Artek Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Porównując te kijki z pracowni z moimi pozwala twierdzic ze łowię na patyki. Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.To tylko kwestia czasu i też będziesz miał badyle z pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 "Nie sprzęt a technika robi z ciebie zawodnika" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Dokładnie ,poza tym to mam nadzieje że temat nie jest wywołany chęcią pochwalenia się "Jakiego Masz" tylko czym łowimy te Biedne Zedy... bez kompleksów że Mój sprzęt jest biedniutki w stosunku do reszty świata... pozdrówka dla Prawdziwych Zanderowców ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Dokładnie ,poza tym to mam nadzieje że temat nie jest wywołany chęcią pochwalenia się "Jakiego Masz" tylko czym łowimy te Biedne Zedy... bez kompleksów że Mój sprzęt jest biedniutki w stosunku do reszty świata... pozdrówka dla Prawdziwych Zanderowców ! To i tak nie ma znaczenia, bo jak się pochwalisz jakiego masz kijka na sandacze, to jest jednoznaczne z tym czym łowisz te sandacze i na odwrót, pokażesz czym łowisz, to i tak się pochwalisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Nie chodziło mi o przynentę ... Ja już napisałem jakiego sprzętu używam w tym wątku i niema Bata nikt się nie domyśli czym łowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Nie chodziło mi o przynentę ... Ja już napisałem jakiego sprzętu używam w tym wątku i niema Bata nikt się nie domyśli czym łowię Ale ja nie mówię o przynęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) "Nie sprzęt a technika robi z ciebie zawodnika" Sandacz.. poczuć/zobaczyć delikatne branie i szybkim krótkim ruchem skutecznie przebić twarde podniebienie - tu sprzęt zdecydowanie ma znaczenie.Oczywiście przy normalnych braniach nie jest aż tak istotny Edytowane 20 Lutego 2016 przez shavt 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Niby tak ale powysl jak to było kilkanascie lat temu gdy nie było takiego sprzetu.Wędki szklane o akcji prawie parabolicznej gdzie pstryki sandaczowe ciężko było wyczuć.Kiedyś nie było plecionek i stosowano żylki 0,40 mm i dawano sobie rade .Dzisiaj jest praktycznie wszystko, wędki o akcji x-fast, plecionki do wyboru i koloru , bardzo ostr i wytrzymałe haki a i tak jest problem żeby zaciac te sandacze .Zgadzam sie z tobą , że byle czym nie da sie łowic sandczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Kilkanaście lat temu wszystko było inne. Obecnie ludzie są inni, sprzęt jest inny i ryby też są inne. Zmieniło się ich zachowanie, chęć współpracy z wędkarzem, no i jest ich mniej,a wędkarzy więcej. Przykład wędkarzy spławikowych, kiedyś założyli na hak jakiegoś robala, kawałek ziemniaka, czy chleba i ryb nałowili dowoli. Dzisiaj jak dobrze nie zanęcą dobrą paszą to ilość brań znikoma. A jeszcze ryby wybredne, bo ziarno jeden dzień musi być o smaku wanilii, innym razem truskawki i tak w koło. Z drapieżnikami podobnie, to guma biała, to żółta, to wobler duży, to mniejszy, albo blacha srebrna, czy złota. Trzeba mieć pod ręką taki sprzęt, aby przechytrzyć rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Gamakatsu Destrada S63MH + Daiwa Freams 2500 + Sufix 832 18lbDaiwa Tournament AGS 772MH + Daiwa Freams 3000 + Power Strike 10lb Edytowane 22 Lutego 2016 przez deGothia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) no to i ja : MHX MB842-2 + Certate 3000 + momoi ryujin pomarańcz 0,12MHX P843-2 + Vanquish 4000 + momoi ryujin pomarańcz 0,12MHX S842-2 + Emblem 2500 iZ + momoi ryujin 0,08 ot takie jak dla mnie optymalne zestawy pod koguta, pod główkę i dropa na lekko Edytowane 22 Lutego 2016 przez puszek7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus2 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Przeleciałem cały temat i wychodzi na to że na razie ja mam sprzęt najtańszy(najgorszy?). Mam kilka kijków 2.7-3,0m do 20-30g, z czego najdroższy może ze 150zł, kołowrotki to jeszcze z lat 90-tych, ale powiem że bardzo przyjemnie mi się łowi, nic mnie nie męczy(pewnie dlatego że do wody mam 10min pieszo i łowię często ale krótko 2-3h). Aha najważniejsze łowię je tylko w nocy i nie używam plecionek. Oczywiście z tego powodu wsród znajomych jestem obiektem żartów, śmieją sie że gdy rozkładam sprzęt wszyscy na miejscu lecą do mnie go obejrzec i mówią typu: miałem taki kołowrotek z 25lat temu albo, ja lepsze dałem dzieciom do zabawy. Ale wracając do sandaczy,prawda jest taka że na "mojej" wodzie złowiłbym go nawet na bolonke. Przyznaję też że, gdy łowię ze znajomym to zdarza się że któryś złowi więcej niż ja ale pod jednym warunkiem, muszę go najpierw zabrac nad tą wodę. Wiem, że pewnie nie łowi mi się tak komfortowo jak innym ale nie szkoda mi kija kłaśc po kamieniach albo wozic w bagażniku bez pokrowca. Tyle. