Hvast Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 20 gramów plus guma 12 cm trochę przekracza te 21 gramów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Moim zdaniem 1 to najlepszy wybór dla Ciebie Tak też myślę, bo jak wezmę model z cw 10-30g to może być zbyt wytłumiony przy lżejszych przynetach, już nie mówię o 12-35g20 gramów plus guma 12 cm trochę przekracza te 21 gramów.Właśnie takie są moje obawy, ale jak zejdę z obciążeniem przy gumie 12cm do 10g to już powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlek Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Phenix tx 683cStella 4000 FIMomoi mx8 0,14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Phenix tx 683cStella 4000 FIMomoi mx8 0,14Tak zapytam z ciekawości - dlaczego taki duży krecioł do takiego kija? Tapatalknięte z komórki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Na targach Rybomania w Poznaniu widziałem, wyginałem, wędki Tsuri Zander Thrill, wędki wydawały się bardzo ciekawe. Mam pytanie czy ktoś używał kijek z tej serii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Panowie, ja wiem, że pytam o linczowane przez wielu z Was wklejanki ale może ktoś z Was zna coś ciekawego Poszukuję jakiejś sprawnej "protezy" na sandacza...Inazumie F.P zaczyna trochę brakować pary. Kryteria : -Długość 2.40 lub 2.55-Krótki dolnik-Na tyle sztywna wklejana część żeby sprawnie podrzucić smukłe gumy do 9cm na główkach do 15g Sorry za lekki "off-top" ale piszę tutaj bo jak pytałem o pewną sandaczową wklejkę to Pan Moderator przeniósł mój wątek do jakże "często" odwiedzanej poczekalni :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Od kiedy zobaczyli,ze japonce tez robia wklejki,to sie pogodzili i jest och i ach.No i placa po 700zl. za blank.Mozna?mozna i pasuje,bo firma i cena nobilituje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Karol nie wiem , czy ogarnie tę smukłą gumę 9 cm i 15 gram choć obstawiam , że tak . Coś , co wklejką nie jest ( a nie mam żadnych , najmniejszych nawet uprzedzeń ) a zachowuje się jak wklejka właśnie . Pytanie tylko jak z dostępnością ? Zresztą dopytaj Rafała http://team-rapa.pl/sklep/produkt/tiro-ex-gotxs-792ml-zakonczono-produkcje/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Bartek...powiem Ci tak - z takim patykiem bałbym się przeprawiać przez czeluści dzikiego Bugu...jeden "orzeł" na główce albo w jakichś krzakach i chrup Myślałem nad czymś w przedziale do 400 zł. Miał ktoś z Was któregoś z tych kandydatów ? - Jaxon GTX Impress Zander Spin 2.40 / 8-28 (podobno wykonanie jak nie Jaxon)-Konger Stallion Black Heron 2.44 / 7-28-Konger WRX Champion Zander 2.55 / 8-28 (ta nowa seria z dzielonym dolnikiem) Rozważam też kupienie jakiegoś uszkodzonego dobrego sandaczowego telegrafu i oddanie komuś kto fajnie dobierze twardość wklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Może i tak . Choć zakładając taki scenariusz , to w przedziale do 400 zł wystarczą dwa "orły" wycięte w terenie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 "Każdy kij ma dwa końce" Nie ? Z reguły łowię w całkiem cywilizowanych miejscówkach ale nad Bugiem dzicz jak straszna, a nie daruję sobie jak z Bugu do końca sezonu nie wyjmę mętnookiego zbója Do tej pory mój zestaw Sandaczowy to : Mikado Inazuma Flash Perch 2.40 / "18g"2015 Stradic 4000 (4:8:1)Varivas Sea Bass PE # 0.8 I nadszedł czas na zmianę...na wodach stojących daje radę ale na rzekach nawet o małym uciągu momentami brakuje pary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Kiedyś wybór był prosty do takich zastosowań - się szło i kupowało Diaflexa robinsonowego i wszyscy byli zadowoleni . A teraz to Panie modeli wszelakich nie zliczysz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Varivas Sea Bass PE # 0.8 na Bug ? Odważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Szymon, to był mój pierwszy Varivas i nie znałem realiów rozmiarówki Varivasa...a jak zacząłem jeździć na Bug to uświadomiłem sobie, że lepiej troszkę grubiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Obecnie zestaw pod wobler : Daiwa powermesch 2,70 5_25 starsza wersjaTP3000 jdm 98YGk 8 PE 15 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Łowię tylko na jeziorach (niestety) na taki zestaw:Kamisori zander do 18gzauber 3000JMC Adventure 0,08Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Łowię tylko na jeziorach (niestety) na taki zestaw:Kamisori zander do 18gzauber 3000JMC Adventure 0,08PzdrNapisz kilka słów o lince JMC. Kiedyś się zastanawiałem, ale stwierdziłem, że nie ma sensu ryzykować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 LXS76MF2 + Caldia 3000a;AVS66MHF + Caldia 3000a;LES86MHF2 + Caldia 3000a Nie mam 3 Caldii, mam tylko jedną Niedługo wjedzie jeszcze do kompletu LXS70MHF2 oraz mam nadzieję albo kolejna Caldia albo Certate 3000 '16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Ultraast za wiele nie mogę powiedzieć, bo od dłuższego czasu za okoniem i białorybem chodzę , ale kupiłem 2 grubości, wspomnianą 0,08 i 0,15. Według mnie moc ma, ale jest przegrubiona. Nie sprawdzałem ile ale 0,08 wygląda na 0,11-0,12. Do najlżejszych przynęt pod okonia raczej nie bardzo, za duży łuk się tworzy z linki i w opadzie kiepsko to wygląda. Jeśli używasz główek min. 10g to możesz brać. Cenowo wychodzi dobrze. Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Mikado Kamisori Zander 220 do 28 gram.Shimano Twin Power 4000 rocznik 2004.Pleciona 20lb GSoul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaniel Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Zwracam się z prośbą o pomoc w doborze sprzętu do kolegów. Łowienie z łódki. Zbiornik głębokości 2-3 metrów, metoda połowu z opadu(plecionka 0,10-0,15) na kopyta, twistery do 12 cm. Przeczytałem cały wątek i sprzęt wymieniany przez kolegów jest praktycznie niedostępny dlatego zakup najwygodniejszy dla mnie to popularny portal aukcyjny dobrze by było jak by wędzisko i kołowrotek zamknął się w łącznej kwocie 700-800 zl. Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Polecam mhx 843-2 plus zauber 3000 cf i bedzieszpan zadowolony kijek uzywke powinines wychaczyc w przedziale 500-600 zl a zauberka okolo 300zl nowy Przedzial od 7 do 14g ale w realu czuc juz na glowce od 5 do max 20g i guma 4 cale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Ja od siebie mogę polecić Fenwicka Aetosa tego lżejszego(nie dl 21g bo to pałka) i do tego Zaubera 3000 jak wyżej kolega napisał [emoji4]Wędkę jako używkę możesz dorwać 400-500 zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Z fenwicka używam elit techa do 21g ale to na głębsze wody powiedzmy ponad 5m i bardzo dodrze sobie radzi w przedziale 10-30g plus 4 cale guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) A ja polecę Mikado Kamisori do 22 gr jednoczęściowe.Kolega ma i chwali ja mam cięższe do 28gr. Doszła sandaczówka na lekko. Shimano Zodias 268ML 2.03 4-12gr. ( ogarnie 10gr plus smukła guma 4 cale - 7-8 gr.)Kołowrotek Shimano Stradic 2500FHPletka 8lb streen. Edytowane 19 Września 2017 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi