Skocz do zawartości

Nasze zestawy sandaczowe

zander69

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem 1 to najlepszy wybór dla Ciebie

Tak też myślę, bo jak wezmę model z cw 10-30g to może być zbyt wytłumiony przy lżejszych przynetach, już nie mówię o 12-35g

20 gramów plus guma 12 cm trochę przekracza te 21 gramów.

Właśnie takie są moje obawy, ale jak zejdę z obciążeniem przy gumie 12cm do 10g to już powinno być dobrze.

Panowie, ja wiem, że pytam o linczowane przez wielu z Was wklejanki ale może ktoś z Was zna coś ciekawego :)

Poszukuję jakiejś sprawnej "protezy" na sandacza...Inazumie F.P zaczyna trochę brakować pary.

Kryteria :

-Długość 2.40 lub 2.55

-Krótki dolnik

-Na tyle sztywna wklejana część żeby sprawnie podrzucić smukłe gumy do 9cm na główkach do 15g

Sorry za lekki "off-top" ale piszę tutaj bo jak pytałem o pewną sandaczową wklejkę to Pan Moderator przeniósł mój wątek do jakże "często" odwiedzanej poczekalni :/

Karol  nie wiem , czy ogarnie tę smukłą gumę 9 cm i 15 gram  choć obstawiam , że tak . Coś , co wklejką nie jest ( a nie mam żadnych , najmniejszych nawet uprzedzeń  :) ) a zachowuje się jak wklejka właśnie . Pytanie tylko jak z dostępnością ? Zresztą dopytaj Rafała http://team-rapa.pl/sklep/produkt/tiro-ex-gotxs-792ml-zakonczono-produkcje/

• Like 1

Bartek...powiem Ci tak - z takim patykiem bałbym się przeprawiać przez czeluści dzikiego Bugu...jeden "orzeł" na główce albo w jakichś krzakach i chrup ;)

Myślałem nad czymś w przedziale do 400 zł.

Miał ktoś z Was któregoś z tych kandydatów ?

- Jaxon GTX Impress Zander Spin 2.40 / 8-28   (podobno wykonanie jak nie Jaxon)

-Konger Stallion Black Heron 2.44 / 7-28

-Konger WRX Champion Zander 2.55 / 8-28 (ta nowa seria z dzielonym dolnikiem)

Rozważam też kupienie jakiegoś uszkodzonego dobrego sandaczowego telegrafu i oddanie komuś kto fajnie dobierze twardość wklejki ;)

"Każdy kij ma dwa końce"  Nie ? ;) Z reguły łowię w całkiem cywilizowanych miejscówkach ale nad Bugiem dzicz jak straszna, a nie daruję sobie jak z Bugu do końca sezonu nie wyjmę mętnookiego zbója :D

Do tej pory mój zestaw Sandaczowy to :

Mikado Inazuma Flash Perch 2.40 / "18g"

2015 Stradic 4000 (4:8:1)

Varivas Sea Bass PE # 0.8

I nadszedł czas na zmianę...na wodach stojących daje radę ale na rzekach nawet o małym uciągu momentami brakuje pary ;)

Ultraast za wiele nie mogę powiedzieć, bo od dłuższego czasu za okoniem i białorybem chodzę ;), ale kupiłem 2 grubości, wspomnianą 0,08 i 0,15. Według mnie moc ma, ale jest przegrubiona. Nie sprawdzałem ile ale 0,08 wygląda na 0,11-0,12. Do najlżejszych przynęt pod okonia raczej nie bardzo, za duży łuk się tworzy z linki i w opadzie kiepsko to wygląda. Jeśli używasz główek min. 10g to możesz brać. Cenowo wychodzi dobrze. Pzdr

• Like 1

Zwracam się z prośbą o pomoc w doborze sprzętu do kolegów. Łowienie z łódki. Zbiornik głębokości 2-3 metrów, metoda połowu z opadu(plecionka 0,10-0,15) na kopyta, twistery do 12 cm. Przeczytałem cały wątek i sprzęt wymieniany przez kolegów jest praktycznie niedostępny dlatego zakup najwygodniejszy dla mnie to popularny portal aukcyjny dobrze by było jak by wędzisko i kołowrotek zamknął się w łącznej kwocie 700-800 zl. Bardzo proszę o pomoc

A ja polecę Mikado Kamisori do 22 gr jednoczęściowe.

Kolega ma i chwali ja mam cięższe do 28gr.

Doszła sandaczówka na lekko.

Shimano Zodias 268ML 2.03  4-12gr. ( ogarnie 10gr plus smukła guma 4 cale - 7-8 gr.)

Kołowrotek Shimano Stradic 2500FH

Pletka 8lb streen.

Edytowane przez szczupak1