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 LXS68MXF - Rarenium 4000FA - Daiwa Tournament 0,10/PP 0,13 (chyba), ale kiedyś z o wiele wiele tańszym sprzętem łowiłem większe ryby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Bo LXS68MXF to moim zdaniem jedna z najlepszych wędek na sandacza, ale ma jedną wadę, jak nie ma sandacza w łowisku to jest do dupy a tak na serio to jest coś lepszego niż LXS68MXF pod sandała z łódki? Edytowane 24 Lutego 2016 przez saw70 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Bo LXS68MXF to moim zdaniem jedna z najlepszych wędek na sandacza, ale ma jedną wadę, jak nie ma sandacza w łowisku to jest do dupy a tak na serio to jest coś lepszego niż LXS68MXF pod sandała z łódki?Tak!Pełna germina+kołowrotek Delfin.A tak na poważnie-może jest,ale nie ma najmniejszej potrzeby tego szukać.Łowienie tym to poezja.Czasami TBS68mxf jest lepszy(ale się k..wa czepiam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Bo LXS68MXF to moim zdaniem jedna z najlepszych wędek na sandacza, ale ma jedną wadę, jak nie ma sandacza w łowisku to jest do dupy a tak na serio to jest coś lepszego niż LXS68MXF pod sandała z łódki? 5S68MXF custom (można poprawić kilka aspektów, lepszy balans, mniejsza waga, większy komfort) Edytowane 24 Lutego 2016 przez shavt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 No to i ja wrzucę swój nad wyraz skromny zestaw: - Okuma Black Rock 2.40 5-25g;- Shimano Rarenium 2500;- Mikado octa 0,10. Dodam, że jak dla mnie wędka bardzo czuła i zarazem cięta - bardzo ją lubię - czuję wręcz sentyment do niej :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Gamakatsu Destrada S63MH + Daiwa Freams 2500 + Sufix 832 18lbDaiwa Tournament AGS 772MH + Daiwa Freams 3000 + Power Strike 10lbwidzę że używasz nową daiwę ( freams), jak wrażenia po krótkim użytkowaniu ?, bo do niej sie przymierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 St.Croix Legend Elite MXF 203cm +Zauber 4000+Tournament 0.14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Phenix PST 894 TP 4000 11 Duel x8 1.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 widzę że używasz nową daiwę ( freams), jak wrażenia po krótkim użytkowaniu ?, bo do niej sie przymierzampo czerwcu byłem na tyle zadowolony, że kupiłem przed jesienią drugą. Przez ten czas miałem tylko jedno splątanie plećki na nim, a mechanicznie nie zauważyłem by coś się zmieniło od czasu zakupu. Pracują gładko, więc uważam że warte zakupu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Przeleciałem cały temat i wychodzi na to że na razie ja mam sprzęt najtańszy(najgorszy?). Mam kilka kijków 2.7-3,0m do 20-30g, z czego najdroższy może ze 150zł, kołowrotki to jeszcze z lat 90-tych, ale powiem że bardzo przyjemnie mi się łowi, nic mnie nie męczy(pewnie dlatego że do wody mam 10min pieszo i łowię często ale krótko 2-3h). Aha najważniejsze łowię je tylko w nocy i nie używam plecionek. Oczywiście z tego powodu wsród znajomych jestem obiektem żartów, śmieją sie że gdy rozkładam sprzęt wszyscy na miejscu lecą do mnie go obejrzec i mówią typu: miałem taki kołowrotek z 25lat temu albo, ja lepsze dałem dzieciom do zabawy. Ale wracając do sandaczy,prawda jest taka że na "mojej" wodzie złowiłbym go nawet na bolonke. Przyznaję też że, gdy łowię ze znajomym to zdarza się że któryś złowi więcej niż ja ale pod jednym warunkiem, muszę go najpierw zabrac nad tą wodę. Wiem, że pewnie nie łowi mi się tak komfortowo jak innym ale nie szkoda mi kija kłaśc po kamieniach albo wozic w bagażniku bez pokrowca. Tyle.No i o to chodzi żeby być zadowolony z tego czym sie łowi ,niektórym takie sprzety wystarczaja ,ja mam podobnie ,najwieksza frajda to łowienie ,nie da nam satysfakcji łowienie coraz to bardziej kosmicznymi modelami jak nie ma Ryb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 po czerwcu byłem na tyle zadowolony, że kupiłem przed jesienią drugą. Przez ten czas miałem tylko jedno splątanie plećki na nim, a mechanicznie nie zauważyłem by coś się zmieniło od czasu zakupu. Pracują gładko, więc uważam że warte zakupu.też go rozważam , dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Phenix PST 894 TP 4000 11 Duel x8 1.0Możesz krótko napisać jak sprawuje się ta plecionka Duel x8 1.0 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Możesz krótko napisać jak sprawuje się ta plecionka Duel x8 1.0 PozdrawiamPlecionka cieniutka, cieńsza od jej niektórych odpowiedników, nie robi hałasu, nie strzępi się, nie traci koloru. To tak w skrócie, tylko trochę kosztuje. Jestem z niej zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi