szczupak1 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Łowię tylko na jeziorach (niestety) na taki zestaw:Kamisori zander do 18gzauber 3000JMC Adventure 0,08PzdrDlaczego nie stety !!!Niejeden może o takim pomarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) Panowie, ja wiem, że pytam o linczowane przez wielu z Was wklejanki ale może ktoś z Was zna coś ciekawego Poszukuję jakiejś sprawnej "protezy" na sandacza...Inazumie F.P zaczyna trochę brakować pary. Kryteria : -Długość 2.40 lub 2.55-Krótki dolnik-Na tyle sztywna wklejana część żeby sprawnie podrzucić smukłe gumy do 9cm na główkach do 15g Sorry za lekki "off-top" ale piszę tutaj bo jak pytałem o pewną sandaczową wklejkę to Pan Moderator przeniósł mój wątek do jakże "często" odwiedzanej poczekalni :/Kup sobie Shimano Zodias do 16 gram, właśnie ma szczyt jak wklejka a jest cały. Edytowane 19 Września 2017 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Nie mam tyle kasiory na taki patyk po za tym Zodias'y są chyba krótkie Myślę czy przypadkiem nie kupić czegoś tubularnego w rozsądnej kasie...i dać jakiemuś Koledze z działu "Rodbuilding" żeby dobrał fajnie jakąś protezę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Jeszcze tylko brakuje tematu w którym będzie zamieszczać zdjęcia tego co jedliście.Jerkbait wchodzi na wyżyny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Dlaczego nie stety !!!Niejeden może o takim pomarzyć.Nie chodzi mi o mój zestaw, nie mam co narzekać na kamisori zander w jednoskładzie, tylko, że do większej rzeki mam kilkadziesiąt km, a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Na targach Rybomania w Poznaniu widziałem, wyginałem, wędki Tsuri Zander Thrill, wędki wydawały się bardzo ciekawe. Mam pytanie czy ktoś używał kijek z tej serii?Tak, używam od jakiegoś czasu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Ludzie chwalicie się wędkami za parę setek i,nic na nie nie łowicie,znam ludków co łowią skutecznie ryby i to nie małe za sprzęt wartości 150zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Ludzie chwalicie się wędkami za parę setek i,nic na nie nie łowicie,znam ludków co łowią skutecznie ryby i to nie małe za sprzęt wartości 150zł .No i co w związku z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Jak się koledze nie podobają wędki za parę setek, to kolega nie musi tego tematu czytać. Zawsze kolega może poczytać Peep Show, tam się nie chwalą, tam pokazują co mają. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 (edytowane) Ludzie chwalicie się wędkami za parę setek i,nic na nie nie łowicie,znam ludków co łowią skutecznie ryby i to nie małe za sprzęt wartości 150zł .a skąd wiesz że nikt nic nie łowi na nie ?? tzn co ludzie mają zrobić zaoszczędzonym hajsem iść i go przepić w barze ??Czy dać na tace do kościoła ??Każdy robi co chce z kasą swoją zarobioną jedni lubią się pochwalić ja nic nie mam do tego do póki to nie robi krzywdy drugiej osobie . Ja wole wydać ten tysiak na wędkę i mieć ją niż przejeść i nic nie mieć potem ;p Edytowane 18 Listopada 2017 przez Derrek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 (edytowane) Ludzie chwalicie się wędkami za parę setek i,nic na nie nie łowicie,znam ludków co łowią skutecznie ryby i to nie małe za sprzęt wartości 150zł .No i co wędkarstwo jest też przjemnością. Nie zawsze trzeba złowić masę ryb żeby być szczęśliwym. Nie napinaj się to szkodzi pięknu. Edytowane 18 Listopada 2017 przez szczupak1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Ja wole wydać ten tysiak na wędkę i mieć ją niż przejeść i nic nie mieć potem ;pO jak byś tak tysiaka przejadł poszło by w daszek na koniem A tak poważnie sprzęt cieszy oko i własciciela a na i drogi i tani sprzęt tyle samo złowisz jak będzie co łowić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 (edytowane) O jak byś tak tysiaka przejadł poszło by w daszek na koniem A tak poważnie sprzęt cieszy oko i własciciela a na i drogi i tani sprzęt tyle samo złowisz jak będzie co łowić.2-3 wypady do baru jeden litr drugi litr i po pieniądzach .A wędkę będzie miał a jak ci będą jakieś pieniądze potrzebne odsprzedaż drugiem maniakowi . Co do łowienia ryba nie widzi na pewno na czym łowisz , ale wędkarz widzi i jest kolosalna różnica w pracy jak i w czułość blanku . Tak czy inaczej na pewno połapiesz na wędce za 100 zł jak i za 1000 zł ;p Edytowane 18 Listopada 2017 przez Derrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 To jak z modą cały czas do przodu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 No i co wędkarstwo jest też przjemnością.Nie zawsze trzeba złowić masę ryb żeby być szczęśliwym. Nie napinaj się to szkodzi pięknu.Nie napinam się ,wiadomo samo bycie nad wodą ,super relax ,ale i rybka też cieszy ,stać mnie na wędkę za 2000 ale po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Tak po za tym ,odeszłem od tematu mój zestaw kamisori zander 220 cw 28gr team dragon fd935izpletka 0,14 mikado nihonto octa braid orange Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 A tak poważnie sprzęt cieszy oko i własciciela a na i drogi i tani sprzęt tyle samo złowisz jak będzie co łowić.Święte słowa. Dorzuciłbym jeszcze jedną kwestię, chyba nie wymierzalną w pieniądzach. DOŚWIADCZENIE budowniczego wędziska. Dziś był debiut casta kupionego od @Mekamila za 170 PLN. Może to zbieg okoliczności, ale testując nowy zakup miałem branie sandacza takie, że o mało mnie nie wyrwało z butów. Zapewne wielu potraktuje to jak herezję, jak dodam, że blank był na no name'owym IM6. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Robinson Cortez Pike Spin 270cm 10-32gPenn Slammer 260plecionka Robinson Phantom Spin -green 0,12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon750 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Phenix k2 TX611,Shimano vanquish 4000c,pletka ygk g-soul 1.0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Composite Developments Blue Rapid NZ 2,75m 28gr. Shimano Twin Power 15 4000HG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Hej. Czy znajdę coś lepszego /sensowniejszego tak do ok 350zl niż kamisori Zander? Szukam kija do opadu na sandacze i szczupaki. Długość najchętniej max 230. Tak do 20 g mi wystarczy w zupełności. Pozdro Czym różni się inazuma od kamisori? Edytowane 9 Stycznia 2018 przez intoxication Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Hej. Czy znajdę coś lepszego /sensowniejszego tak do ok 350zl niż kamisori Zander?Szukam kija do opadu na sandacze i szczupaki. Długość najchętniej max 230. Tak do 20 g mi wystarczy w zupełności. PozdroKamisori jest ok, mam w jednoskładzie do 18g - z tego co pamiętam ma chyba 198cm, jest poręczne i można fajnie poprowadzić oprócz gum koguta. Nie testowałem na maxa góry, bo nie miałem takiej potrzeby, ale myślę że te 20g. które potrzebujesz ogarnie spokojnie. Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Czym różni się inazuma od kamisori?Na pewno rękojeścią. Co do czułości się nie wypowiem, bo nie używałem inazumy. Ale z tego co udało mi się znaleźć w necie kamisori jest czulsze i kijek jest na komponentach fuji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Dzięki za info. A łowił ktoś tańszym nihonto tt zander ? Czy też jest sztywną pałą? Ten do 18g. Jest sporo lżejszy od kamisori i inazumy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Wcześniej zapomniałem jeszcze napisać, Kamisori nie jest "sztywną pałą". Ma oczywiście akcję szybką, szczytową, ale pod obciążeniem przechodzi w półparabolę, a przy większej rybie myślę, że byłaby parabola. Mówię o tej do 18g w jednoskładzie. Nie miałem dużych ryb na tym kiju, ale przy szczupaku w dobrej kondycji 60+ fajnie pracowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi