BreederGoulda Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Jaki budżet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azhek Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Nawet do 2tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Z seryjniaków mogę Ci polecić Okumę Black Rock 5-25. Długości są różne. A o customy to musisz pytać kolegów co je mają☺ Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azhek Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Jeśli seryjne to raczej wyższa półka. Teraz mam team dragona i ręka nie daje rady, ulgę czuję gdy zmieniam na es70L-2 no ale to nie do takich przynęt jak napisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Nie bede oryginalny, mój łódkowy lekki zestaw w spinie to TX713S + Stella 2500 '10 + Sunline Super 8 Braid PE1.2. Na ciężej na łódce z zestawu spina TX684C + TP2500 '11 i HM8X 0.14 (kij sprzedany, kołowrotek na sprzedaz) przesiadłem sie na casta i nowy zestaw to TX684C + Tatula 103XHL + Varivas Avani Sea Bass PE1.5 Z brzegu staram sie lowic sandacze nowym castem Xzoga Shitenno SR-G 76MH2 z Tatula HD 150 i Varivasem Sea Bass PE2.0 Lowie praktycznie w 100% w dzien. Edytowane 19 Maja 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Czy ktoś może doradzić,którą wędkę wybrać na sandacza z rzeki (częściej z brzegu), cw do 25-28g (cięższych główek niż 20-22g plus guma max 4" raczej nie uźywam). No i warunek bardzo ważny waga wędki,niestety musi być b. lekka bo mam poważne problemy z nadgarstkiem. Z góry dziękuję za pomoc.W zasadzie każda, byle krótka, się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Dzień i guma to Phenix M-1 17lb 2,6m + Turek Force 3000 z Varivasem 4-splotowym 1.5 PE oraz 1m VEP 17lbNoc i wobler to dotychczas Phenix FX 966 + Kanciak 3000 z 12lb żyłką Varivas Salt Water lub 12lb Varivas Tribute - czerwoną.a od tego roku Kuzyn ESP 892 z Turkiem Z 3000 C i żyłką Varivas Tribute - czerwona 12lb Edytowane 19 Maja 2016 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac72 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Czy ktoś może doradzić,którą wędkę wybrać na sandacza z rzeki (częściej z brzegu), cw do 25-28g (cięższych główek niż 20-22g plus guma max 4" raczej nie uźywam). No i warunek bardzo ważny waga wędki,niestety musi być b. lekka bo mam poważne problemy z nadgarstkiem. Z góry dziękuję za pomoc.Polecam blank Phenix Seria K2 model TX - 684MH -C 203cm 8-18lb 8-28g, do tego ubrany w przelotki Fuji Torzite kr titanium. Ja mam przycięty do 198cm. Kijek wazony na wadze kuchennej to 91 g. Do tego Luvias 2508 PE-H który waży 200 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azhek Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 I to jest już jakiś fajna sugestia. Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac72 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Jeśli zrobisz go w dzielonej rękojeści to prawdopodobnie będzie to jeden z najlżejszy dostępnych kijków o tym ciężarze wyrzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Jest jeszcze jedna możliwość - a mianowicie cast - multika które wytrzymają spokojnie takie obciążenia ważą - 160-170 gram - wiec zestaw bedzie jeszcze lżejszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azhek Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Tylko,źe cast to dla mnie ciemna magia. Chyba już nie zacznę przygody z kolejną metodą- spinning,tyczka,bat,odleglościówka, czasem ds- wystarczy ????. Przecież ja wątła kobitka jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Cast - tymbardziej sandaczowy to nic strasznego - skupiony ciężar itp itd - kiedyś moze bedzie okazja to pokaże ze nie taki diabeł straszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Witam potrzebuje kij na lowienie z brzegu na glebokosci okolo 30-40 metrow z akcja szczytowa, ryby czesto biora daleko nawet na 100m.plecionce, gdzie zaciecie jest utrudnione. Przy okazji kolowrotek ktory wyrzuci bez problemu gume na 100m. Plecki o wytzymalosci okolo 10kg.poleccie cos. Jezus Maria, gdzie