grunwald1980 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Jesli chcesz cos tanszego to ogladnij w sklepie daiwa ballistic. Kij lekki , czuly, pieknie wcina sandacze a przy tym fajnie katapultuje przynety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpik Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Graphiteleader veloce neo cast Daiwa steez 103hl Okuma one rod cast do 30gram Daiwa viento 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
causative Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Wielkie dzięki za propozycje, czyli jednak dobry kij na sandacza w takim łowisku jak moje nie musi mieć minimum 25 g. wyrzutu lub więcej aby dobrze je zacinać.Jeśli ktoś posiada taki kijek spełniający moje założenia to proszę o kontakt z wymienionych powyżej lub jeszcze nie wymienionych.Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 @causative poczytaj http://jerkbait.pl/topic/86054-artyku%C5%82-rodbuilderzy-prezentuj%C4%85-edycja-2017-w%C4%99dki-sandaczowe/http://jerkbait.pl/topic/33658-sandacz-na-lekko-oko%C5%84-na-ci%C4%99%C5%BCko-w-dw%C3%B3ch-kawa%C5%82kach/http://www.fishingcenter.com.pl/artykuly/sandacz-na-lekko-na-blanku-mhxhttp://fishingrod.pl/pl/pavblog/blog.html?id=32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Schematyczne, nonsensownie tłumne poglądy mogą wprawdzie zastąpić samo myślenie, ale po co zaraz afiszować się tą przypadłością!?Bo kupą mości panowie ? Komiczne również jest kiedy z rozpaczliwie żenującego nieskończonym prowincjonalizmem pojęcia łowienia z opadu ma wyniknąć uniwersalny model wędki sandaczowej. Przecież to pomyje po cóóltrednaczach.. Nie ma wędek sandaczowych a jeszcze bardziej nie ma kijów opadowych, są natomiast wędki do konkretnych przynęt i technik, świetnych przy łowieniu sandaczy.. i do tego przyjemnie niesztampowych.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Schematyczne, nonsensownie tłumne poglądy mogą wprawdzie zastąpić samo myślenie, ale po co zaraz afiszować się tą przypadłością!?Bo kupą mości panowie ? Komiczne również jest kiedy z rozpaczliwie żenującego nieskończonym prowincjonalizmem pojęcia łowienia z opadu ma wyniknąć uniwersalny model wędki sandaczowej. Przecież to pomyje po cóóltrednaczach.. Nie ma wędek sandaczowych a jeszcze bardziej nie ma kijów opadowych, są natomiast wędki do konkretnych przynęt i technik, świetnych przy łowieniu sandaczy.. i do tego przyjemnie niesztampowych.. Czyli nie ma kijów do zwanej potocznie techniki opadowej, jiggingu. Czy to nie jest konkretna technika i konkretne przynęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Czyli nie ma kijów do zwanej potocznie techniki opadowej, jiggingu.Czy to nie jest konkretna technika i konkretne przynęty?Otóż właśnie, do techniki opadowej, jigingu, są. Nie ma wędek sandaczowych, a szczególnie nie ma "pod" sandacza, podobnie jak "nad" sandacza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Oczywiście, że wędkę dobieramy do metody i przynęty. Ale gatunek ryby wymusza zastosowanie odmiennych wędek. Gdy nastawiam się na sandacza z lekkimi jigami potrzebuję kija z większą mocą w dolniku niż do okonia poławianego na podobne wagowo przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Otóż właśnie, do techniki opadowej, jigingu, są. Nie ma wędek sandaczowych, a szczególnie nie ma "pod" sandacza, podobnie jak "nad" sandacza.Nie ma czegoś takiego jak "opad rod's" , jigowe kije oczywiście są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Sformułowanie "kij opadowy" czy "wędką opadowa" jest tak popularne i chyba każdy wie, że autor takiego skrótu ma na myśli kij do techniki połowu z opadu. Po co to pisać, że "...jeszcze bardziej nie ma kijów opadowych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszpunta Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Cześć, na wstępie chciałem napisać, że im więcej czytam o wyborze wędki tym mniej wiem hihi.Potrzebuję wędki która będzie służyła tylko i wyłącznie do łowienia sandaczy z opadu z brzegu na zbiorniku zaporowym o maksymalnej głębokości 4m średnia głębokość to 1,5 do 2m. Kwota jaką mogę przeznaczyć na kijek to 400złTaki sam wpis zrobiłem na innym forum i tam polecili mi:1. Mikado Inazuma Flash Zander 229/22g -- moim zdaniem za krótki i za duże cw2. Konger Ultris Jig Zander Pro 270/5-24 -- moim zdaniem chyba by się nadał ten kijek tylko ta cena jakaś mała3.Mikado Kamisori ZanderDo tej pory łowiłem na spinning sporadycznie wędką MIKADO SCR ZANDER SPIN 270 CW 10-30g i na wyżęj opisanym łowisku nie sprawdzał sie bo nie mogłem używać główek mniejszych niż 15g bo nie czułem kiedy stuknie w dno. Chciałbym używać główek max do 12g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrySeb Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Od siebie polecam Kamisori zander no i jeśli z brzegu to 2,60 i do 28gr. Bardzo fajna i czuła wędka. Tu moja recenzja tej wędki: https://wedkuje.pl/n/mikado-kamisori/92786Używam od dwóch sezonów i nie chcę innej. Inazuma 22gr 229 przy niej to pała (też posiadam)Dodam że kolega posiada identyczną o długości 2,40 i to już inna wędka. Bardziej sztywna niż moja 2,60 ale tez bardzo przyjemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Na olx masz avida za pięć stówek. Dołóż stówkę i będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszpunta Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 A może Dragon fishmaker 2.75 c.w.3-18 nadawał by się na moje łowisko? Wypowie się ktoś co do tego kijka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Tomku, a rozważałeś Inazumę...ale Flash Perch ? To wklejana proteza ale mnie całkiem dobrze się nią sandaczuje.Używam 2.40 / 18g - smukła gumka 9cm typu Relax Bass, Mikado Fishunter 8cm z główką 15g lata jak wściekła A Keitech "ES 4" też śmiało lata i można tym pobić.Wersja 2.60 / 20g nie reprezentuje tej 2 gramowej różnicy w C.W Patyk tani, także nawet jak w krzakach złamiesz albo się przewrócisz z takim patykiem to nie ma wielkiej starty Ma jedną wadę - do główek 10g i niżej to trochę głuchy blank...ale od 7cm i 12g główki całkiem ok. Ja może spróbuję Jaxon'a GTX Impress Zander 2.40 / 8-28g ale wolę pomacać gdzieś w sklepie zanim kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszpunta Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Jakoś mnie ten flash perch nie przekonuje. wytypowałem na razie dwa kije:1.Robinson diaflex jigger 7-24---- niestety nigdzie nie jest dostępny a kupił bym bez zastanowienia nawet używany2. Dragon fishmaker 2.75 c.w.3-18-- ale z chęcią posłuchał bym opinii kogoś kto łowił tą wędką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Żadnego z tych nie miałem w łapach także nie pomogę :/Ale możliwościami Inazumy F.P mógłbyś być zaskoczony...pomacaj w sklepie, w stolicy masz dobre kilka sklepów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Co do fishmakera, znajomy łowil tym kijem wiele lat i twierdził że to świetny kij do gum, jednak ma kilka wad mianowicie spore przesztywnienie w miejscu łączenia wklejki są to kije bardzo łamliwe. Mówię tutaj o 1 serii, druga to już kij wolniejszy i podobno to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Świetny witz słowny, doskonale puentujący nieustające pomieszanie z poplątaniem w analfabetycznej niestety Polskiej Szkoły Spinningu, wyprodukował niegdyś słynny rednacz.. albowiem jigował on w technice opadu.. Co zamyka wszelkie rozumowe możliwości interpretacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszpunta Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Świetny witz słowny, doskonale puentujący nieustające pomieszanie z poplątaniem w analfabetycznej niestety Polskiej Szkoły Spinningu, wyprodukował niegdyś słynny rednacz.. albowiem jigował on w technice opadu.. Co zamyka wszelkie rozumowe możliwości interpretacji.. Poprosił bym trochę jaśniej. Żartem nazywasz całą wypowiedź kolegi wyżej czy jej część? Jam zwykły człek nierozumny tyś zapewne światowy niepoplątany mistrz spinningu wytłumacz mi waść prostszym językiem cóżeś miał na myśli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 No to rzeczywiscie nie zrozumiałeś. Wysłane z mojego M6752 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszpunta Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 a co powiecie o tym kijku? KONGER MAXIM KILLER 285 5-25g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zdecydowanie polecam avida niż te chrusty mikado i kongery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 No i z konieczności, przymusu wręcz, a także ze standardowej niezgody na prymitywizm pojęciowy prowadzący lud wędkarskiego świata na manowce łowienia sandaczy tylko i wyłącznie z opadu, zaneguję teraz edukacyjny sens istnienia tego wątku Jak zresztą można łowić tą piękną i chętną rybę, w sposób tak gminny jak opad ?! Co za ubóstwo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszpunta Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 No i z konieczności, przymusu wręcz, a także ze standardowej niezgody na prymitywizm pojęciowy prowadzący lud wędkarskiego świata na manowce łowienia sandaczy tylko i wyłącznie z opadu, zaneguję teraz edukacyjny sens istnienia tego wątku Jak zresztą można łowić tą piękną i chętną rybę, w sposób tak gminny jak opad ?! Co za ubóstwo.. czyli uważasz że kto napisze coś o "opadzie" w tym wątku to znaczy że tylko i wyłącznie taką "techniką" wędkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi