Skocz do zawartości

Nasze zestawy sandaczowe

zander69

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, ja wiem, że pytam o linczowane przez wielu z Was wklejanki ale może ktoś z Was zna coś ciekawego :)

Poszukuję jakiejś sprawnej "protezy" na sandacza...Inazumie F.P zaczyna trochę brakować pary.

Kryteria :

-Długość 2.40 lub 2.55

-Krótki dolnik

-Na tyle sztywna wklejana część żeby sprawnie podrzucić smukłe gumy do 9cm na główkach do 15g

Sorry za lekki "off-top" ale piszę tutaj bo jak pytałem o pewną sandaczową wklejkę to Pan Moderator przeniósł mój wątek do jakże "często" odwiedzanej poczekalni :/

Kup sobie Shimano Zodias do 16 gram, właśnie ma szczyt jak wklejka a jest cały.

Edytowane przez szczupak1

Nie mam tyle kasiory na taki patyk po za tym Zodias'y są chyba krótkie  ;)

Myślę czy przypadkiem nie kupić czegoś tubularnego w rozsądnej kasie...i dać jakiemuś Koledze z działu "Rodbuilding" żeby dobrał fajnie jakąś protezę ;)

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Ludzie chwalicie się wędkami za parę setek i,nic na nie nie łowicie,znam ludków co łowią skutecznie ryby i to nie małe za sprzęt wartości 150zł .

a skąd wiesz że nikt  nic nie łowi na nie ??

tzn co ludzie mają zrobić zaoszczędzonym hajsem iść i go przepić w barze ??

Czy dać na tace do kościoła ??

Każdy robi co chce z kasą swoją zarobioną jedni lubią się pochwalić ja nic nie mam do tego do póki to nie robi krzywdy drugiej osobie .

Ja wole wydać ten tysiak na wędkę i mieć ją niż przejeść i nic nie mieć potem ;p

Edytowane przez Derrek
  • Like 2

Ludzie chwalicie się wędkami za parę setek i,nic na nie nie łowicie,znam ludków co łowią skutecznie ryby i to nie małe za sprzęt wartości 150zł .

No i co wędkarstwo jest też przjemnością.

Nie zawsze trzeba złowić masę ryb żeby być szczęśliwym. Nie napinaj się to szkodzi pięknu.

Edytowane przez szczupak1
  • Like 3

Ja wole wydać ten tysiak na wędkę i mieć ją niż przejeść i nic nie mieć potem ;p

O jak byś tak tysiaka przejadł poszło by w daszek na koniem :D

A tak poważnie sprzęt cieszy oko i własciciela a na i drogi i tani sprzęt tyle samo złowisz jak będzie co łowić.

• Like 2

O jak byś tak tysiaka przejadł poszło by w daszek na koniem :D

A tak poważnie sprzęt cieszy oko i własciciela a na i drogi i tani sprzęt tyle samo złowisz jak będzie co łowić.

2-3 wypady do baru  jeden litr drugi litr i po pieniądzach .

A wędkę będzie miał a jak ci będą jakieś pieniądze potrzebne odsprzedaż drugiem maniakowi .

Co do łowienia ryba nie widzi na pewno na czym łowisz , ale wędkarz widzi i jest kolosalna różnica w pracy jak i w czułość blanku .

Tak czy inaczej na pewno połapiesz na wędce za 100 zł jak i za 1000 zł ;p

Edytowane przez Derrek
  • Like 1

Święte słowa. Dorzuciłbym jeszcze jedną kwestię, chyba nie wymierzalną w pieniądzach. DOŚWIADCZENIE budowniczego wędziska. Dziś był debiut casta kupionego od @Mekamila za 170 PLN. Może to zbieg okoliczności, ale testując nowy zakup miałem branie sandacza takie, że o mało mnie nie wyrwało z butów. Zapewne wielu potraktuje to jak herezję, jak dodam, że blank był na no name'owym IM6.

• Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Hej. Czy znajdę coś lepszego /sensowniejszego tak do ok 350zl niż kamisori Zander?

Szukam kija do opadu na sandacze i szczupaki. Długość najchętniej max 230. Tak do 20 g mi wystarczy w zupełności.

Pozdro

Czym różni się inazuma od kamisori?

Edytowane przez intoxication

Hej. Czy znajdę coś lepszego /sensowniejszego tak do ok 350zl niż kamisori Zander?

Szukam kija do opadu na sandacze i szczupaki. Długość najchętniej max 230. Tak do 20 g mi wystarczy w zupełności.

Pozdro

Kamisori jest ok, mam w jednoskładzie do 18g - z tego co pamiętam ma chyba 198cm, jest poręczne i można fajnie poprowadzić oprócz gum koguta. Nie testowałem na maxa góry, bo nie miałem takiej potrzeby, ale myślę że te 20g. które potrzebujesz ogarnie spokojnie. Pzdr

• Like 1

Wcześniej zapomniałem jeszcze napisać, Kamisori nie jest "sztywną pałą". Ma oczywiście akcję szybką, szczytową, ale pod obciążeniem przechodzi w półparabolę, a przy większej rybie myślę, że byłaby parabola. Mówię o tej do 18g w jednoskładzie. Nie miałem dużych ryb na tym kiju, ale przy szczupaku w dobrej kondycji 60+ fajnie pracowała.