Ty lowisz? Co to za lowisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azhek Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Cast - tymbardziej sandaczowy to nic strasznego - skupiony ciężar itp itd - kiedyś moze bedzie okazja to pokaże ze nie taki diabeł straszny Ja nie twierdzę, że straszny tylko znowu kupa gratów do zakupienia,a szafa już mówi dość ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba81 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 pezon&michel- GUNKI BUSHI 198cm 7-28gPenn Conflict 3000 szybki mocny sprzęcior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 To i ja się pochwalę, choć może nie ma czym: Na lekko - awansował z okoniówki:Phenix UMBX 700L + Technium Mgs 2500 + Varivas #0.6 - to przynęt gumowych 2-3" na główkach 7-12g, genialna wędka, moc i czułość jak dla mnie pierwsza klasa, jakby ktoś miał mocniejsze UMBX z rodziny 700 w dwóch kawałkach to chętnie odkupię Na średnioMatagi Super Shore TR76 M + Team Dragon 920iz + Varivas #0.8 - do przynęt gumowych 2-4" na główkach 7-20g, przy 20+4" już lekko siada, ale smukłą guma daje radę W klasie MHMHX MB842-2 + Rarenium 4000FA - do tego zestawu muszę dobrać bardziej subtelny kołowrotek, rarek jest jednak duży i szpulę ma głęboką W klasie HBył MB784 + Daiwa Tatula Type R, będzie zapewne MB844-2 + Rarek 4000FA, choć kusi Phenix UMBX 790-2H, ale mało informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Czy ktoś może doradzić,którą wędkę wybrać na sandacza z rzeki (częściej z brzegu), cw do 25-28g (cięższych główek niż 20-22g plus guma max 4" raczej nie uźywam). No i warunek bardzo ważny waga wędki,niestety musi być b. lekka bo mam poważne problemy z nadgarstkiem. Z góry dziękuję za pomoc.Jak problemy z nadgarstkiem to polecam takie coś Niestety jak już poszedł nadgarstek to trzeba go usztywnić. Dobre taśmy kosztują około 20-40 zł i na pewno bardziej Ci pomogą niż nowy sprzęt. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyw Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 ja mam na lodke z opadu:shimano speedmaster drop shot 240daiwa regal 2506 bardzo dobrze mi sie lowi w pelnym zakresie przynet, nawet do 25g + guma. Dosc dlugo szukalem ww. kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Czy Daiwa 2506 nie jest za słaba do przynęt 20g+? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyw Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Nowy Regal to low end, to prawda, ale jak nie podbijasz z kolowrotka to kazdy wytrzyma. Przydatny nawyk Edytowane 19 Czerwca 2016 przez krzyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Łowny zestaw, na własne oczy widziałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Kijek w którym się zakochałem, a kołowrotek o którym marzyłem od dawna ...Daiwa Infinity Q ZaionZąbkowanie to jedyna rzecz, która może przeszkadzać w Daiwach, ale i tego nie doświadczyłem W porównaniu do Stelki z 2007 w rozmiarze 4000 pierwsze miejsce zajmuje moja królowa Infinity...Kogut 40 gram nie jest jej straszny. Co zauważyłem.Chodzi ciszej niż w dniu kiedy ją nabyłem.Praca moim skromnym zdaniem również bardziej mi podchodzi w porównaniu do Stelli.Nie ma co jednak porównywać tak tych kołowrotków...Stelka finezja, a Daiwa do ciężkich zadań Czyli u mnie głównie koguty. Co do kijka. Model: A662MFS Dla mnie jedna z najczulszych wędek jaką trzymałem w łapach.Wykonanie niestety pozostawia troszkę do życzenia.Szkoda, że nie ma samych blanków...Dla mnie jest numerem 1 Z dużym zapasem mocy.Spokojnie przeciążałem go o 10g. Także tak to wygląda w moim przypadku. Jak na razie nic nie zmieniam, choć myślę o castingu ...Kto wie...Może mnie też dorwie obsesja na punkcie patyków z "pazurem".Poczekamy...Zobaczymy Pozdrawiam Filip 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Kolego 'popper' jak ci się spisuje ten patyk, pytam bo zamierzam zakupić jakiegoś Majora pod sandała na lekko i na ciężko ale chciał bym zasięgnąć opinij bo nie wiem który model wybrać ?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi