węższy). SS Air jednak lepiej operuje w UL w porównaniu do tego Aldka... - ogólne stwierdzenie. Ciekawy bardzo może być nowy 2016 Shimano Aldebaran BFS HG, ciekawe też czy jakieś wolne jeszcze będą po pierwszej produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 chodzi mi oczywiście o porównanie użytkowe. i kolejną informację sprzedałeś dla mnie dość istotną - małe dłonie mam więc mniejszy niby wygodniejszy. tyle czy to aż taka różnica..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Oba są bardzo małe, ale BFS jest wyjątkowo mały. Olbrzymiej różnicy nie ma. Ja bym postawił na SS Air jak bym miał taki wybór do rozważenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 jak to już proraf napisał w innym wątku ss air bardziej mu pasuje choćby w sposobie panowania nad szpulką...czy to kwestia różnic w hamulcach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) A czy ten Aldebran nie ma czasem przekładni słabszej tzn. z aluminium lotniczego czy coś takiego? Oglądałem go kiedyś i to mnie odstraszyło... Edytowane 19 Lutego 2016 przez darkonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 przy łowieniu na lekko i cienko żywotność przekładni jest na drugim planie.... tu chodzi - tak mi się wydaje - o start szpulki... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Lepszy start z SS Air Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 daiwa w akcji.... tylko jak ocenić z tego filmiku odległości jakie koleś uzyskuje to raz, a dwa.....jak on kurna woblerka po kamieniach prowadzi i jeszcze coś łowi..... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 On tu nie rzuca na odległość raczej podrzuca/strzela dokładnie - i o to chodzi, świetna zabawa na pstrąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Jakiego on kija używa , ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino9 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Be Sticky Trout Bst hm 55ul .Wszystkie dane na www.smith.jp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Nie wiem na jakie odległości on rzuca przy pomocy SS Air, ale ja swoim multiplikatorem,swoimi woblerkami które ważą od 1,7 do 2,5 gr rzucam z Gorzowskiego bulwaru poza drugi filar mostu widocznego na zdjeciu.Gumkami i wahadłóweczkami o wadze ok 3 gr dosięgam pomiędzy drugi i trzeci filar. Niedowiarków zapraszam do Gorzowa Wlkp Edytowane 23 Lutego 2016 przez proraf 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 żyłka czy plecionka? jak przy takich odległościach wiatr wpływa na całokształt rzucania - łatwość, celność itp? przynęty leciutkie to podejrzewam że raczej wiatru nie lubią..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 W UL Castingu używam tylko żyłki, albo fluorocarbonu.Wiatr w plecy pomaga, z boku-potrafię skorygować, w twarz- przeważnie przeszkadza, ale da się łowić.(A czasami przechodzę na drugi brzeg i łowie z wiatrem ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 jakiej grubości fc? 0,14mm (firmy nie pomnę) rozciągał mi się bardziej niż zwykła żyłka, 7lb z sunline (0,21mm) jest na tyle ciężki że przy 5,5 gramowej główce i 5 cm gumce wisi prawie pionowo pod szczytem wędziska kładąc się na wodzie - zerowy kontakt z przynętą a do UL to jeszcze kawałek..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 P-Line 4 lb.Mi się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Nie wiem na jakie odległości on rzuca przy pomocy SS Air, ale ja swoim multiplikatorem,swoimi woblerkami które ważą od 1,7 do 2,5 grrzucam z Gorzowskiego bulwaru poza drugi filar mostu widocznego na zdjeciu.Gumkami i wahadłóweczkami o wadze ok 3 gr dosięgam pomiędzy drugi i trzeci filar.Niedowiarków zapraszam do Gorzowa Wlkp niedowiarkiem nie jestem, al eprzy nastepnej dluzszej wizycie chetnię zaproszę Cię na imbir w płynie obok tego mostku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 niedowiarkiem nie jestem, al eprzy nastepnej dluzszej wizycie chetnię zaproszę Cię na imbir w płynie obok tego mostku Czekam na Twoją wizytę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Spotkali się w południe przy moście Gapiów kilku się zebrało.Przeszli na drugą stronę ... (bo z tej zbyt mocno wiało)Jeden pochwycił kijaDłonią pazur otoczyłZebrał w sobie energię i niby tygrys skoczył...Wymach , zamach i sru ... leci wobler mały... musieli uskoczyć gapie co z drugiej strony zostaliBo eksperyment się powiódł i po łbie by dostali 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Spotkali się w południe przy moście Gapiów kilku się zebrało. Przeszli na drugą stronę ... (bo z tej zbyt mocno wiało) Jeden pochwycił kija Dłonią pazur otoczył Zebrał w sobie energię i niby tygrys skoczył... Wymach , zamach i sru ... leci wobler mały ... musieli uskoczyć gapie co z drugiej strony zostali Bo eksperyment się powiódł i po łbie by dostaliNo i objawił się ukryty talent Roberta BOB-a 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 ale żeby tak dłonią....pazur..... toż to....no fe czy jest na jb kącik poezji???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) . Edytowane 2 Lutego 2017 przez erqgth 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Odswieze temat. Zmieniło się coś od czasu ostatnich wpisów? Może ktoś ma jeszcze jakieś spostrzeżenia, którymi chciałby się podzielićZastanawiam się właśnie nad nowym aldkiem albo SS. Edytowane 2 Lutego 2017 przez erqgth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi